Téma: Jak snížit překyselení organismu - co jíst, nejíst, pít, nepít?
Dobrý den,
řeším jak rychle snížit překyselení organismu. Napadá mě voda s citronem, žádný cukr ani med? Žádná káva. Ani pivo? Zelenina.
Jaké ovoce ano a jaké ne? Třeba pomeranče? Jsem pořád zimomřivá tak mě napadlo trochu si pomoci.
Děkuji za každou radu. Zvláště prosím pana Sovu, aby mi poradil.
Marki.
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 8055x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Řešilo se to tu před 10 dny:
Omezit kyselinotvorné potraviny a jíst více potravin zásadotvorných. Tady je seznam rozdělení potravin a tipy co jíst a co ne. A tady jsou články o zásadité stravě.
Tabulka kyselosti a zásaditosti potravin (hodnoty pH)
Převzaté
pH nad 7.0 |
Trávící kategorie |
Ph menší než 7.0 |
||||
Silně zásadité |
Mírně zásadité |
Slabě zásadité |
Slabě kyselé |
Kyselé |
Silně kyselé |
|
Stevie |
Rýžový odvar |
Čerstvý med |
Sladkosti |
Opracovaný med, melasa |
Bílý a hnědý cukr |
|
Citron, meloun, grapefruit, mango, papája |
Sušené fíky, dýně, kiwi, hrozny, jahody, jablka, broskve. |
Pomeranč, banán, ananas, broskve, višeň, avokádo |
Ovoce |
Jahody |
Višeň, rebarbora |
Rybíz, ostružiny, borůvky |
Chřest, cibule, petržel, syrový špenát, brokolice, česnek |
Tykve, fazolové lusky, řepa, celer, salát, cuketa |
Mrkev, houby, rajčata, mladá pšenice, zelí, hrách, olivy |
Zelenina |
Špenát, loupaná fazole, boby |
Sterilizovaná rajčata, brambory, tmavě modrá fazole |
Sója |
|
Mandle |
Kaštany |
Ořechy, Semena |
Dýňová a slunečnicová semínka |
Arašídy, pistácie |
Kešu, vlašské ořechy |
Olivový olej |
Lněný olej |
Sezamový olej |
Oleje |
Kukuřičný olej |
|
|
|
|
Proso, divoká rýže |
Obilí |
Chléb z klíčené pšenice, neloupaná rýže |
Bílá rýže, pšenice, pohanka, oves |
Pšenice, bílá mouka, pečivo, těstovinové výrobky |
|
|
|
Maso |
Zvěřina, ryby z chladných moří |
Drůbeží a jehněcí maso |
Vepřové, hovězí, ústřice, krevety |
|
Kojenecké mléko |
Kozí mléko, kozí sýr, syrovátka |
Vejce, mléko |
Vejce, máslo, jogurt, vídeňský sýr |
Sojový sýr, nepasterizované mléko, sojové mléko |
Sýr, homogenizované mléko, zmrzlina |
Citrónová šťáva, bylinnéčaje, zeleninové šťávy |
Zelený čaj |
Čerstvé ovocné šťávy |
Nápoje |
Konzervované šťávy |
Káva |
Pivo, lehké alkoholické nápoje |
Nevím, jak tabulku zmenšit. Další část převzatého a výstižného textu:
Pro lidský organismus je udržení přesného pH krve otázkou života či smrti (doslova! )
Ideální hodnota pH krve je 7, 4 a pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za KAŽDOU CENU udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme.
Proč jsou slova „ZA KAŽDOU CENU“ zvýrazněna?
Když tělu znesnadníme udržení přesného pH krve, tou cenou, kterou platíme, je naše zdraví. Tělo prostě musí obětovat část sama sebe (níže popsanou demineralizací), jen aby se udrželo na živu - v rozmezí hodnot pH 7,35 – 7,45.
Čím vším tělo překyselujeme organismus:
Především naším „moderním“ přesněji řečeno sebevražedným jídelníčkem. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí.
Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol.
Maso je dvojnásob nebezpečné proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.
Tabulku jsem zmenšil jak jsem uměl, ale v budoucnu prosím spíš vkládat odkaz na jiný web, ne tabulku. A určitě i zveřejnit odkaz na zdroj (nestačí napsat jen slovo "převzato" - to nesplňuje podmínky Autroského zákona č. 121/2000 Sb.)
Avatárku, velmi děkuji. Budu se snažit postupovat podle tvé rady a nebo se předem s tebou poradím.
Bylo to převzato z internetových zdrojů, jen jsem si nepoznamenal odkud. Je toho na internetu, na téma okyselení, opravdu nepřeberné množství. Mám samozřejmě i vlastní texty, ale toto je velmi výstižné, stručné a úderné. Používám tuto tabulku pro soukromé poradenství v oblasti zdravé výživy a suplementace. Za své poradenství nepřijímám odměny, považuji to za své poslání, jako důchodce si to mohu dovolit. Jsem vyškolený nejmenovanou firmou, která již 75 let vyrábí více jak 50 procent světové produkce výživových doplňků výlučně organickým způsobem. Sortiment je přes 200 výrobků.
Ještě jednou děkuji, a přeji všem na MS, včetně jejich tvůrců aby byli hodně zdraví.
Na světě je krásně za každého počasí.
Děkujeme Mňau.
A já moc děkuji. Je zajímavé, že pivo je kyslinotvorné a také mě zaujala pohanka.
Milá Marki! Bohužel do té tabulky se nevejdou všechny informace.
Pohanka je také kyselinotvorná, jenže její uhlohydráty se vstřebávají pomaleji, takže nerozkýve tolik glykémii, vylučování inzulinu a nezatěžuje tolik pankreas.
Podobně oves je ještě lepší, uvolňuje uhlohydráty velmi pomalu, a proto také zasytí na dlouhou dobu. Kromě toho je oves jedna z původních evropských obilnin, na kterou je náš metabolizmus zvyklý tisíce let, a proto je velmi příznivý pro naše stravování. Dále neobsahuje škodlivé formy lepku. Doporučuji místo pšenice používat celozrnnou ovesnou mouku, ovesné vločky s klíčky, případně si na tříštivém mlýnku vyrábět mouku sám doma z těch vloček s klíčky.
Jeden římský historik píše, že kmeny původních obyvatel naší střední Evropy, jedí ráno ovesné kaše a sladí si je ovocem, případně sušeným ovocem.
Doporučuji vyzkoušet ovesnou kaši s nasekanými sušenými švestkami, samozřejmě bez cukru. Je to ňam, ňam.
Pivo je horší z hlediska překyselování, než čistá kostka cukru. Radši piju občas suché víno, ovšem nesmí být doslazované sacharózou, musí být bez chemických konzervantů, z ověřených zdrojů.
Glukóza, hroznový cukr nám tolik neškodí jako jakýkoliv cukr, řepný, třtinový, přírodní, hnědý, melasa a podobně.
Například vína z Malých Karpat mají navíc množství rozpuštěných minerálních látek a stopových prvků, které prošly, živým organizmem a proto jsou našimi tělíčky výborně využitelné. Dále tato vína ze severnějších oblastí obsahují mimo jiné fitonutrienty i Resveratol, to je fitonutrient, který má v rostlinách chránit révu proti mrazu a proto chrání i náš organizmus proti všemu možnému. Ve vínech z jižní Evropy Resveratol není. Proto si například římští císaři posílali pro vína až k dnešnímu Trenčínu. Mohli jich více vypít bez následků. Vína si ovšem mísili s vodou.
Krásné poslání, snad jen ta provize z prodaných předražených výrobků nejmenované firmy kazí dojem lásky k bližnímu.
Milá Julie, někdy mně je Tebe velmi líto. Mnohdy máš opravdu krásné příspěvky. Uvažuji, co hrozného Tě muselo v životě potkat, že jsi tak nesnášenlivá a netolerantní, bez racionálního důvodu.
Nepotřebuji se před Tebou obhajovat, svědomí mám čisté, nikdy jsem nic neukradl, protože vím, že to už kvůli karmické zátěži to nemohu udělat. Také se nikdy na nikoho nezlobím, protože si ten přepych také nemohu dovolit, tak ani na Tebe. Nenutím suplementy nikomu, zvláště ne Tobě, ani nikomu jinému z mých klientů, přátele upozorňuji i na jiné výrobky, pokud ovšem vůbec existují, jen využívám znalostí, které se jinde dají těžko získat. Málokterá firma má tak velikou výzkumnou základnu a zároveň se netají se svými poznatky.
K té ceně. Jestliže nějaký výrobek se prodává v množstvích na tři měsíce užívání, a má účinnost třeba osminásobně lepší, pak třicetikusové balení, běžně dostupné, za třetinovou cenu není levnější, ale je předražené. Cena je velmi relativní pojem, pokud je jiný volně dostupný přípravek neúčinný, anebo dokonce škodí, tak je předražený i za pouhou korunu, dokonce je nemravné jej prodávat a dokonce nabízet i v předražených televizních reklamách. Dokonce si myslím, že nabízení škodlivých výrobků, se spoustou vedlejších negativních účinků, by mělo být postihováno. Proto přípravky jakékoliv značky, o jejichž pouze pozitivních účincích nejsem přesvědčen, nikdy nedoporučuji.
Kdyby ta nejmenovaná firma, kerá je daleko najvětší ve svém oboru, byla tak špatná, nebo zlodějská, tak by nepůsobila v 82 zemích světa a neměla roční obrat 11 miliard dolarů.
Sobě také nedělám reklamu, protože mám-li se s někým setkat, a je mně dopřáno mu pomoci, tak se s ním setkám. Na tom nic nezměním. Ono nic v našem životě není náhoda a vše je tak jak má být. Teda i Tvé invektivy přijímám s pokorou, a odpovídám Ti jen proto, že také uvažuji, jestli a jak Ti mohu pomoci s Tvou fobií, že všichni jsou podvodníci.
Tak nevím jestli se zlobíte, protože mám pravdu, a nebo proto, že jsem vás odhalila. Všichni ví, že tento MLM systém funguje na manipulaci člověka a ano je předražený. Nezlobte se, ale nemohu být lhostejná, protože lhostejnost lidí přispívá k umocňování zla. McDonald´s je taky rozšířen po celém světě a je lidstvu prospěšný? Tady vidíte politiku velkých firem, prachy, zisky, prachy.
Fobii z podvodníků nemám, ale zato mám nos na lidi, což podvodníkům vadí.
Je zajímavé, že Herbalife tu byl už na začátku devadesátých let. Jednou jsem byla na školení MLM na jiný výrobek a to jen jako partnerka účastníka. Byl to tedy zážitek. Uctívání božstva nic proti tomu není. Všichni museli nadšeně skandovat a někteří s jiskrou oku tvrdili, jak ta chemikálie na čištění vany dělá dobře kytkám. Jen jen si to dávat do čaje… Nu tehdy jsem byla mladší. Nyní zjišťuji, že Herbalife neumřel, ale má nový kabát. Je to síť nutričních poradců. Byla jsem na konkursu. V suterénní místnosti v Praze mi asi 35 letý mladík /středoškolák s průmyslovkou asi/ ukazoval svou fotku před a po. Před bylo foto usměvavého počítačema nadšeného mírně silnějšího mladíka v ležérním oděvu, po byla foto hubeného obrýleného a upjatého neurotika. Když jsem řekla, že si to rozmyslím, chtěl po mě peníze za čas, který strávil přijímacím pohovorem se mnou jakožto budoucím zaměstnancem. Když jsem řekla, že nemám, chtěl abych si skočila do bankomatu. . Neskočila jsem nikam. Ale už stejně blbnu…
Spoustu lidí „zvenčí" kteří se účastní tohoto poprvé mívají pocit sekty a vymývání mozků. Aby člověk vydržel, musí mít žaludek a být chtivý peněz.
Juli…já si myslím, že Pan Sova se vůbec nezlobí…. Úplně si ho představuji, jak Ti to v klidu jemu vlastním a s úsměvem vysvětluje. Víš, myslím si, že kdybys ho poznala osobně, jako já, tak bys na něj pořád neútočila …. mírumilovnějšího a dobrosrdečnějšího člověka jsem v životě nepotkala. Moc mi připomíná povahou mého tatínka, kterého jsem měla tuze ráda a proto ho i bráním , i když se Ti to třeba nebude líbit. Lidi se nemají zbytečně osočovat, na to je ten náš život až moc krátký.
Děkuji, Rybičko za zastání, i když jej doopravdu nepotřebuji, jsi milá. Jen mně je upřímně líto lidí, kteří nejsou schopni alternativního pohledu, či zamyšlení. To jsou lidé, kteří mají mozky skutečně vymyté, a neví o tom, až tak, že připomínají náboženské fanatiky, nebo fundamentalisty, neschopné empatie. Nevědí, jak se ochuzují a jak si škodí, i tělesně. Možná, že za to může období komunismu u nás, které zanechalo největší škody právě v našich hlavách.
Od pádu bolševizmu u nás, jsem se snažil nabrat informace, zúčastnil jsem se mnoha kurzů a informačních akcí různé úrovně, až na jednom větším, semináři v zahraničí s intenzivní výměnou názorů, jsem pochopil, že ne školitelé mají vymyté mozky, ale že já nutně potřebuji vymýt mozek od nánosů z doby komunizmu.
Tam jsem také pochopil, že komunistická představa, že člověk je jakýsi biologický stroj, který se občas porouchá a ten zase léčí jiné biologické stroje pomocí chemických syntetických sloučenin je právě ten problém, který vede k zbytečnému utrpení lidí. Také už vím, že ignorace, nebo popírání toho, že člověk je tvor duchovní vede také ke škodám materiálním, včetně „neufinancovatelných“ nákladů na zdravotnictví. Od té doby se zajímám o holistickou (celostní) medicínu.
Fanaticky se chováte spíše vy.
Rybičko, Dobrý a laskavý člověk nemá potřebu lobovat ve jménu peněz, těžit z nemoci druhých. Sorry, ale z čistého člověka je ta opravdovost cítit, tady jde spíš o pach. Nakonec ať si udělá úsudek každý sám.
Jak se dívám na obrázky, asi mám depku. Ten s tou depkou je asi pěkně zmrzlý…
Rada na zimomřivost:
Kupte si 4-5kg soli. Tu pak v troubě na klasickém plechu ohřejte na přijatelnou teplotu pro styk s pokožkou (cca 40-45 stupňů). Ohřátou sůl vložte do nádoby nebo do kbelíku. Do kbelíku vložte nohy (komu by vadil styk se solí může v tenkých ponožkách), zasypejte nohy až po kotníky.
Nechte teplo prostupovat skrze nohy do celého těla cca 15-20minut. Toto opakujte každý den po dobu 10 dnů. Sůl samozřejmě můžete použít opakovaně.
V roce 1931, německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg objevil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.
Nefyziologickým způsobem stravování (jíme převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem.
Kyselost z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé prostředí.
MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“.
Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.
„Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg.
„Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou
žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky“.
Tkáně s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité
Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní
formy splňují dvě základní podmínky:
kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).
Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v
přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. A že mohou přežít jenom s pomocí glukózy a v
prostředí bez kyslíku.
Proto nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají,
aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku.
Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly
normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Kyselost a zásaditost organizmu je výsledkem stravy
Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu)
podmínky pro kyselost či zásaditost v těle.
Jednodušeji řečeno, zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme.
Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální
zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité.
Aby naše buńky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.
U zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45.
Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti.
Avšak některé potraviny krev okyselují a znečišťují organizmus.
Kyselinotvorné potraviny:
Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje
bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce
břišní. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).
Maso (všechny druhy)
Výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty atd.
Rafinovaná sůl
Rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.
Chleba
Margaríny
Kofein
Alkohol
Tabák
Veškeré průmyslové a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá
barviva a aromata, stabilizátory atd.
Antibiotika a obecně všechny léky
Zásadotvorné potraviny:
Veškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se
zásaditou.
Ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte
se zmást jeho velmi kyselou chutí).
Mandle. Jsou velmi zásadité.
Celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny astatní obiloviny jsou lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené.
Med. Má velmi vysokou zásaditost.
Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velice zásaditý.
Voda. Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den.
Cvičení. Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém těle. Sedavý způsob života ničí život.
Chemoterapie ne léčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu
Chemoterapie okyseluje tělo do té míry, že tělo musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat jak jen je to možné.
Správná míra pH
Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí.
Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou sycené nápoje, sladkosti a produkty rychlého stravování.
Nepřehánějte to se solí a používejte ji co možná nejméně.
Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80%.
Máte-li nádor, tak se snažte vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním chlorofilu.
Názor odborníků
„Veškerá tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.
„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle. “ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost nebo zemři” (“Alcalize or Die”).
„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a texické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.
Věk: 26
koukněte na www.akademiezdravi.com … mě to pomohlo, mám výsledky testů z nemocnice
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Svědění kůže - podkožní zánět | 4 | 3333x |
21.12.2019 01:04:28 (Veselka) |
Jedlá soda - využití, názory, rady | 5 | 2762x |
09.03.2018 23:13:28 (Rypoušice) |
Zánět zvukovodu - typy na léčbu přírodní cestou | 3 | 2834x |
03.12.2017 12:57:36 (Dáreček) |
Pigmentové skvrny - babské rady, byliny, bylinky | 4 | 10780x |
04.06.2015 08:42:46 (Karmelaren) |
Jaterní čistící kúra, jarní detoxikace a pročištění jater | 4 | 3651x |
12.04.2015 15:32:38 (Henryho) |
Problém s usínáním, nespavost a nepříjemné sny - jak se toho zbavit? | 8 | 3501x |
16.03.2015 08:38:42 (Hella) |
Bylinka na slepenou předkožku u dítěte - existuje nějaká? | 7 | 5628x |
08.10.2014 13:15:33 (Karmelaren) |
Léky nebo bylinky na zvládání vzteku, napětí a nervozity | 14 | 8616x |
01.08.2014 10:41:54 (Tankaram) |
cola a paraziti - zajimave pocteni,jen dloooouhe | 6 | 3915x |
29.06.2014 13:24:58 (Sara1) |
Jak se zbavit únavy - příčina a léčba únavy | 23 | 5794x |
03.05.2014 09:18:56 (Sara1) |