Téma: Šedá barva masa tatarského bifteku, tataráku - jak tomu zabránit
Uživatel: Bob
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Dělal jsem podle receptu několikrát tatarák ze svíčkové i z roštěnce. Všem chutnal, ale chtěl bych vědět, proč v restauraci kde jsem ho jedl má vždycky pěkně červenou barvu a mně vždycky tak nějak během přípravy zešedne. Maso mám vždy čerstvé od známého řezníka, ale jak to začnu dělat tak změní barvu. Napadlo mně jestli to není tou cibulí, nebo noži v sekáčku, které by to obarvili. Díky za radu. Bob
Reakce čtenářů
To je zvláštní, mně zůstáá pělně červený...
No, může to obarvit poměr, v jakém tam přidáš ty příměsy...
Podle toho, co píšeš, to budou ty nože.
Za prvé nikdy se tatarák nepodává namíchaný, tudíž barva, kterou maso má, je prostě barva masa.
Za druhé hliníkové mlýnky to dělají. Kup si nerez.