Téma: Poznáte co je to za bylinku?
Ahoj. Dnes jsme poprvé koupili tuto ne moc známou rostlinu / bylinu.
Poznáte o co jde? Kdo to pozná první, ten bude bylinbab nebo bylinděd MS
Reakce čtenářů
Není to náhodou stévie, Avatárku?
Taky se mi jeví, že je to ona
Ovšem nejeví se to zcela přesně Jinou podobnou ale neznám.
O Avatárkovi víme, že je vyznavačem bylinek (zdravého životního stylu), to nám taky nahrává
Supééér!
Já ji totiž taky doma měla, ale pak jsem zjistila, že jako bylinka není zas tak skvělá - nebo respektive sladivá. Jako extrakt je mnohem lepší. Záleží ale, na co ji chceš používat. Mně třeba přijde, že má na mě výborné antibakteriální a antivirové účinky - třeba jako "ústní voda".
A ten obrázek, to jsem úplně celá já! Když jsem voslík, klidně budu i bylinbab, to je fuk, fakt Avi
Jo jo, extrakt. Prý se má stévie vyvařit, uzavřený vývar prý vydrží v lednici týdny. Sladit se má po kapkách do čaje, kávy apod. (??? )
Stévii nemám pro sebe, ale pro mamku, trošku bojuje s nadváhou (včera léčila nadváhu mastným sladkým koblížkem, tak jsem jí trochu nadával a slíbil zajištění té stévie )
To jsem ještě nezkoušela, vyvářet ji, ale určitě to může být taky v pohodě. Jediný problém může být v tom, že nikdy nevíš obsah glykosidů v tvé rostlince. Myslím potřeuje sluníčko a teplo, aby víc sladila. Ale to ty, Avi, nejspíš všechno víš, takže ti to ani nemusím říkat
Nó, takový koblížek se stévií na teflonu smažený
Mamka dostala sprda. Žádné koblížky - ani se stévií
Mám ji v tabletách už nějaký čas. K pěstování jsem se ještě nedobrala.
Ta Stévie mě velmi překvapila, dosud jsem netušil, že je to sladká blondýnka. A ta průhledná černá blůzka jí velmi sluší.
Fotku jsem dal na facebook, kamarádka mi psala, prý ať tu koku honem stáhnu, jinak mě zavřou za propagaci drog (kokainu)
Trošku zklamání. List stévie jsem včera rozdrtil ve hmoždíři a dal do kávy. Bohužel sladká chuť se nekonala. Asi je to pokažený nebo to neumím.
A promnout list mezi prsty a olíznout jsi nezkusil?
No, jako bylinka je to prostě nic moc. Nikdy fakt nevíš, jak to bude sladké. Doporučují se louhovat sušené listy, velké množství a několik hodin. A ten výluh pak mít v lednici. Když to chceš hodit přímo do čaje či kafe, tak jsem četla, že je potřeba asi pět lístků - rozdrcené, jak jsi psal, by měly být lepší. A použít se dají opakovaně.
Já jsem to zkoušela taky s jedním lístkem a nic moc, taky jsem tu sladkost moc nepoznala.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Koniklec fotografie - o jaký druh jde? | 1 | 1900x |
02.04.2018 18:35:14 (pandapepa) |
Neznámý sukulent v mém bytě - co je to za rostlinu? | 2 | 1995x |
27.02.2018 14:07:28 (Marci) |
Levandulová louka v Čechách - nejde ale o levanduli, poznáte rostlinu? | 7 | 2712x |
12.09.2016 22:25:29 (Pluto) |
Čučoriedky - poznáte je na fotografii? | 5 | 2349x |
05.09.2016 17:40:58 (Pluto) |
Bílý květ a plody podobné kaštanu - víte o jakou rostlinu jde? | 8 | 4508x |
05.09.2016 17:32:49 (Pluto) |
Co je to za bylinku, květ? | 9 | 2402x |
16.08.2016 17:42:55 (Pluto) |
Chilli papričky z květináče - odrůdy, poživatelnost (jsou jedlé?) | 2 | 3240x |
04.10.2014 13:59:59 (loola26lucie) |
Kaktus - víte někdo o jaký druh jde? | 1 | 2222x |
03.10.2014 20:55:14 (ZrzkaNiki) |
Plody neznámé rostliny - poznáte o co jde? | 6 | 3033x |
22.09.2014 08:57:15 (Mardusenka) |
Botanický kvíz pro Voslíka a jeho kamarády 2 | 9 | 2714x |
21.05.2014 19:35:09 (Avatárek) |