Téma: Žluknutí strouhaného kokosu - je to možné?
Používám ho na vysypání plechu místo hrubé mouky. Mám tu ještě nějaký od vánoc a ještě před 14cti dny mi připadal v pořádku a použila jsem ho. Dnes mi přijde divný. Možná se mi to jen zdá, ale nemohl žluknout? Jak to poznám? Prošlou lhůtu nemá.
Reakce čtenářů
Jo může, když ho ochutnáš je hnusnej.
Přijde mi, jako by byl hořký.... je to tak?
Jo... to je ono.
Mamka říká, že to dělá když je mu teplo...
Díky, Beuš
Baru, možná je i cítit po čichu, že nevoní kokosem a na chuti, že je nahořklý. Nevím, kdes ho měla, asi ve spíži? Já ho dávám do lednice, i do mrazicích šuplat.
Ne, Pavli, není cítit a je normálně bílý, ale na chuť mi přišel takovej jinej, než normálně... ale díky za radu, máš pravdu, mívám ho ve špajzu. Takže se postěhuje. Musím si zajít pro novej, než mi vychladne hmota.
Tak Vám sem dám holky aspoň recept. Možná ho znáte, kdo ne, doporučuju, je to rychlé a dobré.
Potřebujeme
- Heru
- 2 sklenice cukru krystal
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 sklenice vody
- prášek do pečiva
- 4 vejce
- 1 a 1/2 sklenice pol. mouky
- 1/2 sklenice hl. mouky
- kokos
Rozpustíme Heru, přidáme kakao, cukr a vodu a rozpustíme za stálého míchání. Z rozpuštěné směsi odlejeme 1/2 sklenice a odložíme. Necháme chvíli vychladnout a přimícháme zbývající suroviny. Vysypeme plech kokosem a směs vylijeme. Dáme do předehřáté trouby a snížíme teplotu. Po cca 1/2 hodině by mělo být upečeno, vytáhneme z trouby a ještě za horka polejeme odloženou směsí, rozetřeme a posypeme kokosem. Dobrou chuť*
Tuhle buchtu znám, říkám jí "Mokrá buchta" a je moc dobrá. Už jsem jí delší dobu nedělala.
Může a žlukne, čili vyhoď ho.
Záruka s tím tak moc nemá co dělat. Ta je relativně podstatná dokud není obsah otevřený. Píšu relativně, protože neotevřený může být zcela v pořádku i rok po záruce.. vlastní zkušenost.
Jakmile se však otevře, tak je to jako téměř se vším jiným, prostě se po čase zkazí.