Téma: Maso není maso aneb co se přidává do čerstvého masa
NOVÁ DOBA! MASO NENÍ MASO - video.
Plátky z vepřové kýty? Myslíte si, že kupujete maso. Kupujete masný výrobek - masný polotovar. Co to znamená? K masu si totiž přinesete domů 20% vody a průmyslových potravinářských chemikálií (zahušťovadla, citronany, octany, hydrogenany, polyfosforečnany, difosforečnany, askorban).
Klasika - Albert, Tesco. Nekoneční podvodníci.
Pozor také na mleté "maso" - 53% je maso a zbytek je všechno možné "co torávna dala" - voda, tuk, pšeničná hmota, ad.
TAK NEZAPOMEŇTE ČÍST ETIKETY a … dobrou chuť
(A bomba je, když vám prodejce napíše VÝHODNÁ CENA a masný výrobek ZDRAŽÍ. K tomu už není co dodat. )
Reakce čtenářů
no to jsem fakt nečekala
Já vždy kupoval maso v Globusu, protože se mi zdálo nejlepší z obchodů. Ale asi před 2 měsíci jsem objevil řezníka a to se nedá srovnat! Takže pro maso jen k řezníkovi.
kupovat mlete maso v obchodech muze jen opravdovy kaskader
dyt tam se melou ty nejhorsi zbytky co se neprodaly, kvalitni zelene masicko, nebo to ktere nekde zapadlo a ted se zrovna naslo a tomu podobne, pokud tam k tomu porve nejaky odpad- bordel tak to nikdo neresi
znamy co delal kdysi v takove tovarne kde delali mleta masa rikal ze to byl velky mlejnek do ktereho se maso hazelo vidlema a kdyz byli najebani tak se stalo ze jim tam porvalo i ty vidle, a prece nebudou kvuli vidlim vypinat cely mlynek, dobrou chut
my doma stale casteji mluvime o tom ze si jednou za 10 mesicu zabijem domaciho pasika a hotovo, protoze to co je v tech obchodech to je horsi a horsi
Nekupuju maso v marketech. Ale to je jedno, mělo by být v pořádku i tam. Hamižnost dělá z prodejců hovada.
dneska uz clovek nema jistotu ani u tech malych rezniku, zvlast kdyz ho potka nekde v tescu jak veze plny vozik masa
Cože??? No to mi ani neříkej
jo joje to tak, lide se staraji o cenu a pokud chteji nizkou cenu nemuzou cekat velkou kvalitu
my tu mame vedle ve vesnici taky jednoho a toho chvali snad kazdy, jednou sem s nim mel nejaky kseft a rikal mi stavim se za tri hodky, jedu do makra pro zasoby, a pochybuju ze v makru se bude prodavat neco extra lepsiho nez v beznych hypermegagigasuper marketech
a i jineho sem potkal primo ve meste v tescu, plny vozik masa, salamu a jinych masnych vyrobku a vysmaty od ucha k uchu
Pěkné, no … nakupuju v řeznictví, kde se maso i bourá, tak snad … no, raději nic nechci vědět. Naštěstí jsem vyrůstala v době, kdy maso bylo maso, brambory bramborami, rajčata rajčaty atd. , ale teď abychom poprosili pana Alzheimera o mlhu v paměti …
u nas se hodne lidi vraci k domacim chovum, domacimu pestovani atd
Ach jo …
Tak mne nějak přešla chuť na maso a nejhorší na tom je, že tu máme v okolí dostupné tři Alberty, jinak bych musela dojíždět. Ty karboše z toho mletého bych snad nedala ani žádnému zvířátku, pardon velebnosti, je mi na blití!
A tak si tu "žijem, v tom východním bloku, pane redaktore"
Papu pro důchodce, aneb dnes vaří penzista.
Pravda je že my máme řezníka velmi slušného a na mase je to znát… ale taky je fakt, že ani tohle maso není stejné s masem, které vyndám z vlastního mrazáku naplněnného vlastní produkcí a to nikoli z prasete vykrmeného a koupeného na zabití, ale z prasátka odchovaného, takže vím v čem žilo, co baštilo, čím si prošlo a že je celou dobu zdravé a čiperné a na mase je to vidět, cítit a chutnat. Ostatně nedávno proběhla internetem studie o jogurtech a taky lahůdka, místo živých jogurtových kultur jsou jsou bifidus živočisného původu a jiné pikantnosti, zkusím dohledat a hodit odkaz… takže jogurty nejlépe ve skle a ČESKÉ…
Což takhle dát si lepidlo na maso…
Dneska sme se dívali na mlýnky na maso Tak snad se blýská na lepší časy, protože pokud už budeme dělat nějaké karbanátky či sekanou, vyprdnem se na chemiky a pomeleme si vlastní maso (teda já jím maso spíš výjimečně, ale přítulka je masožravec) bez askorbanů, dusičnanů a dalších sračiček.
Poslední dobou stále více a více platí, že co si člověk udělá sám, to má nejlepší. A v potravinářství to platí hlavně. Myslím tím, že raději "vyplýtvat" trošku času, ale být zdraví a nejíst chemii či se nenechat okrádat náhražkami či předraženou vodou v potravinách.