Téma: Uvaření kuřecího vývaru - skoro nadlidský výkon? ;)
Uživatel: Rííša M.
Věk: 34
Dobrý den.
Byla u nás návštěva a hrozně se divili, že vaříme kuřecí vývar z kuřecích kostí (hřbet). Radši jsem se ani neptal z čeho vaří oni (asi z Masoxu ).
Umíte uvařit kuřecí nebo hovězí vývar? Víte co do něj patří?
Reakce čtenářů
Dnes (18.02.2018) na ČT 1 bude pořad
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Možná bude pro někoho přínosem. Shodou okolností se tam bude probírat i kuřecí vývar.
Ríšo, to jste šikovní, že upotřebíte z kuřete všechno a máte také výborný vývar a polévku. Víte, co dělám já? Z každého masa, které koupím a připravuju odřezávám kousky s šlachou, s kouskem prorostlého, kosti od čehokoliv a pěkně dávám a přidávám do krabičky na mrazáku. Za čas je z toho pěkná koule a já ji dám do hrnce se studenou vodou vařit na mírném ohni, několik hodin a to je panečku silný vývar. Pak přecedím, všechnu tu drobotu oberu, maso dám do vývaru, přidám zeleninku, osolím, popřípadě dokořením a nakonec nudle a máme hrnec kvalitní polévky.
Nekteri lide ani netusi, jak dobry je vyvar z kurecich skeletu. Daji se koupit zmrazene a za par kacek!
Ted, v zimnim obdobi a obdobi chripek, prijde takova polivka opravdu k chuti!
Věk: 50
Hlavne nesmí prejit varem a musis sbirat penu, jinak bude kalny.