Téma: Oblíbené moučníky a cukrářské řezy - tipy
Dobý poledne všem, dneska je neděle a každou neděli pečeme různé řezy, dneska máme bublaninu s borůvkami a tak mně napadla otázka, jaké řezy máte rádi a které nemusíte?
Já mám ráda skoro všechny, ale mám 3 nejoblíbenější a to jsou:
- jablečné řezy,
- štrúdl s jabkamy a
- piškot s ovocem.
Co naopak nemusím jsou buchty a dorty s různýma krémama.
(2 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 11078x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Mám ráda cokoli s kysanou smetanou, potom bublaninu, nemusím dorty a věci se želatinou.
Jedinou dortu, kterou si dám s chutí je harlekýn či paříž.
Věk: 26
Tak před chvíli jsem založila téma o hubnutí a teď přecházím na moučníky
Já mám ze všeho nejraději citrónové muffiny, po těch se můžu utlouct. Kdo má rád vůni kúry z citrńu a vláčné moučníky, ten si určitě pochutná. Pokud byste měli zájem, napíši i recept.
Jinak celkově nemám ráda krémy ze žloutků, přeslazené moučníky a suché, co se po nich člověk málem udusí.
Nejraději mám ovocné, třeba s tvarohem, ale nesnáším šlehačku ze spreje nebo ještě hůř ze sáčku. To když mi někdo nakydá na dort, tak bych ječela vzteky.
Jo a ještě cheesecake, ten miluju
Já určitě chci ten recept. a jistě nebudu sama. sem s ním .
Mám ráda téměř všechny, s ovocem, tvarohem, zakysanou smetanou…akorát moc nemusím makové a takové ty hodně suché. Momentálně mám oblíbený tenhle perník, je skvělý, nadýchaný, má různé varianty, může se dát čokoládová poleva, citronová, promazat marmeládou, posypat kokosem, na co má kdo chuť. Už jsem pekla i jiné perníky, ale tenhle je nejlepší…ANDĚLSKY NADÝCHANÝ PERNÍK.
Tak ten vypadá luxusně, zkusím ho.
Teda dámy, nevím jak můžete odpovídat na takovíto dotaz před obědem? Já jsem si jenom přečetl odpovědi a byl jsem už skoro po něm. Plný těch dobrot, co jste zde popsaly.
Já bych se mohla utlouct po Štramberských uších.
Zase mi tady ty Racku jeden děláš choutky, ani bych si na ně nevzpoměla, ale teď tu slintám jak bernardýn Bohouš!
Přece nebudu slintat sama, mně Trinity připoměla perník a jak já bych si ho dala
Racku klidně přijeď, zrovna dnes jsem ho pekla, tentokrát s citr. polevou a v polovině promazaný rybízovou marmeládou…
Mňam, kdybych přijela, tak by hrozilo, že by na nikoho nezbylo
Obávám se že než bys přijela už by nezbylo na tebe, už je víc jak půl plechu pryč. ale zkus ho někdy s mamkou upéct, fakt je moc dobrý. Ráda zkouším nové recepty, některé upeču jen jednou protože mě třeba tak moc nenadchnou ale tento jsem dělala už počtvrté a uložila jsem si ho do oblíbených.
Trinity, už jsme si recept vytiskli a určitě ho vyzkoušíme, jsem na něho zvědavá.
Trinity, prosím Tě, chystáme se dneska, že zkusíme ten nadýchaný perník, v surovinách je napsaná marmeláda, skořice a hrst ořechů a chci se Tě prosím Tě zeptat, jestli se ta marmeláda, skořice a ořechy se dávají do těsta nebo nahoru na promazání a zdobení?
Děkuji Ti za odpověď a jsem na něho moc zvědavá a pak dám vědět, jak nám chutnal
Ahoj Racku, tu marmeládu normálně do těsta. Nebo klidně i lžíci povidel. Jinak ten perník je opravdu nadýchaný a trochu vyšší, proto se můžeš rozkrojit a namazat marmeládou, dávali jsme rybízovou. Ale mě chutná i samotný bez ničeho.
Tak ještě, že jsem se tě zeptala, protože my bysme tam jinak tu marmeládu asi nedali, Trinity moc Ti děkuji já už se na něho moc těším.
Ježiši, já bych si teď dala … plnou pusu bych si nacpala a zapíjela to mlékem, studeným.
Nejsou to moučníky, ale jak jsem tak brouzdala, tak pomazánek není nikdy dost.
Šlehačková roláda.
Suroviny:
Bílky 5 ks,
sůl špetka,
žloutky 5 ks,
cukr krupice 100g,
horká voda 2 lžíce,
mouka hrubá 80g,
kakao holandské 2 lžíce.
Smetana ke šlehání,
cukr moučka dle chuti,
čerstvé jahody, nebo jiné ovoce dle chuti.
Postup
Připravíme si dvě vyšší mísy na šlehání.
Do jedné dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky s cukrem, které lehce promícháme - cukr se nám tak částečně rozpustí a jde lépe šlehat do pěny.
Troubu si rozehřejeme na 190°C.
Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem a horkou! vodou do světlé pěny, a pomalu do nich přimíchává mouku smíchanou s kakaem a část bílkového sněhu - střídáme. Nakonec přidáme zbylý sníh z bílků a těsto už jen lehce obracíme, aby nám tzv. nespadlo.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a dáme péct do vyhřáté trouby na 5 - 8 min. Při pečení se řídíme vlastním spotřebičem a můžeme před koncem pečení kontrolovat špejlí. Těsto se nesmí přepéct, protože by se pak lámalo a nešlo by zabalit.
Upečený horký plát i s papírem položíme na vlhkou utěrku, zavineme a dáme vychladnout.
Smetanu si s cukrem ušleháme do tuha a jahody si očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Prochladlou roládu rozvineme a pomažeme 2/3 šlehačky. Posypeme jahodami a zavineme. Přitom sundaváme opatrně ze spodní strany plátu pečící papír. Zbylou šlehačkou pomažeme roládu z vrchní strany a dozdobíme.
Roládu necháme chvíli v chladu odležet, aby se nám krásně propojili chutě a vůně.
Poznámka
Roláda je krásně nadýchaná a jemná a díky ovoci i šťavnatá. Vydrží dobrá i dva dny, pokud se tedy hned nesní .
Protože roládu peču na plechu o vnitřích rozměrech 43 x 32 cm, tak na pomazání používám smetany dvě.
Tuhletu roládu jsem ochutnala o vánocích u sestry a řeknu vám, že nic lepšího jsem snad nikdy nejedla. Určitě si ji vyzkoušejte, je moc dobrunká. Chystám se ji upéct synovi na narozeniny.
Díky za recept, z popisu mi došlo, kde dělám chybu. Občas se mi totiž při rolování do utěrky udělaly praskliny. Teď už vím, že utěrka by měla být vlhká. Fakt je ten, že jsem to moc neřešila, protože se praskliny snadno skryjí, ale rada mě fakt potěšila.
Věk: 44
Já mám ráda jablečné záviny z těsta kynuté pod vodou, jinak tvarohové buchty a cokoliv z tvarohu, čim víc tvarohu tím líp. Miluju hodně krémové zákusky a šlehačku, zákusky se želatinou, míša řez, pudinky všechny druhy-nejvíc jahodové, malinové. V poslední době ujíždím na zákusku z kysané smetany-na upečený piškot se da ušlehaná kysaná smetaná se šlehačkou a na ní vrstva želatiny uvařena z Tangu, je to osvěžující zákusek. A taky mi chutná v poslední době buchta z koka-koly:
Americký kakao-kolový koláč
Suroviny:
2 hrnky hladké mouky
2 hrnky cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička sody
1 hrnek másla
1 hrnek koly
3 lžíce kakaa
1/2 hrnku podmáslí
2 vejce
poleva:
4 lžíce másla
3 lžíce kakaa
6 lžic koly
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
Postup
Smícháme si mouku se sodou, cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Máslo rozehřejeme spolu s kolou a kakaovým práškem až téměř k varu a pak přimícháme k mouce. Přidáme podmáslí, rozšlehaná vejce a promícháme na hladké a jemné těsto. Těsto nalijeme na pekáč s pečícím papírem, pečeme 30-40 minut na 190°C.
Poleva:
V malém hrnku rozehřejeme máslo s kolou a kakaem, sundáme z ohně a vmícháme cukr, přidáme ořechy a touto polevou potřeme ještě horký koláč!
Věk: 44
Ještě dodávám že na kolovou buchtu dávám čokoládovou polevu, je lepší, než tu kolovou.
jáj, já moc nemusím takové ty "lepeniny" z různých krémů…ale co miluji je jablečný štrůdl …u mě asi na milion způsobů a teď mám super rychlý recept na koblihy ze surovin, které mám většinou doma, takže získal velikou oblibu. Jsou skorem lepší než kupovatné
Můžu si toto téma někam uložit, aby bylo po ruce, když bych to chtěla péct nebo musím všechno ted opsat?
Nechce se mi to opisovat a ty recepty jsou tak úžasné.
Děkuji Baruš,
já to sice vnímala, ale netušila jsem, že se mi to někde zakastlíčkuje.
Takže v úterý budu dělat tu roládu. Vypadá luxusně.
Na víkend zkusím ten perník a jestli tady AAA hodí ten recept na ty mufiny, tak příští týden mám co péct.
Baruš, jsem prostě trochu opožděná.. přidala jsem si to do oblíbených a kde je pak najdu?
Už vím .
Pod přihlašovacími údaji
Bylo napsáno x nových reakcí na vašich x témat
Bylo napsáno x nových reakcí na vašich x odpovědí na téma na které jste reagoval/a
Mám ráda nugátové řezy, piškotové brambůrky a všecko co je moooc sladké a nejlíp je v tom hodně čokolády
Já se ze svými chutěmi přidávám k Beuš. Je mi tímto nejblíž. A Beuš ještě marcipán.
marcipán je mooooooooooc ňam
Recepty vypadají dobře. Ale nejlepší řez je anglická slanina.
Tak to máš Medvěde svatou pravdu, ale recepty našich dám zní lákavě, že?
Rybko, tvoje roládka vypadá lákavě, už jsem si recept uložila a brzy ho vyzkouším…
Pluto, děkuji, jsem ráda, že se témata líbí
Tak tady něco s anglickou pro Pluta a Méďu…. dobrou chuť.
Lístkové roládky
Ingredience
lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka
Postup
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme na obdélníky. Každý lehce potřeme hořčicí nebo kečupem (není nutné), položíme na něj plátek slaniny, posypeme strouhaným sýrem, položíme kousek okurku a srolujeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky. Do závitku můžeme zabalit i jiné pochutiny, co kdo rád.
zdroj: Hanka
Rybko pokušitelko.
Lístkové těsto hotové, kečup, smažené hříbečky, ale né toho našeho, pak tam přidáš třeba papriku, rajče, slaninku nebo šunku, nastrouhaní sýr, zelené olivy, a můžeš tam dát ještě co chceš, protože je to v podstatě cochcárna.
Né jenom na Vysočině se vaří podle mlsnej huby. Víš Pluto já jsem se setkal s dobrůtkama od Aše až po Černou nad Tisou. Ale fakt je ten, že všade je to jiný. Někde sladký, někde s flákotou jak kde. Ale vybrat si jde všade.
všechny, mimo cokoliv kávového. Velmi brzy prasknu
A máte rádi bábovku? Já jsem ji dřív moc nemusela, přišla mně taková dávivá, ale pak jsem ji nějak přišla na chuť a chutná mi.
Bábovku jedině když je v ní jogurt nebo kysaná smetana -je taková vlhká.
Jinak ty suché ee.
Pár vyzkoušených receptů bys sem mohla i dát …
Recept jako všechny ostatní -bábovkové :
4 žloutky
9 lžic cukru
van. cukr
1/2 hery
citr. kůra
2 hrnky polohr. mouky
1 prdopeč
sníh ze 4 bílků
a bud bílý jogurt nebo kysanou smetanu nebo jablka nebo hrnek mléka
žloutky, heru, cukr, van. cukr, kůru utřeme do pěny, přidáme něco z mléčných výrobků, mouku prdopeč a sníh…promícháme a pečeme.
můžeme přidat kakao, kvůli barvě a chuti. Bábovka je vláčná a mokrá
Ještě jeden recept na úžasnou buchtu :
máslo dáme zmrznou do mražáku …budeme potřebovat později
1) 3 tvarohy
3 vejce
1 hrnek cukru
1/2 L. mléka
hrozinky… to vše smíchat a máme číslo jedna
2) 3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prdopeč. smíchat a rozdělit na 2 poloviny a máme číslo dvě
Máslo z mražáku rozdělíme na polovinu, jednu polovinu nastrouháme na hrubo na pečící papír, rovnoměrně, na to nasypeme číslo dvě, na číslo dvě navrstvíme číslo jedna a opět posypeme číslo dvě.
Nahoru nastrouháme zmrzlé máslo.
Je to moc dobré, má to podobu hraběnčiných řezů, v bílé barvě.
Neděste se toho, že sypete mouku a pečete. Zní to šíleně, ale výsledek je božský.
A je to rychlé, nejde to zkazit.
Levná, netřená a rychlá bábovka
2 hrnky pol. mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek smetany doplněné mlékem (smetana může být zkyslá, nebo i kysaná)
2 celá vejce
1 prdopeč
trochu oleje
citr. kůra
Jen smíchat a upéct.
Baru, přesně tuhle bábovku doma dělám, jen s tím malým rozdílem, že do části těsta vmíchám kakao a pak je bábovka pěkně dvoubarevná.
Právě … tohle jsem nepovažovala za nutné dopisovat. Tohle barvení děláme s každou bábovkou. Nebo aspoň já.
Baruško, dcera pekla tvoji bábovku, neměli jsme Heru, tak přišel na řadu olej, chyběla i kysaná smetana, tu jsme nahradily pomazánkovým máslem.
Už je víc jak půlka pryč.
Dcera byla nadšená, protože mohla všechno smíchat dohromady jako pejsek s kočičkou. Bylo to její první, samostatné pečení a zvládla to na jedničku. Super recept .
No přece prášek do pečiva . Pluťásku, to ty nevíš?
prdopeč - prášek do pečiva. Paní Plutová to jistě zná…
Sorbi měla rychlejší prstíky. asi jsme to psaly zároveň.
A co bábovka ořechová? Ta suchá není. Je krásně kyprá. Alespoň ta naše Ještě jsem kdysi dělala s dýňovým pyré a ta byla k sežrání. Pokud máš ráda hřebíček, skořici, anýz a jim podobné voňavé koření. Ale je pravda, že šoupnout do bábovky tochu jogurtu nebo kysané smetany rozhodně neuškodí.
Tak já se taky přidám, ač jsem diabetik, děsně ráda peču a ještě si moc dobře vzpomínám na své před diabetické období
U nás vedla babiččina "drobivá buchta", na internetu jsem ji našla pod názvem drobenková. Dvě těsta - s kakaem na spodu, pak tvaroh a pak bez kakaa. Těsto je jen z Hery/másla, cukru a mouky. Dala bych sem recept, ale nemám ho u sebe.
Pak miluju cokoli s tvarohem, smetanou a jím podobným - litou buchtu s tvarohem a ovocem, cheesecake, Míša řezy a ještě bych chtěla někdy zkusit tvarožník - těsto hlavně z tvarohu a minima mouky.
Pak je super i buchta s pudinkovou mřížkou potřebná kysanou smetanou, cuketová buchta, muffiny s jahodama a v neposlední řadě cokoli, na co se dají jablka podušená na pánvičce s medem a skořicí
Milá děvčata.
Vy jste takové pokušitelky v tomto tématu, až jsem si ho uložil mezi své oblíbené a mnohé recepty bude paní Plutová zkoušet.
Inspirovali jste mně, receptem na bábovku, na další téma, kde vám naší novou formu na bábovky ukážu.
Věk: 44
Tvarohový krémovník
22dkg polohrubé mouky, 6dkg moučkového cukru, 12dkg tuku Hera, 1 vejce, 2 žloutky, 1 prášek do pečiva.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, smícháme s cukrem, změklým tukem, žloutky a vejcem. Vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout a vyválíme. Klademe na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem. a rozetřeme tekutou tvarohovou náplň.
Smícháme 1/2litru mléka, 15dkg moučkového cukru, 1vanilkový pudink, 1 a půl dl oleje, 1 vejce, 3 žloutky a 50 dkg měkkého tvarohu. Směs dobře vyšleháme a nalijeme na těsto.
Pečeme v předehřáte troubě, těsně před dopečením rozetřeme na náplň hodně tuhý sníh z 5 bílků a 5 lžic krystalového cukru. Dopekáme až sníh mírně sežloutne.
No, není to sice buchta ani řez, ale včera se mi přihodila taková věc - chystala jsem si jabka na žemlovku a nějak mi nedošlo, jak velký mám pekáček. Zbyla mi čtyři velká jablka a otázka: Co s nimi?
Tak jsem je podusila na medu a skořici, uvařila jsem puding, v ledničce našla bílý jogurt, oprášila tyčový mixér a tím jsem to všechno rozmixovala a žemlovku polila.
Bylo to strašně a děsně moc dobrý, takže doporujčuju. Pokud teda netrpíte předsudky o tom, jak se správně co připravuje a tak podobně. Já totiž nemám problém dát dohromady cokoli s čímkoli, když je to dobrý
Já nemám předsudky, dám si k řízku kyselou okurku, když mi to chutná.
Já do žremlovky místo jablek dávám banán nebo hrušky… taky mńamózus.
Jé, tak to mám radost. Já totiž nemám ráda takový ty řeči jako: "To se dělá žemlovka s omáčkou? " Jasněže jo, když se mi chce, tak se dělá žemlovka s omáčkou.
Nemám ráda předsudky. Člověk se pak okrádá o spoustu legrace a dobrodružství
A řízek jím taky s okurkou A hrušky s banánama taky někdy vyzkouším, díky za tip.
Moje řeč.
Medvěde, ale že by nám něco upekli a poslali to né. Jenom furt dělají chutě.
Rybičko děkuji, ale když je to jenom na pokoukání. Já jsem v tomto případě materialista. Já to musím mít na stole před sebou, pokochat se stím, ovonět a pak ochutnat. A z monitoru toto všechno nejde. Ale i tak Ti děkuji, jseš hodná.
Jsem moučný červ, takže koblihy, koláče, vdolky, táče, bábovky, záviny, pindruše, vánočky, krémeš, kringel…hlavně če něco je. Mladý bude mít narozeniny zvažuji dort, ale nevím turvy cake? . navíc domácí fondán a já jej dělala jen jednou.
Tak jsme dnes zkusili ten nadýchaný perník a musím říct, že byl vynikajíci, neměl chybu, byl krásně nadýchaný a vlačný, no prostě dobrota, dřív mamka právě perník dělala, ale nebylo to ono, ale tenhle nadýchaný perník od Trinity je opravdu skvělý, takže doporučuju
To jsem moc ráda, že vám chutnal. Mě se líbí, že ho můžeš vždycky udělat trochu jinak. Čokoládová poleva, citronová, posypat oříšky, kokosem, rozkrojit a namazat marmeládou, nebo natřít marmeládu navrch pod polevu. Nebo ho jen pocukrovat a jíst jen tak.
Věk: 21
Úplně zbožňuji čokoládový dort s červenou řepou. Neskutečně chutné a vůbec není poznat, že je to z červené řepy. Určitě to vyzkoušejte a dejte nějakou recenzi : -)
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Smažené ruské pirohy a pomerančový nápoj Olympus na Masarykově nádraží - proč už to není? | 27 | 4118x |
01.04.2018 00:07:18 (Seriozní muž.) |
Aranžování jídla na talíři - dobrou chuť | 87 | 9693x |
29.10.2013 13:35:44 (Amadeus) |
Oblíbené kavárny v ČR a oblíbená káva | 11 | 2672x |
21.10.2013 11:32:01 (kVerca2) |
Přílohy k obědu - jaké máte rádi a kdy? | 20 | 4954x |
05.03.2013 20:37:50 (Pluto) |
Víte co jíte? Chléb Šumava - složení | 28 | 14216x |
25.02.2013 12:12:29 (Pan Sova) |
Boršč - zbožňuju ho, ale v restauraci je málokdy | 31 | 5774x |
14.02.2013 14:13:18 (Martta) |
Jídlo které vám nechutnalo a teď už chutná - které je to u vás? | 23 | 4946x |
27.01.2013 14:38:48 (Racek ) |
Nejchutnější bonbóny - které to podle vás jsou? | 20 | 7459x |
31.10.2012 08:21:14 (Racek ) |
Kvalitní a chutné jogurty - které to podle vás jsou? | 37 | 6373x |
02.08.2012 23:50:28 (Barča) |
Jakou zmrzlinu máte nejraději - z obchodu, točenou, domácí? | 10 | 3807x |
28.07.2012 13:43:35 (Trinity) |