1 květák
1 smetana 33%
2 vrchovaté lžíce zakys. smetany
2 vejce
100g šunky
100g eidamu
sůl, pepř
drcený kmín
špetka kari
špetka sladké papriky
kousek másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Květák si rozebereme na menší růžičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme kouskem másla a rozprostřeme
na dno růžičky povařeného květáku.
Do malé misky si nalijeme smetanu dáme zakys. smetanu, vejce, šunku pokrájenou
na kostičky, sýr nastrouhaný na jemno, pepř, sůl, kari, kmín, sladkou papriku.
Vše důkladně promícháme a nalijeme na květák, aby byl celý schovaný.
Dáme do vyhřáté trouby zapéct na 200C cca 20min.
Podáváme nejlépe s novými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.