Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?

28.12.2013 09:26
Uživatel: voslík
1000-2000
Odpovědí na téma: 9
Text: 

Dnes mám problém ryze sváteční

 

Nemám formu na bílkový chlebíček. Nicméně mě to nezastrailo a ráda bych jej upekla. Říkám si, že by asi neměl být problém, když bych jej upekla v nějakém menším plíšku, třeba pekáčku.

Jediný rozdíl bude asi ve tvaru, že nebude tak hezký jako ze srnčího hřbetu.

 

Máte s tím nějaké zkušenosti, milé pekařky?

Nemáte třeba někdo nějaký speciální recept? Nebo nějaký vyzkoušený, dobrý. Já plánuju vzít sesbírané bílky, zbytek oříšků, mandlí, sušené ovoce, rozinky (čokoládu už nemám) a přidat mouku, cukr, máslo, a to by tak mělo asi být vše. Samozřejmě z bílků ušlehám sníh. Ještě mně napadá, že na fotce je jeden tmavší, takže bude asi s kakaem?

 

 

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
28.12.2013 10:07 Uživatel: Rybka
539188_316716321756941_829215329_n.jpg
5000-6000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

  Voslíku…. právě mi díky Tobě málem zaskočilo … Vzala jsem si snídani k počítači, otevřu MS, čtu Tvoje téma a pochutnávám si právě na výborném bylinkovém čajíku a biskupském chlebíčku.

Právě tak se totiž u nás říká tady tomu Tvému bílkovému. Od dětství mám na něj milou vzpomínku …vždy, když k nám přijela na návštěvu moje oblíbená kmotřenka z Prostějova, tak jej s sebou přivezla. Měla ho ještě politý hořkou čokoládou a bylo to výborné. Já ho dnes snídám bez čokolády a s čajem nebo kávou je to také moc dobré. Ale když to dáš na plech, tak by to mohlo vypadat hezky, kdyby jsi to alespoň trochu pocákala hořkou čokoládou. Přeji, ať se Ti dílko zdaří.

 
28.12.2013 10:16 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

My mu vlastně taky říkáme biskupský. Nebo teda někdo u nás biskupský, někdo bílkový.

Tak to je legrace, Rybko. Já sním o pečení a ty si na něm zrovna pochutnáváš

Čokoládu už nestihnu pořídit, ale zkusím ukuchtit nějakou domácí, protože se mi to s tím pocákáním čokoládou právě taky zamlouvá.

Děkuji, Rybko, pošlu Ti ochutnávku

 
28.12.2013 11:03 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

Na té fotce Voslíku bude zřejmě budoucí tunel. To se nakrájí po upečení na plátky, spojí krémem střídavě světlý a tmavý a po ztuhnutí se nakrájí našikmo.

 
28.12.2013 11:22 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

No jó, to máš Barčo nejspíš pravdu. To mě vůbec nenapadlo. Jsem zaměřená jen na chlebíček

 
28.12.2013 14:11 Uživatel: Tepu
1403024269_kopretjpg
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

Máš pravdu Barčo, my tomu říkáme kilometrovník, podle délky když se to spojí. Navrch leju čokoládu.

 
28.12.2013 17:12 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

A u nás tomu říkáme metrový řez 

Možná by se to mohlo zkusit upéct ve formě na bábovku, ale nevím…

 
28.12.2013 17:18 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

Bábovku taky nemám

 
29.12.2013 01:21 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

Já to celé ještě obtáhnu krémem a osypu kokosem. Na čoko si moc nepotrpím, tak proto. Ségry ale taky dávají čoko, stejně jako Ty.

 
28.12.2013 12:53 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Text uživatele: 

Já tedy ještě přidám recept na sušený biskupský/bílkový chlebíček. Je to vlastně takové křupavé cukroví.

100 g cukru

100g hladké mouky

100g mandlí (nebo vlašské či lískové ořechy)

4 bílky.

Z bílků vyšlehat sníh, po lžičkách zašlehat cukr. Potom zamícháme s moukou a celými mandlemi (ořechy). Peče se asi 30-40 minut na 180°C. Druhý den se nakrájí na tenké plátky a suší se asi 10 min na 120°C v troubě.

Ještě jsem recept nezkoušela, ale sestra něco takového jednou přivezla a bylo to moc dobré.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: V čem upéct bílkový chlebíček, když nemám formu (srnčí hřbet)?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny