Téma: Recept na třešňovou bublaninu
Léto je čas, kdy nám na zahrádce dozrává spousta výborných ovocných pochoutek, ať už jsou to třešně, jahody, meruňky, broskve, jablíčka nebo hrušky. Ze všech těchto plodů se dá vytvořit něco dobrého na zoubek, tak budu ráda, když i vy přidáte nějaký ten svůj oblíbený recept na dobrý ovocný koláč, moučník nebo pohár. Já začínám třešňovým koláčkem,
tak vám přeji dobrou chuť.
Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept)
- 500 g čerešne
- 4 ks vajcia
- 200 g cukor kryštál
- 125 ml voda
- 125 ml olej
- 350 g múka polohrubá
- 1 ks cukor vanilkový
- 1 ks prášok do pečiva
- 50 ml sirup Redberry
Postup receptu
Suroviny na koláč…
…a ešte sirup Redberry.
Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej…
… vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva.
Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie.
Toto bola moja porcia. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozbodobiť šľahačkou, alebo sirupom.
Sirup Redberry(50ml) varíme spolu s trochou vody(2PL) a cukrom(2PL), vznikne výborná poleva.
A teraz už naozaj dobrú chuť
(3 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 5093x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Jé, Rybko, mňááám! Já přidám již mnou vykoušený recept na jahodovou buchtu (zdroj: mimibazar.cz)
Je fakt moc dobrá a taky nenáročná. Aspoň podle mě.
Jahodová buchta
Ingredience:
3 vejce
1 sklenička vlažné vody
1/2 dcl oleje
2 skleničky polohrubé mouky
prášek do pečiva
1 sklenička cukru
kakao (na vaření)
na krém:
25 dkg másla
20 dkg cukr moučka (podle mě stačí jen 10 dkg)
25 dkg tvarohu (ve vaničce)
hořká čokoláda
jahody
POSTUP PŘÍPRAVY
Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje, mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme máslo a cukr moučku, přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém, na něj hustě poklademe jahody (čím víc, tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu. Dáme vychladit.
Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout… |
…na vystydlou buchtu namažeme hotový krém… |
…na krém dáme jahody… |
… |
…nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!! |
… |
Tak tohle neznám a určitě zkusím, hned zítra, . mám moc ráda zákusky s jahodami a čokoládou …mňam.
Měli jsme moc jahod, tak jsem vybrala nejlépe vypadající recept a zkusila ho. Ani jsem nedoufala, že to bude tak dobré Tak ať se ti, Rybko, podaří.
Voslíku, včera jsem to upekla a protože už jsem měla málo jahod, tak jsem na půlku plechu dala červený rybíz a bylo to ještě lepší… takové osvěžující. Takže dík za nový receptík.
Super, my jsme včera otrhali rybíz, takže bych to mohla taky zkusit Díky za tip, Rybko.
Já miluju nepečené letní dorty. http://url.googluj.cz/6kp Stačí kliknout do obrázku v odkaze a jste u receptu.
Barčo, tyhle nepečené záležitosti jsou poměrně dost chutné
Jsou. A zrovna dnes se na jeden chystám. Parádně to osvěží, jak jsou ta tepla. Jenže jsem doma sama a tak vezmu zítra i holkám do práce na chuť. Už jsem myslím taky na řadě s něčím …
Taky ráda dělám tyhle nepečené dobrůtky. Mě ale tady tyhle obrázky nejdou rozkliknout, jen se mi všechny zvětší, ale recept nikde. Dělá to jen mě?
Píšu, že kliknout do obrázků v odkaze, ne tady. (vpravo je kolonka - Navštívit stránku)
Ale no táák, co to je … jaké otravování … třeba nebudeš jediná, kdo si nevšiml a vysvětlení bude na místě
Jéé, bublaninu sme dělali doma zrovna včera
Tvarohový koláč s čučoriedkami
- 4 ks vajcia
- 120 g cukor
- 140 g múka polohrubá
- 0,5 dl olej
- 250 g tvaroh
- 150 g cukor práškový
- 250 g jogurt biely
- 250 g šľahačka
- 15 g želatína
- kompót čučoriedkový
- džem čučoriedkový
minút
príprava
minút
tepelná úprava
Postup receptu
Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, pečieme v rúre cca 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom. Jogurt zmiešame s tvarohom, cukrom, vyšľahanou šľahačkou s rozpustenou želatínou.
Polovicu náplne natrieme na cesto a posypeme čučoriedkami.
Pridáme zvyšok plnky a na vrch nasypeme zvyšné čučoriedky.
A když nejsou borůvky, tak se to může obměnit s rybízem. Vypadá to dobře, tak ho také někdy vyzkouším.
Jak vidím tvaroh a borůvky, tak to mi stačí, hned bych si dala. Ještě že se ten cukr dá nahrazovat a nebo mám v okolí jedlíky, kteří to spořádají, takže já si můžu dát jen kousíček
Panna cotta
- 1 l smotana na šľahanie
- 350 ml mlieko
- 6 lyžíc cukor kryštálový
- 1 ks struk vanilkový
- 40 g želatína
porcií
minút
príprava
Postup receptu
Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.
V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli.
Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobiť ich môžeme ľubovoľne, napr. malinami povarenými s cukrom (na 3 lyžice ovocia ide 1 lyžica cukru), čučoriedkami, ostružinami a mätovými lístkami.
Hmmmmm, to by mě taky zajímalo, Rybko, jestli to už někdo zkoušel. Při pohledu na takové mističky se mi sbíhají sliny!
Jednou to dělal někdo v pořadu -Prostřeno a všem to moc chutnalo,