Téma: Uchování teploty svařeného vína - hodí se samovar?
Můžu na uchování teploty svařáku použít samovar? Nebudu v něm svařák vařit, jde mi jen o to, že se do něj vlezou tři litry a uvnitř se dá topit dřevěným uhlím.
Termoska nic neřeší, dám do ní max. 1,5 litru a velká várnice je neestetická.
Děkuji.
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 4008x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Každá těkavá kapalina, je-li zahřátá, vypařuje se mnohem rychleji než za normální teploty. Směs vody s lihem, což je i svařené víno, ponechaná při vyšší teplotě, rychle ztrácí obsah alkoholu. Je možno si vyzkoušet: víno nikdy nechytne, pokud je studené (líh se vypařuje jen málo), avšak při zahřátí vzplanou páry lihu ihned. Z toho vyplývá, že v samovaru se budou lihové páry koncentrovat. Pokud budou mít možnost úniku, budou rychle fuč. Když úniku zabráníme, bude se zvyšovat vnitřní tlak a papiňák naplněný lihovou směsí, není bezpečná hračka.
Dík, takže samovar mi je na prd.
Právě naopak. Představ si velký kulatý stůl, uprostřed samovar a jen žhnoucí uhlí ozařuje tváře. Lidi si povídají historky ze života, co chvíli si natočí horký čaj a dolévají rumem. Samovar sbližuje lidi, televize ne
No, takhle jsem to chtěla, akorát by se točil svařák.