Téma: Jak udělat křehčené řízky a maso bez chemie - zkušenosti, diskuze
Uživatel: Morčák
Věk: 44
O toto bych se s vámi chtěl podělit: už jsem dělal spoustu pokusů s kuřecími řízky. Je to totiž jídlo, které nejraději vařím, když má přijít návštěvě. Má rada je kuřecí řízky naklepat rukou, potom potřít kořením se solí (může být např. grilovací, ale ne moc, aby koření nepřebilo chuť masa!!! ), řízky potřete olivovým olejem, dejte na spodek misky A ZALEJTE MLÉKEM tak, aby bylo maso ponořeno. Je to rada mé babičky (a moc dobrá rada! ). Kyselina mléčná z mléka totiž krásně maso zkřehčí.
Maso necháte v ledničce 24 hodin (nebo přiměřeně déle) a pak můžete opéci na tenké vrstvě tuku.
Nemá to nic společného s křehčenými řízky z obchodu, kde vám tam nainjikují vodu a spoustu chemických srač. (dusičné soli atd.).
Zkuste to, zaručuji, že vám bude chutnat.
(2 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 4080x Předchozí téma | Další téma