Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa

23.03.2013 16:54
Uživatel: voslík
1000-2000
Odpovědí na téma: 9
Text: 

Zdravím uctivě a vesele,

blíží se Velikonoce a mě už několikátý rok láká představa zkusit udělat velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa. Vím, že na internetu se dá najít recept na cokoli s čímkoli na čemkoli. Ale ráda bych slyšela nějakou osobní zkušenost či recept. Pokud byste byli tak laskaví a ochotní se podělit, udělali byste mi tím radost alt

Ještě nevím, zda skopové či jehněčí maso vůbec seženu, když ale neobjevím nějaký uspokojivý recept, možná ho ani hledat nebudu.

 


 

A ještě dotaz na závěr. Pečete beráka či mazanec? Já se na mazanec vždycky těším a beránka jsem loni zkoušela z těsta se šlehačkou místo piškotového a byl moc dobrej.

,

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3840x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Blíží se Velikonoce - Máte zkušenosti s úpravou jehněčího či skopového masa?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
23.03.2013 17:06 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

S tím obědem Ti neporadím, my děláme většinou bramborový salát s řízkama. My taky pečeme beránka a mazanec a moc mně to chutná, takže se už taky těšíma možná i budeme péct linecké cukroví

 
23.03.2013 17:51 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Jo, Racku, linecký to je taky výborný. My jsme dělávali ještě perníková vajíčka, zajíce a tak podobně. A patláte toho beránka sněhem nebo ho necháváte na přírodno? alt


Pozvala jsem naše na oběd, tak jsem si říkala, že by mohlo být něco, co by si sami neuvařili. Třeba se ještě někdo ozve a přidá nějaký neodolatelný recept. Nebo vymslím něco jiného, ale teda zatím jsem bez nápadu.

 
23.03.2013 18:28 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Ne sněhem ho nepatláme, takže je na přírodno

 
23.03.2013 17:31 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Teď mimo téma:

Díky adminům za super zásah Se poučím a příště už vám dám zase méně záminek k úpravám alt

 
23.03.2013 17:39 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Pardon, v opraveném názvu byla konina, už jsem to opravil

 
23.03.2013 17:41 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

To bylo tak rychlý, že jsem to nestihla ani postřehnout. Já jsem to myslela fakt upřímně s tou úpravoualt

 
23.03.2013 20:55 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Skopové Voslíku,   zvlášť když jde o starší kus má osobitou vůni i chuť, která každému nesedne, neb ji vnímá jako smrad. V tomto případě musíš vědět, do čeho jdeš a hlavně i ostatní strávníci. Jehněčí takovou chuť ještě nemá, ale jeho kvalita zdaleka neodpovídá nehorázné ceně. Bacha, řezník ti podstrčí cokoli, jen aby se choulostivého zboží zbavil. Já bych neriskoval a vsadil na něco osvědčeného.

 
24.03.2013 09:05 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Díky za upozornění. Proto jsem ani skopové moc nechtěla. Ale mívali jsme doma kůzlata a ty mají taky takový "smrad" alt Akorát by měl zmizet, pokud se naloží do mlíka.

V Brně máme prodejnu Dobrej špajz. Chci tam zavolat a zeptat se, jestli by měli a za kolik alt

Jinak ale začínám své myšlenky přeorientovávat na něco "normálního". I když naši jsou strávníci bezproblémoví. Rádi experimentují alt A ta´tka, ten obvykle nic moc neřeší. Když ještě chodil do práce, tak jednou přišel domů a říká. Teda to kiwi, co nám dávají k obědům - jako dobrý, ale že bych ho nějak musel mít pořád. Ja kje to chlupatý, škrábe to v krku alt

A dodnes nevím, jestli to myslel vážně a kiwi fakt spořádal i s obalem (protože loupání je zdlouhavý) nebo to byl vtip.

 
27.03.2013 17:18 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Text uživatele: 

Tak už jsem byla připravená na jehněčí kolínka, ale odradila mě pořizovací cena. Možná je jinde mají levnější nebo aspoň v časopise Apetit (či něčem podobném) psali, že cena je okolo 200, - za kilo. Nicméně tady v Brně, v Dobrým špajzu je mají drahý jako čert.

Takže koupím levnější krůtí prsa a udělám je pečené s nádivkou nebo prošpikované slaninou s mandlemi. Nejspíš. Takže teď zase uvítám recepty na krůtí prsa alt

 

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny