Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text:
Ahojte.
To se musím svěřit. Dneska jsem koupil pórek a žampiony a přemýšlel co s tím. Vymyslel jsem si jednoduchý recept:
celý porek nakrájet na půlkolečka, osmahnout (asi 5 minut), zasypnout trošku provensálského koření, přidat půl lžičky grilovacího koření (z toho jsem měl strach, ale kupodivu chuť nezkazilo), přidat na plátky nakrájené žampiony a zase asi 5 minut osmahnout za souč. míchání,
pak podlít vodou, podusit asi 12 minut. Dle potřeby dochutit solí.
K tomu uvařit klasickým způsobem těstoviny (mám vřeténka, ale je to jedno co si uděláte).
Když jsem to probíral s kamarádkou, tak mi doporučovala smetanu a zahušťování, ale není to vůbec potřeba. Jídlo je lehké a "nezadusí" vás.
JE TO KRUTĚ DOBRÉ, DOPORUČUJU
Asi to pošlu Láďovi Hruškovi
To se musím svěřit. Dneska jsem koupil pórek a žampiony a přemýšlel co s tím. Vymyslel jsem si jednoduchý recept:
celý porek nakrájet na půlkolečka, osmahnout (asi 5 minut), zasypnout trošku provensálského koření, přidat půl lžičky grilovacího koření (z toho jsem měl strach, ale kupodivu chuť nezkazilo), přidat na plátky nakrájené žampiony a zase asi 5 minut osmahnout za souč. míchání,
pak podlít vodou, podusit asi 12 minut. Dle potřeby dochutit solí.
K tomu uvařit klasickým způsobem těstoviny (mám vřeténka, ale je to jedno co si uděláte).
Když jsem to probíral s kamarádkou, tak mi doporučovala smetanu a zahušťování, ale není to vůbec potřeba. Jídlo je lehké a "nezadusí" vás.
JE TO KRUTĚ DOBRÉ, DOPORUČUJU

Asi to pošlu Láďovi Hruškovi


Váš e-mail:
Reakce čtenářů
16.03.2014 09:38 Uživatel: Plyšák
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Vlastně se Ti povedla skoro klasická houbová smaženice - místo hřibů na cibulce žampiony na pórku, místo doporučované smetany bych tam já plácla vejce… ale dobré to určitě bylo
Že bych si zašla do krámu pro žampiony?


Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Neříkám, že jde o světoborný recept, to určitě ne. Ale je to chutné a lehké - a to je hlavní

Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: A když do toho přidám ještě kuřecí na nudličky, tak mi to bude jíst i manžel. 
Místo té smetany dám majonézu, může být i bílý jogurt. Něco podobného dělám v létě, zasytí a osvěží.

Místo té smetany dám majonézu, může být i bílý jogurt. Něco podobného dělám v létě, zasytí a osvěží.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Nová doba - maso není potřeba, stačí troška glutamátu
Bacha ale na syndrom čínské restarurace
Když dáš manželovi přes oči šátek, nic nepozná



Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: To Avatárku nehrozí
Maso je to první, co manžel na talíři hledá


Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: O to víc musíš utáhnout šátek na očích

Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Tedy Avatárku, nechci být za rypnu, ale budu. glutamáty Ti vadí a tzv. grilovací koření si do jídla nacpeš
.
No nic, já jen, že když už zdravé jídlo, tak fakt zdravý no
.

No nic, já jen, že když už zdravé jídlo, tak fakt zdravý no

Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Ale jo, to je fajn, já jen, že kdybych solila, tak bych si radši koupila samotnou sůl než skoro 60% soli s trochou bylinek
.
Tys sice podravku vymazal, ale páč mě do kuchyně nesmí, tak ji poznám bezpečně
.


Tys sice podravku vymazal, ale páč mě do kuchyně nesmí, tak ji poznám bezpečně

Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Máš pravdu. Taky mě napadlo, že by bylo lepší grilovací koření si vyrobit, ale neumím to - neznám poměry koření. Což je samozřejmě výmluva, protože je to všude na Internetu 
Prodávají se ale i grilovací koření bez soli. Prodává to Vitana. Tu ale zase já (podobně jako Ty Podravku) nemusím, takže bych to nekoupil. Vitana jsou hrozní chemici a navíc se snaží prosadit do kuchařských učebnic vaření (a hlavně své polotovar), což mi hrozně vadí (protože kvůli tomu lidi budou žít nezdravě).

Prodávají se ale i grilovací koření bez soli. Prodává to Vitana. Tu ale zase já (podobně jako Ty Podravku) nemusím, takže bych to nekoupil. Vitana jsou hrozní chemici a navíc se snaží prosadit do kuchařských učebnic vaření (a hlavně své polotovar), což mi hrozně vadí (protože kvůli tomu lidi budou žít nezdravě).
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Zahustit se to dá i trochou nivy, chutná to skvěle.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Já Nivu nemám rád, ale jinak určitě ano, máš pravdu

17.03.2014 07:51 Uživatel: sophia7412
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Dělám něco podobného: žampiony podusit, slaninku opéct na cibulce, smíchat s těstovinami, přidat trošku ďábelské omáčky, posypat nastrouhaným sýrem. Mńam.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: vypadá dobře, zkusím!!! a ládovi radši neposílat…
ten by z tohot udělal bůhví co

10 nejnovějších témat v kategorii:
Zobrazit všechna témata v této kategorii