Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text:
Ahojte.
To se musím svěřit. Dneska jsem koupil pórek a žampiony a přemýšlel co s tím. Vymyslel jsem si jednoduchý recept:
celý porek nakrájet na půlkolečka, osmahnout (asi 5 minut), zasypnout trošku provensálského koření, přidat půl lžičky grilovacího koření (z toho jsem měl strach, ale kupodivu chuť nezkazilo), přidat na plátky nakrájené žampiony a zase asi 5 minut osmahnout za souč. míchání,
pak podlít vodou, podusit asi 12 minut. Dle potřeby dochutit solí.
K tomu uvařit klasickým způsobem těstoviny (mám vřeténka, ale je to jedno co si uděláte).
Když jsem to probíral s kamarádkou, tak mi doporučovala smetanu a zahušťování, ale není to vůbec potřeba. Jídlo je lehké a "nezadusí" vás.
JE TO KRUTĚ DOBRÉ, DOPORUČUJU
Asi to pošlu Láďovi Hruškovi
To se musím svěřit. Dneska jsem koupil pórek a žampiony a přemýšlel co s tím. Vymyslel jsem si jednoduchý recept:
celý porek nakrájet na půlkolečka, osmahnout (asi 5 minut), zasypnout trošku provensálského koření, přidat půl lžičky grilovacího koření (z toho jsem měl strach, ale kupodivu chuť nezkazilo), přidat na plátky nakrájené žampiony a zase asi 5 minut osmahnout za souč. míchání,
pak podlít vodou, podusit asi 12 minut. Dle potřeby dochutit solí.
K tomu uvařit klasickým způsobem těstoviny (mám vřeténka, ale je to jedno co si uděláte).
Když jsem to probíral s kamarádkou, tak mi doporučovala smetanu a zahušťování, ale není to vůbec potřeba. Jídlo je lehké a "nezadusí" vás.
JE TO KRUTĚ DOBRÉ, DOPORUČUJU
Asi to pošlu Láďovi Hruškovi
Váš e-mail:
Reakce čtenářů
16.03.2014 09:38 Uživatel: Plyšák
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Vlastně se Ti povedla skoro klasická houbová smaženice - místo hřibů na cibulce žampiony na pórku, místo doporučované smetany bych tam já plácla vejce… ale dobré to určitě bylo Že bych si zašla do krámu pro žampiony?
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Neříkám, že jde o světoborný recept, to určitě ne. Ale je to chutné a lehké - a to je hlavní
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: A když do toho přidám ještě kuřecí na nudličky, tak mi to bude jíst i manžel.
Místo té smetany dám majonézu, může být i bílý jogurt. Něco podobného dělám v létě, zasytí a osvěží.
Místo té smetany dám majonézu, může být i bílý jogurt. Něco podobného dělám v létě, zasytí a osvěží.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Nová doba - maso není potřeba, stačí troška glutamátu Bacha ale na syndrom čínské restarurace Když dáš manželovi přes oči šátek, nic nepozná
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: To Avatárku nehrozí Maso je to první, co manžel na talíři hledá
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: O to víc musíš utáhnout šátek na očích
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Tedy Avatárku, nechci být za rypnu, ale budu. glutamáty Ti vadí a tzv. grilovací koření si do jídla nacpeš.
No nic, já jen, že když už zdravé jídlo, tak fakt zdravý no.
No nic, já jen, že když už zdravé jídlo, tak fakt zdravý no.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Ale jo, to je fajn, já jen, že kdybych solila, tak bych si radši koupila samotnou sůl než skoro 60% soli s trochou bylinek.
Tys sice podravku vymazal, ale páč mě do kuchyně nesmí, tak ji poznám bezpečně.
Tys sice podravku vymazal, ale páč mě do kuchyně nesmí, tak ji poznám bezpečně.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Máš pravdu. Taky mě napadlo, že by bylo lepší grilovací koření si vyrobit, ale neumím to - neznám poměry koření. Což je samozřejmě výmluva, protože je to všude na Internetu
Prodávají se ale i grilovací koření bez soli. Prodává to Vitana. Tu ale zase já (podobně jako Ty Podravku) nemusím, takže bych to nekoupil. Vitana jsou hrozní chemici a navíc se snaží prosadit do kuchařských učebnic vaření (a hlavně své polotovar), což mi hrozně vadí (protože kvůli tomu lidi budou žít nezdravě).
Prodávají se ale i grilovací koření bez soli. Prodává to Vitana. Tu ale zase já (podobně jako Ty Podravku) nemusím, takže bych to nekoupil. Vitana jsou hrozní chemici a navíc se snaží prosadit do kuchařských učebnic vaření (a hlavně své polotovar), což mi hrozně vadí (protože kvůli tomu lidi budou žít nezdravě).
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Zahustit se to dá i trochou nivy, chutná to skvěle.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Já Nivu nemám rád, ale jinak určitě ano, máš pravdu
17.03.2014 07:51 Uživatel: sophia7412
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: Dělám něco podobného: žampiony podusit, slaninku opéct na cibulce, smíchat s těstovinami, přidat trošku ďábelské omáčky, posypat nastrouhaným sýrem. Mńam.
Téma: Velmi chutné jídlo z pórku, žampionů a těstovin
Text uživatele: vypadá dobře, zkusím!!! a ládovi radši neposílat… ten by z tohot udělal bůhví co
10 nejnovějších témat v kategorii:
Zobrazit všechna témata v této kategorii