Téma: Zelí Interspar - sacharin ve sladkokyselém zelí
Víte o tom, že se do sladkokyselého zelí z Intersparu dává sacharin? To by mě vůbec nenapadlo. Na jednu stranu se člověk snaží "nezanášet chemickejma sajrajtama" tělo a na druhou stranu si fakt člověk musí číst etikety úplně u všeho.
Takže co? Takže zelí se zbalí a dáme ho asi bezďákům na nádraží (aspoň uděláme dobrej skutek).
Jednou mě chce Interspar natáhnout (akční zboží za neakční cenu), po druhé zas dá do zelí sacharin ... noo, jenom blbněte děcka a budete mít raz dva o zákazníka míň Konkurence je v našem městě velká - Tesco, Albert, Kaufland, Penny, Billa, Lidl ...
Chemie, chemie na každém ... a proč jsou pak ty naše děti tak nemocné a alergické, že? Vrr
Reakce čtenářů
A co přesně tam bylo napsáno? Já dávám do nálevu na okurky cukerin E954. Podle mě je to neškodné. Nejíš to na kila, ale jen občas. Daleko větší sajrajt jsou potraviny balené do plastů.
Taky jej dáváme do okurků. Zelí děláme jen tradiční kysané. Avatárek trošku moc sleduje etikety. Ale třeba kečupu spotřebuje za měsíc tolik, co u nás celá rodina za rok. Já teda sleduju etikety hlavně když kupuju něco pro malou. V dětských potravinách je to někdy pěknej hnus.
Kečup to jo ... ten kupujem bez éček a na kila Ten fakt můžeme ....
Cukerin? A proč ne cukr? Teda nejsem potravinář, ale podle mě když tam můžu dát něco normálního (cukr), proč bych tam strkal chemii?
Věk: 42
Do okurek sacharin místo cukru proto, že s cukrem by změkly a nekřupaly.
Sladidla se do potravin přidávají místo cukru z prostého důvodu. Jsou při své vysoké sladivosti mnohem levnější než cukr. Přídavek se zlotřile zaobaluje do keců, jako zdravé, linie, štíhlá apod. Přídavek sladidel je nutný jen tam, kde by mohlo dojít k následnému kvašení - kyselé ryby. Ovšem ve sladkých vínech není cukr, alébrž glykol. Což je něco jako Fridex. Kdo nevěří, nechť si ověří
Avatárku myslím, že do okurek se dává běžně a dost často i do zelí , pokud se tedy nedělá to tradiční kysané.
A koukal ses na zelí z Lídlu a Teska a Alberta a ... a tak, co v něm mají?
Aha. Fakt je to normální? No já se mrknu.
Ale stejně ... pořád si myslím, že kdybych zavařoval zelí, určitě tam dávat chemii nebudu, to mi tu nikdo nevymluví.
Asi ňák tady tu dobu nechápu a zkusím se podívat jestli se dá někde koupit zelé bez sacharinů, cukerinů a takovejch capin.
Hurááá .... máme ho!
Zelí vitae d´oro z Kauflandu - bez éček.
Jen ocet, cukr, sůl, kmín.
Už je uvařené a část snězená ... mooc dobré i bez sacharinu
Když už někdo potřebuje sladkou chuť, používáme Steviu v prášku, nabo v tabletkách. Dá se koupit přes internet. Může si ji také každý pěstovat doma i v květináči. Pan Sova
Avatárku, ještě pořád budeš kupovat kečup na kila???
Tak to je skvěle vyjádřeno.