Téma: Oblíbené rychlé občerstvení - které je to vaše?
Ahoj. Také milujete tak jako já jídla z rychlého občerstvení, tzv. "Fast Food"? Já moc. Samozřejmě jen když někde jsem, nedávám si ho často, o to víc se na takové jídlo vždy těším - je to pro mě takový bonus na cestách - samozřejmě, že to není náhrada restaurace a kvalitního dobrého jídla. Spíše si ho dávám, když chci něco malého zakousnout. Mám moc ráda a asi nejčastěji když někde jsem, tak si dávám obyčejný párek v rohlíku, ale mám moc ráda také gyros, kebab, pizzu apod. , jinak nic dalšího už asi vyzkoušeno nemám.
Dnes je toho na trhu hodně - jídla z McDonalda, KFC a další. Např. v KFC jsem zatím nikdy nebyla a z McDonalda ochutnala zatím jen pár pokrmů.
A jak jste na tom s těmito jídly vy? Co dobrého už jste ochutnali, nebo taková jídla vůbec nejíte? Díky moc všem za odpovědi
(2 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 6301x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Pizza a všude tam, kde vidím nakynuté bochníčky těsta. Pokud je i pec na dřevo, je to úplně super, ale ta je málo kde.
…taká je v Chrudimi
Do fastfoodu nechodím. Tučné, kalorické, plné chemie, nezdravé. Radši si udělám kvalitní jídlo (třeba zeleninový salát) doma.
Díky, Avi, přečetla jsem si o čem film je, ale bohužel si ho nepustím, protože soubor byl prý smazán. I tak díky za tip
Tento film jsem viděl, Avatárku.
nedavno jsme tu řešili mc donalda - tam uz bych nesel, byl to hnus a xxl porce jak pro 15ti kiloveho
KFC zatim ceka na odzkouseni
jinak ve FM jedno nejmenovane hladove okno na namesti- hambac na jednicku a za paradni cenu, a proto ze si ho tam davam tam jednou za tri mesice tak jesli je chemicky a konsky to neresim
TADY jsme o tom psali
Děkuji za odkaz
Mé rychlé občerstvení je rajčatový koktejl, myslím, že o něm psal v jednom tématu pan Sova. Pak, jak píše Avatárek, dobrý zeleninový salát a večer mám rád obložený talíř, který se skládá například z vařeného vajíčka, šunky, plátku sýra. Dnes odpoledne jsem si dál chuťovku a rychlé občerstvení nakrájený sýr na kostičky s hroznovým vínem.
Na tu vysokobílkovinnou stravu před spaním pozor. Může být "těžká" a tlačit Tě v psím žaludku Jinak ale taky často hřeším a totéž jím taky Mozarella, sýr, šunka, troška tatarky, paprika a kousek pečiva. Akorát to teda trávím další den do poledne
Jídlo z FF nemám ráda. Na pizzu zajdu, ale nijak často a u nás jen do Santa Marii.
Rychlé občerstvení pro mi znamená, že přijdu dom a nastrouhám si jabko s mrkví, nebo "upravím" nějaký zbytek jídla…Třeba rozehřeju taveňák a naleju ho na zbytek těstovin a podobně.
Párky v rohlíku s tunou kečupu a půl litrem koly…to je moje mládí 4 roky, dvakrát týdně na nádraží při cestě do HK na intr a v pátek zase zpět domů to samé Byly jsme s holkama stálý zákazníci.
Nemůžu vysloveně říct, že jsou oblíbené, ale občas máím chuť na nějakou tu chemii a přesně to, co píše Avi, že v tom je. Je to tak nezdravé, až je to dobré - někdy. Buď na chuť nebo jako nouzovka, když mám fakt hlad a nechce se mi vařit. A pak spíš asi KFC - přecejen je to masu o něco bližší
Kebaby a gyrosy moc nee - dvakrát jsem nevybrala vhodný stánek a pak byla cesta úmorná. Se student agency se to 70 minut ještě dalo, ale loni jsem takhle 3 a půl hodiny zápasila se žaludkem ve vlaku z Brna do Prahy. Tak to už jen opatrně spíš v restauracích nebo nějakých "solidnějších" podnicích.
Ve fastfoodech (KFC, McDonald´s) si něco dám tak jednou či dvakrát do měsíce, to podle mě člověku neuškodí, když to je přiměřená porce, například sendvič a salát.
Já na cestách FF využívám teď myslím Mekáč a Kentucky - ale mám taková období zvláštní: Někdy tam jsem třeba 2-3x do týdne a teď mám zas období, kdy jsem už neměl asi měsíc či víc vůbec.
Jinak se mi zdá, že KFC je lepší než McD. Pak si dávám sem tam bagetu v Bageterii Boulevard.
Ze zahraničí jsem měl oblíbený Subway, ale u nás je to děs a bída. Celkem to platí i na McDonald´s ale da se to tu jíst. Kdežto třeba s McD v Kanadě nebo GB se to nedá srovnat.
Holt jde o zisky a tak to tu o. ebavají (pardon).
Do rychlých občerstvení nechodím, jsou to tučná a nezdravá jídla a bylo by mně líto peněz, radši si dám normální zdravější jídlo.
Ani jedno, nemám ráda rychlý občerstvení. To když je chvilka, zajdu na oběd do Thalie, kde si vyždycky výborně pochutnám a když není, připravím si radši něco dden předem do krabičky.
Thálie v Brně a co Maxim? Mají polední menu za jednu cenu a co kdo sní.
Studený párek z ledničky, ale medvědice mi nadává.
Můj taky. Večer jde spát a bere to přes ledničku. V jedné ruce debrecínský párek a v druhé kremžskou hořčici.
Tvojeho chlapa prostě miluji.
Já mám ráda chleba s máslem, posoleným rajčetem a někdy i zapečený se sýrem. Pokud si něco kupuju, tak je to většinou párek v rohlíku. Třeba ve Veselé Huse (u Husy na provázku) v Brně, mají výborný zapečený párek, poněvadž ho toustují v toustovači (si myslím já). Nebo na České v okýnku, ale tam mají proradníci dvě ceny - jednu denní a druhou noční (na noc zdražujou). Jó a nakládaný hermelín, ten měli výborný v Daguerru (taktéž Brno). Dřív jsem ujížděla na hranolkách, protože to bylo povolený jídlo jen vyjímečně
Do rychlých občerstvení jinak nechodím.
Ale kdybyste někdo chtěl tip na výbornou obří pizzu v Brně, tak hlásím, že pizzerie Tyrkys v Žabinách a mají tam i super štrůdl se zmrzlinou A já mám hlad, ach jo.
…štrůdl a se zmerzlinou ňam, ňam
Je fakt dobrej a jak je tam ta zmrzlina a štrůdl teplej, tak se od něj "kouří" (teď přemýšlím, jestli je lepší použít chybně "kouří" nebo správně "páří" )
myslím, že ať se kouří nebo páří na chuť to nebude mít vliv
FF většinou nejím, jkolikrát mi po něm bylo zle, a ani mi nechutná, navíc mi to za tu cenu přijde drahý, gyros, McD, KFC.
Pro mě jsou nejrychlejší a nejlepší plátky mozzarelly s rajčaty, bylinkovou solí a olivovým olejem, s domácím chlebem, nebo hummus s trochou rokety nebo potočnice, namazaný na bramborové studené placce, pečené na suché plotýnce.
Dát si ale jednou za čas ve stánku na Václaváku buřta nebo klobásu je klasika, jednou za rok, nejlíp v zimě, stejně jako když jezdíme na vánoční trhy do Drážďan. Bratwurst a vařený pivo musí být, stejně jako kousek štóly do ruky.
V Gyros nemám důvěru. Ale Trdelník je mňam jak kjava.
Mně vadí, jak je trdelník drahý.
Tohle
Nejraději mám skořicový, nebo ořechový. Na podobný způsob je Estonský kringer, akorát se to zaplete a peče na plechu. Trdelník se namotá na trdlo a peče, proto trdelník. Je to fakt mňam, ale teplé. !
Trdlo, tedy to na čem se to peče, je dřevěný váleček a kupuji to na jarmarku, na hradech, nebo na trhu. A jestli fandíš termálkám, konkrétně Podhájské, tak tam jsou v obytňáku dva fešáci a oni to pekou, rozměr i cena jsou super. Ty to fakt neznáš?
Jestli bude v květnu Den Brna, tak se vyprav a u staré radnice stává stánek s trdelníkem, ale tam je ta cena fakt vysoká a trdelníku málo.
Medvědice do Podhájské jezdí beze mě, ale o žádných fešákách mi nic neříkala. O jejich rozměrech už vůbec. Budu si s ní muset vážně promluvit.
Znám jen sever Slovenska, kde se vaří skvělé halušky. Zlatíčko do žádné podhajské nepustím.
Dobré jsou teple vafle s marmeládou.