Téma: Metanol v cukrářských výrobcích - rumové pralinky, bonboniéry
V televizi se mluví o alkoholu jako takovém, že je se nemá pít a tak mě napadla otázka, která možné také někomu vrtá hlavou. Jak jsou na tom cukrářské aklkoholové výrobky(rumové pralinky, bonboniéry s alkoholovou příchutí, zákusky)? Také je má člověk vyhazovat a nekukopovat, je?
(1 člověk)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 5405x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Tam se šetří, používají tresti. To jen v domácích výrobcích se používá alkohol.
Jj, bonboniera griotte. Ale toho bych musela sníst vagón, ne?
Taky si to myslím, že stejně jako se z ní neopiješ, tak se z ní ani neotrávíš...
File nemusíš se bát.. Otrava pralinkama opravdu nehrozí...
Každý valach nebo ten kdo si pálí svou vlastní pálenku(slivovici, meruňkovici, ...... )ví že metanol je běžnou součástí vypáleného destilátu, je to jeho přirozená součást a důkaz, že destilát je vyroben opravdu z ovoce, co je důležité je množství, existují na to normy, ale je to tak zanedbatelné množství, že to není tělu nebezpečné...
Tady v těch pančovaných byl problém v množství a způsobu výroby. Ale nechci tady dělat vědecký rozbor.
Našla jsem na netu nádherný obrázek, je to nejmenší funkční pálenice, měří 12x15cm....
Jj, cestovní pálenice. Mají ji ve Vlčnově v muzeu pálenic. Návštěvu doporučuji!!!
Tam se myslím vůbec alkohol nepoužívá. Je tam jen tresť s alkoholovou příchutí (viz složení na obale každého výrobku).
Že by se dostal pančovaný alkohol s metyalalkoholem do cukrářských výrobků mi spíš připadá jako sci-fi, ale nic není nemožné
Prohibice v Americe trvala 13 let, chudáčci naši alkoholíci, no alespoň půjde na odbyt " čůčo", po tom jsou také prima opičky, no ale co budou dělat na záchytkách? To aby i našli jiná zaměstnání.
Včera ve zpravách říkaly, že lidi, jak mají z toho strach, tak i volají na linky kvůli tomu, že snědly rumové pralinky, jestli se z toho můžou otrávit a nebo koláčky namáčené v alkoholu a doktor říkal že ne.
Víš co mě už napalo, jak vzimě groguju abych se zahřála, tak co budu dělat? Dělám si luxusní zahřívadlo z rumu, kolečka citronu, lžičky hnědého cukru a jednoho hřebíčku...... jsem namydlená..... letos asi zmrznu. A co na zimáku a romantika vánočních trhů, upíjíme punč a korzujeme..... A co dám do vaječňáku?????? Tak to je konec.
Já si myslím, že moc dlouho to v naší zemi nepotrvá, protože by se moc rozrostl černej trh... takže hlavně klid, za měíc jsou na pultech zpátky a kdyby ne, tak máte taky nějakou malo železnou zásobu, ne? i když můžu říct, že rum jsem před měsícem dopotřebovala, když jsem dělala domácí čaje a pokud to do Vánoc nepustěj tak budu lejt do cukroví asi nějakou tu darovanou vodku, kterou u nás nikdo nepije
Je to špatný, vůbec si to nedokážu představit, ale snad v zimě už to bude všechno v pořádku. , jinak to zahřívadlo to zní moc dobře
v tv rikali ze u pecenych vyrobku to nevadi ze teplem se ten metylalkohol "vypari" nebo nevim co presne ale ze u pecenych vyrobku neni zadne riziko