Téma: Výroba drůbežího separátu čili strojově odděleného drůbežího masa - dobrou chuť
Co si budeme povídat, každému normálně myslícímu člověku je jasné, že v uzeninách není všechno maso maso, páč by težko někdo vyrobil kvalitu za tak nízkou cenu... Takže pro fajnšmekry, kteří ještě neviděli v akci stroj snů alias separátor, dávám odkaz na shlédnutí... Já nevím jak vy, ale nepostřehl jsem rozdíl mezi drůbežím separátem pro lidi a zbytky pro výrobu psích granulí... Liší se pouze přepravní kontejnery, pevně doufám, že to nikdo nikde nepoplete... I když je to asi stejně úplně jedno... Dobrou chuť nám všem...
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 6499x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Viděla jsem o tom na netu, ale ani jsem to raději nerozklikla. Žijem... paty hnědý nemáme, tak to nějak vstřebáme
Takže počáteční šlichta je stejná u všech výrobků? Kupuji jen Lovecký salám a Herkules a na grilování jen klobásy nad 85% masa v přírodním střívku. Ale nakecat mi řeznice může cokoliv, stejně to nepoznám. Njn.
Drůbeží separát je malé zlo. Protlačují se ořezané kostry tlakem až 200 MPa (ve vodním potrubí máme 0,5), ale není pravda, že se do uzenin melou kosti. To dělali komunisti do drůbežích výrobků. Když takovou pochoutku normálně koušete, lepí se na sebe zuby, je to poznat hned. Pokud nejsou kosti na kaši, poznáte droboučké úlomky. Na separátu jsou špatné rozšmelcované kůže, obsahující mnoho cholesterolu. Minulý týden probleskla na okamžik zpráva, že do ČR se dováží velké množství masa, z něhož asi 60% tvoří "masný odpad". to jsou části, které se dřív vyhazovaly, dnes se z toho dělá strava pro zvířata. Když koupíte jakoukoli uzeninu, kde jsou mleté suroviny, můžete si být jisti, že jsou z odpadu. Sušené nevařené uzeniny, jako je lovečák, poličan, klobásy ale i uherák, dřív obsahovaly jen maso a špek. Dnes se jim povedlo barvit sádlo na červeno a přidávají se vepřové kůže a to i do maďarského uheráku. Ty do těchto druhů vůbec nepatří. Výrobky z celistvého masa, např. nářezové pečeně se vkládají do autoklávu a po vysátí vzduchu se vstřikuje voda s modifikovaným škrobem, přidává se guma-euchema, další zahušťovadla a fosforečnany, takže ze 100 kg masa se vyrobí až 200 kg hotového výrobku. Viz křehčené maso. Výrobci se už nezlepší, ale katastrofa je, že jsou mezi námi bloudi, kteří tohle svinstvo podporují nákupem
Věk: 58
Město:Ústi nad Labem
Plácáš nesmysl. Za komunistů bylo velmi kvalitní zboží, po kterém lidi teď prahnou , ale i já. Na ty vůně všech potravin nikdy nezapomenu. Kosti se do uzenin nemlely. Pracovala jsem v potravinářství. Párky nekupuji, za tu cenu si raději koupím kilo masa. Ze salámů koupím jen vysočinu a to pouze v Ústí n L v Albertu a v Globusu ostravskou klobásu, ale už také pohoršili. A Pro Pana velkomožného z masokombinátu : vyráběj to, co by jsi si sám koupil. Jednou se lidé vzbouří.....
Úžasná holka, tahle Josefa. Prošmírovala všechny komunistický masovýroby, tak až budete chtít informaci z jakéhokoli kouta ČSSR, směle se na ni obraťte. Tedy, když vám nebude vadit hulvátský tón
Tak ony to až takové nesmysly nejsou. Za komunistů se vyráběly kvalitní potraviny, ale i celá řada nekvalitních (většinou protože se nevědělo, že jsou nekvalitní a nezdravé). Teď už přeci jen znalosti o jídle notně pokročily, ale bohužel z ekonomických důvodů výrobci v potravinářském průmyslu dávají do jídla sajrajty, aby měli vysoké zisky. O lidi až tak moc (bohužel) nejde.
Musím se Wolfga zastat. Je to moudrý pán a většinou s jeho názory souhlasím.
Já ti doktore děkuju za udělený kompliment, leč nepřeháněj. Mohl bych ti dělat tátu a jako kluka bych tě bral. Tak racionální uvažování se zdravou dávkou lidskosti nemají tví vrstevníci často. A k tomu lékař. Kurňa, dávej na sebe bacha. Jsi obtížně nahraditelný občan.
(o nahraditelnosti kohokoli řvou hlavně pitomci, nahraditelní pytlem s exkrementy)
Je pravdou, že v současné době řídím 6 webů, na které chodí cca. 20.000 lidí denně. Vůbec si neumím představit, kdyby se mi něco stalo, kdo by to vzal za mě, jak by se zaučil a hlavně kde by vzal trpělivost sedět 10-12 hodin denně u PC. I z tohoto důvodu jezdím autem pomalu a dávám fakt pozor.
Vím na 99%, že kdyby se mi něco stalo, mamka (majitelka všech webů) by nikoho pro administrací webů nesháněla O to víc jsem opatrný.
rozdil mezi zradlem pro psy a jidlem pro lidi je ten ze psi zradlo je mnohem vic kontrolovano nez jidlo pro lidi a nesmi se tam davat takovy odpad jako lidem do jidla
jinak jeden znamy co dela v masokombinatu mi rekl ze treba od tesca dostali pozadavek aby jim udelali salam ktery se vejde do 6, - za kilogram, za tu cenu to udelali ale myslis ze to videlo nekdy nejake maso?
dobrou chut
Tak u nás je taky masokombinát, pánko velkomožný majitel kupuje od zdejších chovatelů prasátka a poráží je. To lepší masénko putuje do Rakouska a odpad namele a udělá salámy.
protoze on vi ze rakusaci by mu to hodili zpatky a cesky clovek mu za to jeste ruce utrha, jak to ma kvalitni, chutne a hlavne levne, ze tam ma namlete oci, zobaky, kopyta a jiny odpad to vem cert
Jste to co jíte.... nechtěl bych být kuřecím separátem (ani kejdou, ze které se dělá salám Junior a která je ukázaná v tom videu)
Taky jsem to viděla. Už začínám být jak ty a sleduju na všem složení- teda můj chlap, ten chodí na nákupy. Přece takové blafy nedám děckám.
To je pravda, ale všude je něco.......
já už raději salámy apod. nejím.. jen vyjíměčně, ale stejně o zybtek potravy, že.....
Ahoj Medvěde, to jsem se ale strašně lekla. Co to máš za obrázek, vždyť ty ceníš zuby až jde strach. To nás teď budeš strašit? Bojím, bojím se.
Sice ukazuji zuby, ale jsem to pořád já... Důležitější je povaha, na vzhledu tak moc nezáleží... Ten se mění neustále...
Medvěde, ne, ne, ne, ten medvěd na obrázku má i hrůznou povahu a straší, bojím se, opravdu.
Taky jsem se lekla, to je šelma ten na obrázku. Ty jsi medvídku šelma? A máš to vůbec zapotřebí? Kšc!!! Vrať se medvídku ušáčku, jdi do hor šelmo! Tady se nestraší, tady si hrajeme...
Zvyknete si, neboj...
Medvěde, to seš zase ty? To mám radost...
No... pěkný videjko... ono je asi lepší to nevidět. Já si třeba ráda kupuju Vídeňské párky se sýrem.
Občas na ně mám strašnou chuť. Vím, že se do párků a salámů dává asi ledacos, ale co teda máme jíst, aby v tom nebyl nějaký sajrajt? Salámy co mají nad 95% masa? To jsem jednou v Tescu hledala a bylo to akorát u rostbeefu, tak jsem si ho koupila a bylo to hnusný a nemělo to žádnou chuť, to asi jak jsem zvyklá na ty pamlsky v Junioru .
Jasně. A teď ještě vědět co dávaj do toho sýra, že? Tady ty míchaniny radši domů nekupujem vůbec.
No, a taveňák jsou přetavený zbytky tvdého sýra s dusičnanovou solí, tvrdý sýr je nasycený dusičnany, aby se nekazil, jedině zdravá je Lučina, tvaroh a pomazánkové máslo a to ještě to bez rostlinných /řepkových/ olejů. A vůbec co je špatného na kopytech a kůži? Vždyť je to součást našich kolínek ne? Abychom neměli plechová moc brzy. Jo jen to kuřecí obsahuje moc hormonů a antibiotik. To pak aby nám doktoři nedávali ATB ani na boreliózu, že? Pardon už zase ta borelka.
Marki, tak těm kůžím jako přirozenému kolagenu pro naše klouby nevěřím už vůbec. Mám v rodině příbuzného, který každou zabíjačku všechny kůže zavařuje do sklenic a následně konzumuje a to celý život. Endoprotézu má kyčle i kolena a 70 mu není.
Co účinkuje na jednoho, s druhým ani nehne. Můj děda prodělal v mládí TBC a přestal kouřit egyptky bez filtru v 77 na návrh lékaře. Dožil se pouhých 90 let. Moje mami nevypije ani čtvrt litru vody denně, žádné jogurty, ovoce málo. Je jí tolik, že už nemá žádné vrstevníky. A běhá denně po městě. Z několika málo případů nelze utvořit seriózní verdikt. Je nesmysl chlastat 3,5 litru vody každý den, stejně jako hodně kouřit
V tom případě neplatí žádná pravidla, snad jediné- Vím že nic nevím. Ale jedno vím jistě, větší hnus jak zavařenou vepřovou kůži jsem nejedla....
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1872x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5953x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3435x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |