Téma: Velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa
Zdravím uctivě a vesele,
blíží se Velikonoce a mě už několikátý rok láká představa zkusit udělat velikonoční oběd ze skopového či jehněčího masa. Vím, že na internetu se dá najít recept na cokoli s čímkoli na čemkoli. Ale ráda bych slyšela nějakou osobní zkušenost či recept. Pokud byste byli tak laskaví a ochotní se podělit, udělali byste mi tím radost
Ještě nevím, zda skopové či jehněčí maso vůbec seženu, když ale neobjevím nějaký uspokojivý recept, možná ho ani hledat nebudu.
A ještě dotaz na závěr. Pečete beráka či mazanec? Já se na mazanec vždycky těším a beránka jsem loni zkoušela z těsta se šlehačkou místo piškotového a byl moc dobrej.
(1 člověk)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 3840x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
S tím obědem Ti neporadím, my děláme většinou bramborový salát s řízkama. My taky pečeme beránka a mazanec a moc mně to chutná, takže se už taky těšíma možná i budeme péct linecké cukroví
Jo, Racku, linecký to je taky výborný. My jsme dělávali ještě perníková vajíčka, zajíce a tak podobně. A patláte toho beránka sněhem nebo ho necháváte na přírodno?
Pozvala jsem naše na oběd, tak jsem si říkala, že by mohlo být něco, co by si sami neuvařili. Třeba se ještě někdo ozve a přidá nějaký neodolatelný recept. Nebo vymslím něco jiného, ale teda zatím jsem bez nápadu.
Ne sněhem ho nepatláme, takže je na přírodno
Teď mimo téma:
Díky adminům za super zásah Se poučím a příště už vám dám zase méně záminek k úpravám
Pardon, v opraveném názvu byla konina, už jsem to opravil
To bylo tak rychlý, že jsem to nestihla ani postřehnout. Já jsem to myslela fakt upřímně s tou úpravou
Skopové Voslíku, zvlášť když jde o starší kus má osobitou vůni i chuť, která každému nesedne, neb ji vnímá jako smrad. V tomto případě musíš vědět, do čeho jdeš a hlavně i ostatní strávníci. Jehněčí takovou chuť ještě nemá, ale jeho kvalita zdaleka neodpovídá nehorázné ceně. Bacha, řezník ti podstrčí cokoli, jen aby se choulostivého zboží zbavil. Já bych neriskoval a vsadil na něco osvědčeného.
Díky za upozornění. Proto jsem ani skopové moc nechtěla. Ale mívali jsme doma kůzlata a ty mají taky takový "smrad" Akorát by měl zmizet, pokud se naloží do mlíka.
V Brně máme prodejnu Dobrej špajz. Chci tam zavolat a zeptat se, jestli by měli a za kolik
Jinak ale začínám své myšlenky přeorientovávat na něco "normálního". I když naši jsou strávníci bezproblémoví. Rádi experimentují A ta´tka, ten obvykle nic moc neřeší. Když ještě chodil do práce, tak jednou přišel domů a říká. Teda to kiwi, co nám dávají k obědům - jako dobrý, ale že bych ho nějak musel mít pořád. Ja kje to chlupatý, škrábe to v krku
A dodnes nevím, jestli to myslel vážně a kiwi fakt spořádal i s obalem (protože loupání je zdlouhavý) nebo to byl vtip.
Tak už jsem byla připravená na jehněčí kolínka, ale odradila mě pořizovací cena. Možná je jinde mají levnější nebo aspoň v časopise Apetit (či něčem podobném) psali, že cena je okolo 200, - za kilo. Nicméně tady v Brně, v Dobrým špajzu je mají drahý jako čert.
Takže koupím levnější krůtí prsa a udělám je pečené s nádivkou nebo prošpikované slaninou s mandlemi. Nejspíš. Takže teď zase uvítám recepty na krůtí prsa