Téma: Mikrovlnná trouba, pomocník nebo záškodník v domácnosti
Před několika lety (5 - 6 nazpět) jsem se dočetl v časopisu Phoenix, o škodlivosti mikrovlnek. Okamžitě jsme se s naší mikrovlnkou, i když jsme ji málo používali (naštěstí) rozloučili a odnesli na sběrný dvůr. Tehdy jsem ten článek zkopíroval, a rozdával, mezi své známe. Někteří řekli, že oni ji ani vlastně nepoužívají, a přesto se dodnes s ní nerozloučili, protože by jim to pokazilo dizajn kuchyně. Nechci tady rozebírat a psát o škodlivosti mikrovlnek, proto zde přikládám pár odkazů. Kdo má zájem, tak si to sám přečte. Pokaždé je rozhodnutí, co se týče našeho života a to v každém směru, jen a jen na nás. Vzpomeňme si, jak se ohřívalo dříve jídlo. Ohřálo se v hrnci, na pánvici, nebo v troubě. Myslím, že těch pár minut navíc, při ohřívaní jídla, se nám vyplatí. Někteří z nás mohou oponovat, že mikrovlnky se používají v restauracích, na rychlý ohřev jídla. Já odpovím. Ano. Do takové restaurace, bych nešel a pak bych poznal, zda je jídlo ohřáté v mikrovlnce. V neposlední řadě, se zeptám, jest-li hodlají na přípravu mého jídla použít mikrovlnku. Když se ohřeje jídlo v mikrovlnce, talíř je horký a jídlo v něm tak akorát teplé. Nejlepší restaurace je doma, nebo kde jsem si naprosto jist, že je právě čerstvě navařeno a podává se oběd.
Účinky mikrovlnných zařízení – článek z Phoenixu
Reakce čtenářů
Já se mojí mikrovlnky nebojím, občas v ní něco ohřeji, i svařák jsem v ní dělal... Nepoužívám mikrovlnku často, takže jsme kámoši a vyhodit ji nehodlám... Už jsme spolu prožili pár hezkých chvil...
Se vší úctou, jenom jsem zběžně přečetl článek o mikrovlnkách v Rusku a zahlédl jsem informaci o tom, že mikrovlnky byly v Rusku zakázány v roce 1976... Když pominu fakt, že Rusko bylo tehdy SSSR a byla to země, kde včera prožrali to, co měli na zítra, tak pochybuji, že někdo v této zemi, kde bylo možné naprosto vše, v roce 1976 věděl, co je to mikrovlnná trouba...
Nebude to tak zlé. Mikrovlny způsobují jen rozkmit molekul vody. A talířek většinou bývá studený, pokud neobsahuje ve své struktuře vodu. Tady v těch věcech se asi trošku názorově rozcházíme. O mikrovlny jsem se zajímal a v zásadě přímo lidskému zdraví neškodí. Pokud si teda sám Pluto nevzlezeš do mikrovlnky, to je pak průšvih To zdraví škodí.
Ta fotka s tou vodou je divná. Máš to vyzkoušené doma? Mikrovlny totiž způsobují rozkmit vody, ale nemění strukturu H2O. Ta fotka je hodně spekulativní a myslím si, že je účelová, aby šokovala a ovlivnila myšlení lidí.
Jsem šokovaná......
Fakt? A čím?
Že to tak škodí.....
Ještě chvíli a budem vrkat na stromech.
co si pamatuju tak prvni mikrovlnku nam znamy dotahl z nemecka v roce 1990, od te doby jsme jich sice par vymenili ale nejake informace o skodlivosti to je skoda slov, dneska je tolik firem co delaji vyzkumy a pak je vsechno skodlive, cim by se zivili
Přečtěme si důkladně lékařův závěr. Jako vždy je logicky věcný, což dokládá smysluplnost doktorovy hlavy. A takovou rozhodně nemají všichni.
KAŽDÝ výzkumný úkol, aby se mohl opakovat a na jeho výsledky navazovat, musí končit zprávou, která VŽDYCKY OBSAHUJE:
-
přesnou specifikaci výzkumu
-
číslo zprávy
-
datum a jména výzkumníků
-
použité metody buď známé nebo detailně popsané
-
použité přístroje včetně výrobního čísla a třídy přesnosti
-
použité chemikálie třídevítkové čistoty, pokud je možno, tedy 99,999%
-
fyzikální podmínky při zkoumání (teplota, tlak, vlhkost, proudění vzduchu)
-
počet pokusů (jeden pokus-žádný pokus)
-
výsledky, tabulky, diagramy
-
závěr výzkumu (co, proč a k čemu došli a co z výzkumu vyplývá)
Uvedený odkaz proto není výzkumná zpráva, ale pouhé kecy, nápadně se podobající poplašné zprávě. Zvlášť zmíněný půlkilometrový okruh, v němž všichni bez rozdílu pozbydem vitality, dodává dílu korunu blbce.
Můžeme souhlasit s tvrzením o výjimečné škodlivosti potravin, přehřívaných nad 200°C, přičemž se tuky rozkládají a ze škrobů vzniká rakovinotvorný akrylonitril (to je ta úžasná vůně při smažení brambor). Toto nebezpečí vzniká hlavně připálením pokrmů a dlouhodobým pečením při vysoké teplotě.
Kolem nás je tolik druhů záření, že kdyby vlny byly barevné, nebude tu pro pestrou mlhu nic vidět. Jen několik příkladů: TV, mobilní sítě, radary včeho druhu, GPS, signály z kamer a měřících přístrojů, dálková ovládání profesionálních zařízení, wi-fi, blue-tooth, silové elektrické stroje, jakékoli vedení el. proudu atd.
P. S. Doktore, není pravda, že MW šetří energii. Většina těchto kuchyňských přístrojů má účinnost sotva 50%, zbytek je teplý vzduch, bezúčelně vyfukovaný z trouby.
Na závěr místopřísežně prohlašuji, že od lékaře nepobírám dividendy ani jiné výhody
Abych mohl pokračovat v diskusi o využívání mikrovlnek v domácnosti, musím některé věci vysvětlit blíže.
Avatárek zcela správně píše“ Mikrovlny totiž způsobují rozkmit vody, ale nemění strukturu H2O.
Má zcela pravdu, že molekula H2O se nezmění. Jenže molekuly vody mají zcela výjimečné vlastnosti. Díky vodíkovým a současně kovalentním vazbám v molekulách vody, vytvářejí molekuly vody jakési shluky, říkáme jim klastry, tvořenými stovkami molekul. Tyto klastry mají schopnost zachycovat a uchovávat informace o jiných látkách vyskytujících se ve vodě, ale i o prostředí a energiích, kterými protekla. Nese tedy informace voda i v potravinách, v našem těle, ale i v potrubí, v řekách a pramenech. Dr. Masaru Emoto to prokázal ve svém celoživotním díle, že nejenom mikrovlnky a mobilní telefony ničí schopnost vody vytvářet ony krásné sněhové vločky ale dokonce i negativní myšlenky, slova nebo metalová hudba, mají podobný účinek. Mikrovlnky totiž ničí tyto informace uložené v klastrech tvořených molekulami vody. Proto je propastný rozdíl mezi působením vody na náš organismus pocházející z vodovodního potrubí v Praze a vody z pramínku Sachovy studánky na Horní Bečvě nebo na Turzovce na Živčákové, která protékala kořeny zdravých stromů a nezkaženou přírodou. Chemicky se totiž opravdu moc neliší od běžné vodovodní vody, třeba i doupravené filtrováním.
Voda v buňkách živého organizmu má mnoho funkcí, kromě chemické i funkci uchovávání a sdílení informací.
Pokračování příště. Přinesu závěry vědeckých studií.
Přidávám místo dalších komentářů výtažek z článku v časopisu PHOENIX
Mikrovlnami upravená krev zabíjí
Roku 1991 bylo v Oklahomě požadováno vydání zákona, týkajícího se nemocnic užívajících mikrovlny k ohřívání krve k transfúzím. Zmíněný proces poškodil pacientku Normu Levitt, která zemřela po transfúzi krve. Ošetřovatelka totiž předehřála krevní konzervu v mikrovlnné troubě. Tato tragédie ozřejmuje, že se za "ohříváním" mikrovlnami skrývá podstatně víc, než jsme ochotni připustit. Krev bývá před transfúzemi běžně předehřívána, ovšem ne v mikrovlnné troubě. V případě paní Levitt pozměnily mikrovlny složení krve, a to ji zabilo. Je zcela zjevné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc a že lidé, kteří si připravují jídlo v mikrovlnce, polykají spolu s upravenou potravou „cosi neznámého“. Protože tělo je závislé na elektrochemických procesech, každá síla, která rozvrátí nebo změní elektrochemii, ovlivní i fyziologii lidského těla.
Vědecké důkazy a fakta
V mikrovlnami připravené stravě jsou pozměněné molekuly a přidaná energie; nic z toho v jídle vařeném tradičním způsobem neexistuje. Tepelná energie vyzařovaná sluncem a ostatními tělesy (infračervené záření) se chová jinak než uměle generované mikrovlny. Vlnění v mikrovlnné troubě je produktem střídavého proudu a vyvolává až miliardu a vice zvratů polarity za sekundu v každé molekule potravy, na niž narazí. Za těchto okolností je tvorba nepřirozených molekul nevyhnutelná. Přitom bylo pozorováno, že přirozené aminokyseliny poté vykazují izomerické změny (změny morfologického tvaru) a že je působení mikrovln doslova transformuje do forem, které jsou pro organizmus toxické. Jedna z krátkodobých studií podchytila významné a znepokojující změny, které se projevují v krvi jednotlivců takřka bezprostředně po konzumaci mléka a zeleniny upravené mikrovlnami. Osm dobrovolníků jedlo různé kombinace stejných jídel připravených odlišným způsobem, přičemž veškerá jídla zpracovaná mikrovlnami vyvolala významné změny v jejich krvi. Zatímco hodnota hemoglobinu poklesla, stoupla u všech testovaných hladina bílých krvinek a cholesterolu. Ke zjištění energických změn v krvi bylo použito luminiscenčních (světélkujících) baktérií. Po vystavení účinkům krevního séra, získaného po strávení potravy upravené mikrovlnami, byl pozorován významný nárůst jejich vyzařování.
Jiná citace z internetu
Mikrovlny vyskytující se v přírodě jsou vytvářeny např. Sluncem vždy prostřednictvím pulsujícího stejnosměrného proudu. Naproti tomu technicky vyrobené mikrovlny jsou vytvářeny střídavým proudem, což je jev, který se v přírodě nevyskytuje. Tyto umělé mikrovlny vedou v organické tkáni k silnému rezonančnímu vlnění atomů, molekul a buněk. Jelikož se tímto procesem zvyšuje teplota třením, jsou potraviny v mikrovlnné troubě zahřívány. Přirozené mikrovlny žádné takové účinky nemají.
Rezonanční vlnění ve tkáni pak vede k silným změnám struktury mnoha molekul, dochází k tzv. isomerizaci. Tyto pozměněné molekuly vyvolávají neřešitelné požadavky na látkovou výměnu a projevují se ještě mnohem škodlivěji, než konvenční druhově cizorodé látky vyvolané kvašením.
V jedné pozoruhodné studii mohli švýcarští biochemici Dr. Blanc a Dr. Hertel dokázat, že konzumace potravin připravovaných v mikrovlnné troubě vede k okamžitým chorobným reakcím imunitního systému.
Už mám v životě jasno dám se na výzkum a to teprve uvidíte, co ze mne vyleze za kraviny.
Ale vážně, už od mládí jsme slyšeli, co je zdravé, potom se to zase zavrhlo, napsalo se několik dalších nesmyslů, to už bychom nesměli pomalu nic jíst, a už vůbec ne telefonovat z mobilů, pít mléko, ještě že není škodlivé vyprazdňování - hurá.
Možná máš pravdu. Také jsem slyšel všelicos a mnoho věcí, které dnes používáme nám škodí a jde tedy o míru a účel používání těchto věcí. Škodí nám i alkohol a proto musíme užívat jen kvalitní a hlavně s mírou. Mobilní telefon nenosím na těle a mléko nepiji, protože ho moje tělo, v mém věk, u už nedokáže trávit bez zalepení střev kaseinem. Vláknině, kterou doplňuji na množství alespoň 30 gramů denně vděčím za pravidelné a bezproblémové vyprazdňování a čistá střeva.
Věk: 26
Využíváte časovač na mikrovlnce při vaření? Využili byste i toto?
Nevkládejte do webu dotazníky na zboží, děkuji za pochopení, Medvěd...
A protože jsem, pejsek zvědavý a také se rád o jistých věcích přesvědčím, nejlépe ze svoji zkušenosti, dělám malý pokus.
Zasadil jsem včera do dvou květináčů bazalku. Jednu budu polévat vodou, která byla ohřátá v mikrovlnce a vystydlá na pokojovou teplotu. (musím si zajít ohřát vodu k známým) a druhou budu polévat filtrovanou vodou pokojové teploty. Budu dávat průběžně fotografie, jak se našim bylinkám daří.
Pluto, tohle mne zajímá, a proto si na Tvůj pokus počkám. Akorát mne napadá, že rostlinky mohou vyrůst obě ve stejné kvalitě na pohled, ale- jedna může být v pořádku a zalévaná vovou ohřátou v mikrovlnce může mít genetické rozdíly a při jejím dlouhodobém užívání by mohly nějak poškodit náš organismus...
Ale tento aspekt by byl zjistitelný pouze rozborem, ke kterému patrně nebudeš mít prostředky...
A ještě dodatek- rostlinky by měly vyrůst ze semínka, teď už jsou "dospělé"... no-jen názor
Máš, pravdu Indi. Někdy má člověk dřív myslet než konat. Já jsem, ale někdy dost rychlý, hlavně když mně něco napadne. Uvidíme, jak to dopadne a pak to zkusím třeba s těmi semínky.
Dal jsem, na tvoji radu, Indi a zasadil semínka květů, které polévám od včerejška různými vodami. Sám jsem zvědav, jak pokus dopadne.
Pluto!!!! Ty kradeš cedule?
Julie, já nekradu cedule, já je vlastním.
Dávám poslední fotografie bazalky, jak se jim vede po zalévání, různými vodami.
Také jsou zde fotografie květů, které byly sázené jenom ze semínka. Květy vyrašili, ale po krátce době, pokud si obrázek zvětšíte, uvidíte, že na levo byly polévané vodou ohřátou v mikrovlnné troubě a ochlazené na pokojovou teplotu, chcípaly. Ty napravo zůstaly zelené a jistě by rostly dál.
Jenom pro vysvětlení: kdo toto téma nečetl, tak ať, si ho přečte celé. Proč? Protože já také někdy odpovídám jenom na název tématu, ale občas se k tématu vracím. Otázka proč? Protože…. ?
Jinak není mně úplně jedno, zdali budete používat mikrovlnné trouby, ale je mi to z hlediska lidského líto, hlavně pokud vidím mladou maminku, jak ohřívá jídlo svému malému dítěti v mikrovlnce. Já místo mikrovlnky používám, ale skutečně velmi málo troubu s infra ohřevem (tepelné záření), která se dá koupit v Lidlu za směšný peníz.
Na závěr tohoto tématu chci jen říci, že pokud vím a znám informaci, která je závažná pro zdraví lidí, považuji za svoji povinnost, předat ji dál. Mějte se jak chcete.
Nalevo jsou zalévané vodou, která exposicí v mikrovlnné troubě a na pravo jsou zalévané filtrovanou vodou a jak nám vyrostla.
Díky Pluto!
Pluto , tak to je obrovský rozdíl..... já věděla, proč mikrovlnku vůbec nemusím.....
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5954x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |