Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
24.09.2010 16:44
Uživatel: Chovatel
Uživatel: Chovatel
Odpovědí na téma: 5
Text:
Asi trapnej dotaz ... ale nevíte proč plesniví chleba a rohlíky ne? Vždy když chystám chleba pro králíky, tak zplesniví, rohlíky ale můžu klidně kupit a nic ... zajímavé.
Váš e-mail:
Reakce čtenářů
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Nevím, co to máš za rohlíky, ale u nás plesniví i rohlíky Záleží hodně na vlhkosti, suchý chleba, volně položený by Ti také neměl zplesnivět. Alespoň babičce neplesnivěl
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: To je na mne moc složité, ale je fakt, že jsem plesnivý rohlík asi neviděl... Ale to bude tím, že náš mladší ogar tlačí do hlavy hlavně rohlíky, takže je sní dříve, než by to stihly... Ale můžu ti říct, že tohle není vůbec trapný dotaz...
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Nevím... chleba je takovej vlhčí... možná v tom hrají roli i kvasnice.
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Souhlas s Jackem, podle mého laického úsudku je v chlebu více vody (možná i díky jistému podílu žitné mouky) a probíhá tam jiný způsob kvašení. Kdysi se dělával chleba klasicky pomocí kvásku, dnes už ale je spousta polotovarů tedy předpřipravených směsí a kvásek už se často nedělá.. i tohle na to může mít vliv.
Ale přesto, pokud necháš chleba uschnout někde v teplém a suchém prostředí, neměl by Ti zplesnivět. Určitě to ale souvisí s tou vodou a vlhkostí.
Ale přesto, pokud necháš chleba uschnout někde v teplém a suchém prostředí, neměl by Ti zplesnivět. Určitě to ale souvisí s tou vodou a vlhkostí.
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Ptal jsem se i manželky, taky spekulovala nad typem těsta, místem uložení apod... Stejně jsme nic nevyřešili, není tady mezi námi náhodou nějaký pekař, mne by to asi zajímalo, jak je to doopravdy...
10 nejnovějších témat v kategorii:
Zobrazit všechna témata v této kategorii