Téma: Potraviny na pranýři - nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny
Dávám zde odkaz na zajímavý web, který funguje jako moderní varianta pranýře, který známe z historie... Pro veřejnost byl spuštěn dnes odpoledne... Dříve byli na pranýři připoutáni nepoctiví občané a užívali si svých pár hodin slávy... Na tomto webu si můžete přečíst zajímavé informace o potravinách a využít nové poznatky již při příštím nákupu...
Reakce čtenářů
... zajímavé... až k
Tak budeme živi ze vzduchu a ze slunce, prý to taky jde, víte o tom?
... myslíš pránickou výživu? no zní to zajímavě, zrovna nedávno jsem poslouchala přednášku nějakého francouzského chlápka, který se údajně živí pránickou výživou už několik, tuším že 9let..
no zní to zajímavě, sice bychom ušetřili za jídlo, ale mě by ty chutě chyběly.. to když mě honí mlsná a dám si třeba takový Sacher dortík.. hmm.. tak to mám hotový chuťový orgasmus..
Trinity, já taky, zrovna teď mám chuť na sladké, tak mlsám pacholíka, jako miminko.
Pavli, dobrou chuť..
.. to je normální provokace no já bych si dala hned.. naštěstí mám rychlý metabolismus, takže můžu sežrat co chci a v jakémkoli množství... a tím nechci zas já někoho provokovat, celý život poslouchám že se mám najíst... ted jsem ráda že tomu tak je a že se nemusím stydět jak vypadám..
to není provokace.... mám kamarádku cukrářku a chodím k ní tak dvakrát týdně na kávu, můžu Tě vzít taky
Beu, já jdu holky s váma, dáme si dortík a kávičku, to bude fajn. Beu, se určitě postaráš o zábavu a budeme mít krásný den.
... tak já to beru, uděláme si dámskou jízdu, holky..
tak jo.... ale máme na to poslední týden, pak jede kamoška do lázní...
ukázka toho jak peče www. janinkydortiky. ic. cz
Trinity, existuje maník, který se pránou živí od svých 7 let a je mu cosi přes 90. Ind samozřejmě.
Byl prý i na přezkoumání v nemocnici, tam zjistili, že opravdu i přes to, že 10 dní nepřijímal potravu ani vodu, těší se výbornému zdraví, mentální zdraví odpovídá věku 26 let.
Ale co prý je pro vědce nepochopitelné je, že nevylučuje moč ani stolici.
Tady nechápu, co je nepochopitelné... není příjem, není výdej.
Na Pránu se prý připravíš během 21 dní. Když umřeš, nebyla jsi připravena. Dobrý ne.
Takže hurá na to a všechny jedy nám mohou být ukradené..
Sorbi, já jsem si schválně tu jeho 3hodinovou přednášku poslechla, mluvil moc zajímavě.. nejdřív je potřeba se asi dva roky na to připravit, kdy omezíš jídlo na dvě nebo jedno denně, pak příjde ta 21denní příprava.. ale vše je o tom že to máš v hlavě, můžes se připravovat jak chceš, ale pokud tomu vnitřně neuvěříš a pochybuješ, tak pak můžeš zemřít.. každopádně zkoušet to určitě nebudu
Baže, Trinity, nestojí to ani za zkoušku. Proč si občas nedat něco dobrého, vždyť je to přorozené.
Já o práně zrovinka dneska četla. Nepsali ale, že je třeba dvouletá příprava. Ale těch 21 dní ano. To prý je 3 krát 7. Magické číslo. A hlavně, ale jak píšeš, je třeba se připravit čili uvěřit. Je to stejné jako s Ježíšem. Víra je mocná, takže věřím, že i toto by šlo.
Já tedy věřím spoustě dle jiných " ujetých " věcí, ale takovou víru bych zřejmě nenašla. Jenže kdo ví, třeba by mne jóga připravila.
Dnes o tom webu mluvili i v rádiu. No, našly se pěkné svinstva. Člověk aby měl strach nakoupit. A pak že v polsku dávají do jídel blivajzy. A co se děje u nás, ha?
Věk: 40
Vyvážená strava je základním klíčem k lidskému zdraví. Jaké výrobky preferovat při nákupu, abychom zůstali fit? Zdravější alternativy potravin jsou většinou nákladnější, ale nabízejí kvalitnější výživovou hodnotu a lépe nás zasytí. Investice do zdraví jsou nenahraditelné, připomíná odborník na výživu z projektu Žij zdravě.
Je poctivé přiznat, že zdravější alternativy jednotlivých druhů potravin jsou ve většině případů dražší. Například šunkový salám stojí asi polovinu toho, co nejkvalitnější šunka, nízkotučný tvrdý sýr je dražší než tvrdý sýr plnotučný, mozzarela light bývá o pár korun dražší než mozzarela klasická. „Pokud se na stravování podíváme touto optikou, tak musíme dát kritikům za pravdu. Nacházíme však jedno velké ale, a to množství prázdné energie, kterou přijímáme v méně kvalitních a přitom levnějších potravinách, “ varuje nutriční terapeut projektu Žij zdravě RNDr. Pavel Suchánek. Nižší cena může být útokem na lidské zdraví. Nekvalitní potraviny se vyznačují několika negativními vlastnostmi. Náhradou za bílkoviny jsou použity mouka a tuk, kvalitnější máslo nebo sádlo pak suplují oleje. Místo vhodného kořenění je pro výrobce snazší a levnější produkt přesolit, tím získá na výraznosti.
To, že má zásadní vliv na zdraví to jak kvalitně jíme je rozhodně fakt, ale tvrdit, že mozarella light nebo nízkotučný sýr apod. jsou sice drahé, ale ZDRAVÉ je fakt brutalita.
Jak jsem zjistila, tak z náhledu na sortiment kontrolovaných a vadných potravin z těchto obchodů se žádná u nás doma nevyskytuje…, alespoň zatím kam jsem došla. Tak mě to celkem potěšilo.
Akorát ta špinavá vejce mě trochu dorazila, když to má být hodnocení kvality a umýváním vajec se významně zkracuje životnost.
Ještěže máme vajíčka vlastní a čistotný slepice.