Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Uživatel: Gábina
Věk: 28
Ahoj starosťáci. Je mi 28 roků, mamka mě učila, že když se filé tepelně opracovává, tak se předtím nerozmražuje - tzn. např. se obalí v trojobale a hodí se na pánvičku nebo se posolí, pokmínuje a dusí se. Nikdy jsme ho ale nerozmrazovali. Byla jsem ale včera u mojí kamarádky na obědě, ona dělala filé a jí mamka učila pravý opak - takže filé nechala přes noc rozmrazit a po 14 hodinách ho rozplizlé tepelně upravovala.
Jak je to správně? Jak to děláte vy? Gábina
Reakce čtenářů
Nerozmrazuji jednoduše protože se s ním mnohem lépe pracuje. Po rozmrazení se z něj pak může na pánvičce stát bláto.
Nerozmrazovat...
Věk: 48
Jen nechat lehce povolit.....
originál v stredomorských štátoch kde sa bežne pripravujú mrazené ryby ako čerstvé sa rozmrazujú buď v morskej vode alebo doma v slanej studenej vode/1 lyžica morskej soli na 1 lyter vody/. Povolí ľad a dlaŇami sa vytlačí prebytočná voda. Potom sa už filé z morských rýb upravujú žiadaným sposom. Ak to iba obalíte aj s ľadom pustí ryba vodu a nebude sa piecť ale dusiť. Rovnako ja to aj s makrelmi na gril.Aj tie sa musia rozmraziť,vytlačí sa z nich voda, osušia sa a chutnajú ako od mora.
Věk: 31
Ako vidim, nazory sa lisia. Ale vyskusam tu slanu vodu. Len sa bojim ze z file mi zostane amorfna rybia hmota. Uvidime
Taky ji nechám povolit a do papírové utěrky pevnějšího "charakteru" ji velmi něžně omačkám protože by mi ta voda na rozpáleném tuku udělal docela dobrý prskáček... Třeba pangase máme i tak moc dobrého a vláčného...Ale jinak bereme rybičky čerstvé
Věk: 46
Město:bydlím u rybníka
Holky, rozmrazuje se VŽDY ryba, fillety NE, ty se jen zbaví případného nánosu ledu na povrchu (opláchnu pod teplou vodou) a smaží a pečou se vždy namražené, jinak je z toho nechutné bláto.
Ohledně prskání, vykašlete se na olej, použijte dobrou pánev a smažte na másle, pomaleji, abyste neměly uprostřed maso syrové, či ještě zmrzlé.
Věk: 50
Mělo by se nechat rozmrazit, jinak v něm bude voda a bude to jak bláto, kuře taky nedáš hned z mrazáku do trouby…