Téma: Mikrovlnka neohřívá jídlo - nesvítí a točí talířem
Kde se stala chyba?
Mikrovlka, když ji zapnu tak hučí - točí se, ale neohřívá jídlo a nesvítí.
Kde se stala chyba? Máte podobnou zkušenost?
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 6352x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Napadlo mě, jestli máš správně nastavený regulátor wattů. Ale pokud i svítila a už nesvítí, tak bude problém v mikroelektronice (čip) a bude nutná reklamace nebo pozáruční oprava.
pokud ten cip nestoji par korun a nejaky dobrak ji ho nevymeni taky za par korun tak pozarucni oprava je nejspis zbytecna pri cenach novych mikrovlnek
Mikrovlnku máme ještě naštěstí v záruce, takže už putovala na reklamací.
Jinak ani ne před 2 léty jsme si koupili tuhle mikrovlnuku:
která zrovna neohříva jídlo. Je to značka: ECG
Máte někdo zkušenost z touhle značkou?
S touhle značkou zkušenosti nemám. Já když si kupuji nějakou elektroniku, sekačku atd. , tak velkým a užitečným pomocníkem je mi časopis dTest, který odebírám a kde jsou výsledky testů a užitečné rady, no a pak také hledám recenze a zkušenosti lidí. A včera, když jsem koukala na tuto konkrétní mikrovlnku, kterou máš, tak byť se prodává již nějaký rok, tak jsem žádné recenze nenašla, tak nevím. Třeba časem někdo napíše osobní zkušenost.
Tak ať Ti dobře dopadne ta reklamace
Věk: 45
Asi "odešel" magnetron, hlavní funkční záležitost. Bez odborného servisu se to určit nedá. Může jít třeba jen o chybu v kabelu…
A infa ohřívací trouba je běžná el. trouba? (v elektronice se moc neviznám). V čem se liší od mikrovlnky? Ale něco jsem zaslechla ohledně škodlivosti. , hlavně o škodlivosti mobilu.
Infraohřev je opravdu přirozený ohřev, dokonce i když opékáte maso nad ohněm, část ohřevu obstarávají infra paprsky z ohně.
Jenže mikrovlnný ohřev je něco zcela jiného. Zjednodušeně řečeno, velmi vysoké frekvence vysílače, magnetronu, rozkmitávají atomy vody a tím jí ohřívají. Ohřívají vodu, nebo potravinu obsahující vodu, tedy i maso. Jenže tento způsob ohřevu například masa, mění buňky masa tak, že naše tělo na snězení takto ohřátého jídla reaguje jako na vstup cizorodé látky do organizmu. Doporučuji ti, si o tom něco přečíst. Na internetu je již o působení mikrovln informací dostatek.
Infračervené záření (IR) = tepelné záření (které působí zářením tepla a následně ohřevem potraviny).
Mikrovlnné záření (MW) = elektromagnetické kmity (které rozkmitají vodu a tak se potravina ohřeje).
V podstatě jsi napsal co já, Avi. Mám na tebe otázku. Ohřál by jsi svému malému dítěti, miminku jídlo nebo mléko v mikrovlnce? JÁ NE.
Je popsán případ, kdy sestra v nemocnici ohřála krevní konzervu při trabsfůzi v mikirovlne. Pacient po podání transfuze ihned zemřel.
No počkej, ale je něco jiného jídlo, mléko
…. a něco úplně jiného krev, přece. Nemůžeš dát do mikrovlnky krev, protože by se vysrážela a znehodnotila. Takovou krev nemůžeš pak aplikovat, samozřejmě, dopadlo by to přesně jak píšeš. Zdravotní sestra, která by dala krev do mikrovlnky by byla kravka nepoučená.
Mateřské mléko se neohřívá v mikrovlnce, protože žádoucí těžko nahraditelné bílkoviny od matky (hlavně různé protilátky apod.) by se tím znehodnotily.
U běžné stravy by mi to až tak moc nevadilo (ohřát mimčovi).
Vadný magnetron, pojistka, kondenzátor, atd. Podle záruky/ceny buď zavolat servis nebo vyhodit a koupit novou.
Ano, Veselko. Vrátit peníze a novou nekupovat!!!!
Pluto, ne, napsala jsem opravit a nebo koupit novou.
Co jsi psal o mikrovlnkách jsem četla a no, jak to říct, nebudu se v tom pitvat a zkrátím to, minimálně u mě se zbytečně namáháš s propagandou které nevěřím.
Ano Veselko. Vím, že jsi napsala koupit novou. Máš pravdu.
Nemám zájem zde dělat žádnou propagandu. Jen s nejlepším vědomím a svědomím upozorňuji na vědecké poznatky, které jsou oficielními kruhy v zájmu kšeftů potlačovány, nic z toho nemám.
10 důvodů, proč vyhodit svou mikrovlnnou troubu
Na základě výsledků od švýcarských, ruských a německých vědeckých klinických studií už není možné ignorovat mikrovlnnou troubu v našich kuchyních.
Na základě výzkumů i tohoto pokusu člověk nemůže zakončit článek jinak než tímto:
1) Častá konzumace jídla, upraveného v mikrovlnné troubě, způsobuje dlouhodobé - permanentní - poškození mozku "zkrácením" elektrických impulzů v mozku [de-polarizací či de-magnetizací mozkové tkáně]
2) Lidské tělo nedokáže zpracovat neznámou formou produktu vytvořenou v mikrovlnce.
3) Mužská i ženská produkce hormonů je častou konzumací jídla z mikrovlnky pozměněna.
4) Efekty jídla z mikrovlnky na tělo jsou dlouhodobé a permanentní.
5) Minerály, vitamíny a další výživné složky v jídle z mikrovlnky jsou změněny nebo je jejich množství snížené, takže tělo z nich dostane jen málo či dokonce nic. Ty pozměněné tělo absorbuje, protože je nedovede rozložit.
6) Minerály v zelenině se přemění v rakovinotvorné volné radikály, když projdou úpravou mikrovlnným zářením.
7) Jídlo z mikrovlnky způsobuje růst žaludečních a střevních nádorů. Toto zjištění může pomoci vysvětlit rapidní nárůst počtu lidí s rakovinou střev ve Velké Británii a USA (i jinde, samozřejmě).
8) Dlouhodobá konzumace též zvyšuje nárůst množství rakovinných buněk v krvi.
9) Opakované trávení jídla z mikrovlnky způsobuje deficity imunitního systému přes lymfatické uzliny a změnu krevního séra.
10) Konzumace také způsobuje ztrátu paměti a koncentrace, emocionální nestabilitu a pokles inteligence.
To bylo za komančů, že co je psáno, je i dáno …
Ještě něco velmi důležitého o působení mikrovln.
Podobný pokus už zde uváděl Pluto
Zde uvidíte projekt ze školního Science fair (školní soutěž, která mládež povzbuzuje ve vědeckých aktivitách) jedné dívky ze Sussexu. Ve svém projektu nejprve profiltrovala vodu a rozdělila ji na dvě části.
První várku vody uvedla do varu na vařiči, druhou v mikrovlnné troubě. Když se voda ochladila, použila obě várky vody na dvě identické rostliny - zalévala ji s nimi. Chtěla zjistit, zda se objeví nějaký rozdíl mezi rostlinou zalévanou vodou normálně uvařenou a vodou, jež prošla mikrovlnkou.
Myšlenka za projektem byla taková: Změní se struktura či energie vody tím, že se ohřeje v mikrovlnné troubě?
Jak se ukázalo, rozdíl je fascinující. Po experimentu byl projekt zopakován jejími spolužáky několikrát a vždy se stejným výsledkem.
Už je několik let známé, že nejde o problém s ozářením něčeho, co projde mikrovlnkou, ale o poškození struktur (třeba DNA) v jídle, což způsobí, že ho tělo nedokáže rozpoznat.
Mikrovlnné trouby nefungují na různých substancích různým způsobem. Cokoliv se do ní vloží, projde stejným destruktivním procesem. Mikrovlny zrychlí těkání molekul. Tento pohyb způsobí napětí, které naruší původní "vzhled" substance. Končí to zničenými vitamíny, minerály, proteiny a vznikají radiolytické příměsi, jež se v přírodě nevyskytují.
Takž tělo takto upravenou potravinu uschová do tukových buněk, aby se ochránilo před tímto "mrtvým jídlem", nebo jej rychle eliminuje. Co třeba matky, ohřívající mléko v různým "bezpečným" přístrojích? Nebo ona zdravotní sestra z Kanady, která ohřála krev pro transfúzi a "omylem" ho zabila, když krev dostal? Ale výrobci tvrdí, že je to bezpečné. Když je to tak bezpečné, proč umíraly ty rostliny?
Pár obrázků s doprovodným textem nejsou žádný důkaz. Takových bys vyrobil na koleně … zrovna tak tvrzení o ohřáté krvi.
Ad fotky: jo, to se řešilo teď nedávno na facebooku. Je to fejk jak bejk Stovky lidí v ČR i zahraničí to zkoušely a je to kravina, sazenice rostly stejně s normální vodou i mikrovlnkovou vodou.
Pardon. Musel jsem to sem napsat. Ty fotky jsou staré asi 6 let, někdo to vypustil na Internet a asi budou kolovat do skonání světa. Lidi to pak zbytečně mate.
Milá Barčo, nechci bojovat s tebou.
Píši pro ty lidi, kteří mají zájem a hledají odpovědi.
Je možné si vše ověřovat. Problematika mikrovln je velmi rozsáhlá a existuje již mnohá literatura. Zároveň samozřejmě také masivní reklama výrobců.
Takže jen pro ty, kteří chtějí žít zdravěji dávám náměty, ostatní to nemusí vůbec číst a zůstat v klidu.
Přeji pevné zdraví.
Není to o nějakém boji, ale chápu.
Ověřovat ano, ale z relevantních vědeckých zdrojů. Ne zmanipulované fotky kytiček Pardon, jsem držka, vím. Hrůza se mnou.
Já tedy přikládám další článek o mikrovlnkách, je na každém, jestli mu bude věřit nebo ne.
10 důvodů, proč vyhodit svou mikrovlnnou troubu
10 důvodů, proč vyhodit svou mikrovlnnou troubu
Na základě výsledků od švýcarských, ruských a německých vědeckých klinických studií už není možné ignorovat mikrovlnnou troubu v našich kuchyních.
1) Častá konzumace jídla, upraveného v mikrovlnné troubě, způsobuje dlouhodobé - permanentní - poškození mozku "zkrácením" elektrických impulzů v mozku [de-polarizací či de-magnetizací mozkové tkáně]
2) Lidské tělo nedokáže zpracovat neznámou formou produktu vytvořenou v mikrovlnce.
3) Mužská i ženská produkce hormonů je častou konzumací jídla z mikrovlnky pozměněna.
4) Efekty jídla z mikrovlnky na tělo jsou dlouhodobé a permanentní.
5) Minerály, vitamíny a další výživné složky v jídle z mikrovlnky jsou změněny nebo je jejich množství snížené, takže tělo z nich dostane jen málo či dokonce nic. Ty pozměněné tělo absorbuje, protože je nedovede rozložit.
6) Minerály v zelenině se přemění v rakovinotvorné volné radikály, když projdou úpravou mikrovlnným zářením.
7) Jídlo z mikrovlnky způsobuje růst žaludečních a střevních nádorů. Toto zjištění může pomoci vysvětlit rapidní nárůst počtu lidí s rakovinou střev ve Velké Británii a USA (i jinde, samozřejmě).
8) Dlouhodobá konzumace též zvyšuje nárůst množství rakovinných buněk v krvi.
9) Opakované trávení jídla z mikrovlnky způsobuje deficity imunitního systému přes lymfatické uzliny a změnu krevního séra.
10) Konzumace také způsobuje ztrátu paměti a koncentrace, emocionální nestabilitu a pokles inteligence.
Rybko, ten text jsi nepřekopírovala celý. Dole pod textem je tučně natištěný dodatek:
Šokující test s mikrovlnkou vám otevře oči
P. S. A jsme zase u toho nesmyslu pokládaného za důkaz.
Barčo, já ten článek mám ale z jiného zdroje a tam ten dodatek nebyl.
Odvážný badatel
Dr. Hans Ulrich Hertel, dnes penzionovaný vědec zabývající se výživou, pracoval řadu let u velké švýcarské potravinářské společnosti obchodující v celosvětovém měřítku. Před lety byl propuštěn kvůli námitkám vzneseným vůči jistým zpracovatelským metodám, zbavujícím potraviny přirozených vlastností. Společně s kolegou, profesorem Laussanské univerzity, uveřejnili v roce 1991 zprávu o výzkumu, v níž oznámili, že potrava připravovaná v mikrovlnné troubě může pro naše zdraví představovat větší riziko než jídlo vařené obvyklým způsobem. V článku, který se objevil také v 19. čísle Journal Franz Weber, uvedli, že jídlo připravené mikrovlnami působí rakovinotvorně na krev. V článku byly zveřejněny již zmíněné výsledky výzkumu. Obálku vždy seriózního časopisu tehdy zdobil ponurý obrázek Smrtky nesoucí mikrovlnnou troubu. Dr. Hertel byl prvním západním vědcem, který nejen koncipoval, ale také provedl kvalitní klinickou studii účinků mikrovlnami zpracovaných živin na krev a fyziologii lidského těla. Jeho studie vynesla na světlo skutečnost, jak mocné jsou degenerativní síly produkované v mikrovlnné troubě a nástrahy dřímající v takto zpracované potravě. Vědecký závěr ukázal, že mikrovlnné vaření mění vnitřní skladbu živin v potravě, že tyto změny participují na krvi a mohou vyvolat různé degenerace v lidském organizmu. Na výzkumu se podílel také Dr. Bernard H. Blanc z biochemické fakulty prestižního švýcarského spolkového technologického institutu (ETH).
Co ukázaly testy
Účastníci studie obdrželi v odstupu dvou až pěti dnů jednu z následujících variant stravy na lačný žaludek: • syrové neupravené mléko; • totéž mléko konvenčně svařené; • mléko pasterované; • totéž syrové mléko, ale svařené v mikrovlnce; • syrovou zeleninu z organické farmy; • tutéž zeleninu uvařenou obvyklým způsobem; • stejnou zeleninu, ale zmrazenou a rozmraženou v mikrovlnné troubě; • stejnou zeleninu uvařenou v mikrovlnce.
Dobrovolníci byli odloučeni a každému byl bezprostředně před jídlem odebrán krevní vzorek. Další vzorky pak byly odebírány v přesně definovaných intervalech po vypití shora uvedených dávek mléka či konzumaci připravené zeleniny.
Ve všech krevních vzorcích odebraných po požití jídla uvařeného v mikrovlnné troubě byly zjištěny významné změny. Zahrnovaly snížení všech hodnot. , hemoglobinu a cholesterolu, obzvlášť markantně se změnil poměr mezi hodnotami HDL („zdravý“ cholesterol) a LDL („nezdravý“ cholesterol). Bílé krvinky vykazovaly mnohem zřetelnější krátkodobý nárůst po přijetí mikrovlnami připravené stravy než pozření všech ostatních variant. Navíc se projevilo vysoce významné spojení mezi množstvím mikrovlnné energie použité k přípravě testovacích jídel, silou vyzařování luminiscenčních baktérií, přidaných do krevního séra testovaných osob. Dr. Hertel dospěl k závěru, že takto technicky derivovaná energie skutečně může být vnesena do těla potravou, induktivně zpracovanou mikrovlnami.
Ozáření mikrovlnami ve skutečnosti vede ke znetvoření struktury molekul v potravinách - vytváří nové směsi s chemickými vazbami, jaké v přírodě vůbec neexistují. Tyto takzvané radiolytické směsi vznikají molekulárním rozpadem jako přímý důsledek ozáření.
Netermické efekty nejenže nejsou v procesu měřitelné, ale mohou natolik znetvořit struktury molekul, že se to výrazně projeví na jejich kvalitě. Oslabení buněčné membrány mikrovlnami se využívá například v genové technologii, při provádění genetických změn. Násilím poškozené buňky jsou ve skutečnosti zničené; je neutralizován elektrický potenciál mezi vnější a vnitřní stěnou buněčné membrány, umožňující život buňky. Takto poškozená buňka se stává snadnou kořistí virů, plísní a ostatních mikroorganizmů. Přirozené opravné mechanizmy jsou potlačeny a buňky, nucené přizpůsobit se nouzovému energetickému stavu, přejdou z aerobního na anaerobní dýchání. Namísto vody a kysličníku uhličitého začne takto poškozená buňka produkovat jedovatý peroxid vodíku a kysličník uhelnatý přímo v organizmu. K úplně stejným násilným deformacím může dojít i v těle. Pokud se vystavíme záření radaru nebo jiného mikrovlnného zdroje, děje se s našimi molekulami totéž, jako s molekulami jídla mučeného v mikrovlnce.
Jak umlčet pravdu
Když doktoři Hertel a Blanc publikovali výsledky svého výzkumu, úřady okamžitě reagovaly. Jenže úplně jinak, než by se dalo očekávat. Vlivná obchodní organizace švýcarských obchodníků s elektrozařízením pro domácnost a průmysl, známá jako FEA, hbitě zasáhla už v roce 1992. „Dotlačila“ předsedu soudu v Seftigenu, aby v březnu 1993 vydal nařízení, které vědcům prakticky nasadilo „roubík“. Dr. Hertel byl navíc později odsouzen za „poškozování obchodních zájmů“ a bylo mu zakázáno publikovat jakékoliv další výsledky. Hertel však stál za svým a bojoval proti soudním rozhodnutím několik let. 25. srpna 1998 zrušil ostudné seftigenské usnesení Štrassburgský rozhodčí soud a Hertelovi bylo vyplaceno slušné odškodné.
FÚHA - zajímavé, /zdroj, fakta? / - začínam uvažovat nad infa ohřívací troubou.