Téma: Co obsahují krabí tyčinky za suroviny?
Dobrý den, myslíte, nebo víte, že krabí tyčinky obsahují maso z ryby? Mám recept na krabí pomazánku na tousty, mimochodem dobré. Kdo poradí? Barča, chytrá holka? Má můj obdiv. Děkuji ale všem, kdo poradí.
Reakce čtenářů
Jestli myslíš Surimi, tak ty jím i holé. Někde jsem slyšela, že rybí maso neobsahují, ale info z netu.... a děkuji.
Ano, skutečně nemají s krabím masem nic společného, proto by název "krabí" neměly vůbec obsahovat, je to klamání zákazníka. Já většinou koukám na složení výrobku, když něco kupuju, aby to nebyl "zajíc v pytli" . Taky jsem to dávala do zelenin. salátů, nebo sůl +koření na ryby a obalit jako řízek. Taky je koření přímo na řízky, které se dává do rozšl. vajíčka, dá to řízkům z tyčinek lepší chuť. Ale v poslední době už tyčinky moc nezařazuju do jídelníčku, nějak přestaly chutnat.... Krabí tyčinky, které obsahují skutečné maso z kraba určitě na trhu jsou, ale asi budou drahé. Nepátrala jsem.
Škoda, že jsi nenapsala ten recept na pomazánku , ráda bych ji vyzkoušela.
Jednoduché/ primaprostreno/. nakrájet jm.tyčinky, majonézu smíchat s jogurtem, trochu cukru, soli, citronová šťáva.Na opečené tousty namazat. Docela dobrá změna.Dobrou chuť
Díky moc
Jednou jsem se díval na složení krabích tyčinek a od té doby jsem je už nekoupil. Je to tuším mouka, nějaké podřadné maso z ryb, barvivo, konzervanty, voda. Kraba to nevidělo ani z Marsu. Možná znáte nějaké kvalitnější, u kterých to neplatí.
Krabí tyčinky neobsahují kraba a svíčková neobsahuje svíčky... A jaká je to dobrota... Abych se přiznal, tak krabí tyčinky jsem jedl snad dvakrát v životě a nenapadlo by mne pátrat po jejich složení...
Surimi, to pravé, které bylo uvedeno na trh asi před patnácti lety, bylo tenkrát skutečně z rybích plátků, ochucených krabím aromatem a potravinářským barvivem. Shodou okolností jsem tenkrát ještě žila v Paříži a můj velice dobrý kamarád, byl v té době u zrodu a uvádění na trh, tohoto zvláštního "salámu". Patřil mezi hodně drahé lahůdky a byla to delikatesa. Do tří let se z toho stal populární a šizený výrobek, který se dal koupit v každém supermarketu. Ale stále byl k dostání ten pravý, podle původní receptury. Ten však byl tak drahý, že pomalu, ale jistě vymizel. Přetal se vyrábět. Náklady byly vysoké. A pak se vyrojili "krabí tyčinky". Tam už žádné rybí maso není. To, co kupujeme my, to zmrzllé, to je z devadesáti procent mouka, škrob, barviva, ochucovadla. Je to na tom napsáno. Už nevím, kdo to tady říkal, ale je to fakt, čtěte co výrobek obsahuje a máte jasno. Přesto mohu poradit výbornou pomazánku, kterou si občas dělám, i když vím, že jím ten "sajrajt", ale je hodně dobrá. A sajrajtům se dneska stejně člověk nevyhne.
Zmrazené surimi tyčinky nastrouhat v robotu na jemno, celý balíček, k nim nastrouhat polouvařený celer, opepřit, osolit, a vmíchat majonézu, majolku. Já si dělám majonézu domácí, ale vy tady máte rádi ten "Helmanz", nebo co, ani to neumím napsat. Já se naučila dělat výbornou majonézu tam ve Francii, ale vnucovat se nebudu. Pak okyselit citronem dle chuti, může se přidat trošička cukru. Chutí je to velice blízké humří pomazánce. Nejenom blízké, dokonce ji to předčí. Tak dobrou chuť.....
Přesto bychom určitě uvítali i ten recept na francouzkou majonézu. Hellmanska je sice dobrá, ale mohou být i jiné, lepší, že?
Třeba tohle http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=19193
a pak http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=8777
Dík Wolfgu, Aioli jsem kupovala ve Španělsku, doma jsem jen dochucovala naši majonézu.
Promiň Wollfg, tak jsem na Tvůj odkaz mrkla, ale tenhle postup je určitě nesprávný. Všechno najednou a s obyčejnou hřčicí, tak teď už se nedivím, že se lidé uchylují ke značce Helmanz. No a ta druhá, tak to ani nebudu komentovat.
Zdravím.pomazánka je stejná, jen přidaný celer je navíc, ale já bych taky ráda znala recept na tu majonézu.kdysi jsem měla mixer, ve kterém jsem si majonézu připravovala.Teď mám nový/robot/ a majonéza nezhoustne.Tak zbývá Helmans. ps smajlík patří na konec, neumí
Tak dobře, já Vám ho dám, ale běda, jestli se Vám nepovede. V prvé řadě musíte mít šlehací mixér, já mám ten disk v robotu, ale jde to i s těmi metlami, co šleháte sníh. Tak. Do mísy dáte jedno celé vejce a na něj lžíci pravé francouzské hořčice, nééé té naší plnotučné!! Šleháte několik sekund, až vidíte, že že se udělá jakoby krém. Silná hořčice totiž to syrové vajíčko jakoby "uvaří", Pak přiléváte olej, zprvu po trochách, ale ne po kapkách, to je blbost. Prostě cmrndáte olej dovnitř a šleháte, skoro okamžitě uvidíte, že majonéza začíná houstnout. Přidat trochu soli, trochu cukru a šlehat dál a přilévat olej po čúrku, nakonec ještě trošku jablečného octa a šlehat dál. To už je majonéza hustá. Musíte se řídit tím, co vidíte v míse a jakou hustotu majonézy chcete mít. Já na jedno vejce vypotřebuje půl litru i víc oleje, slunečnicového, nebo jiného, kromně olivového, pochopitelně. Z jednoho vejcete mám víc jak půl kila majonézy, kterou si pak uchovávám v lednici, odebírám z kelímku a míchám ji třeba s bílým jogugrtem, přidám česnek a dělám různé příchutě podle nálady. Vydrží víc jak deset dní, pokud ji nesbaštíte dříve. Oleje můžete dát i víc. Nic se tím nezkazí, naopak. Nesmí být řídká, to je k ničemu. Kdokoliv ji u mne někdo jí, tak chce recept, a nevěří, že je to tak jednoduché. Jelikož ji mám ve svém robotu hotovou za několik minut, už si holky nosí svůj olej a já jim ji dělám do sklenic od okurek. Tak, a teď jsem zvědavá, co mi napíšete, jak se Vám povedla. Proto jsem raději recept neuváděla, mám špatné zkušenosti, holky to zkazily a já nevím proč se jim nepovedla. Už jsem si začala myslet, že je tím robotem. Jim z toho vyšla nějaká řídká kaše a já ji mám pokaždé hustou tak, že ji mohu krájet. Tak do toho kuchařinky, a nezapomeňte francouzskou hořčici, jinou ne! "Amora" moutard de Dijon, fine et forte. Mají ji v každém supermarketě, ale ne tu z Penny. Ta je falešná.
Díky, až budu v dobrém rozmaru, určitě ji zkusím...a když se nepovede napoprvé, povede se podruhé... nééé...
Jasně Barči, a když nééé, tak přijeď, udělám před Tvými vlastními zraky....
Krabí tyčinky nekupuji, někde jsem četla že je to odpad z výroby. Raději českého kapra.
Nekupovat! jsou to s.. ky Rybu to nikdy nevidělo!