Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne

24.09.2010 16:44
Uživatel: Chovatel
Odpovědí na téma: 5
Text:  Asi trapnej dotaz ... ale nevíte proč plesniví chleba a rohlíky ne? Vždy když chystám chleba pro králíky, tak zplesniví, rohlíky ale můžu klidně kupit a nic ... zajímavé.
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.09.2010 19:04 Uživatel: eskymo
Věk:  37

Město:Aljaška

500-1000
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Nevím, co to máš za rohlíky, ale u nás plesniví i rohlíky smile Záleží hodně na vlhkosti, suchý chleba, volně položený by Ti také neměl zplesnivět. Alespoň babičce neplesnivěl wink
 
24.09.2010 19:17 Uživatel: Medvěd
Věk:  54

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: To je na mne moc složité, ale je fakt, že jsem plesnivý rohlík asi neviděl... Ale to bude tím, že náš mladší ogar tlačí do hlavy hlavně rohlíky, takže je sní dříve, než by to stihly... Ale můžu ti říct, že tohle není vůbec trapný dotaz...Rozhodující se
 
24.09.2010 19:52 Uživatel: Smějící se Jack
Věk:  38
500-1000
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Nevím... chleba je takovej vlhčí... možná v tom hrají roli i kvasnice.
 
25.09.2010 06:46 Uživatel: eskymo
Věk:  37

Město:Aljaška

500-1000
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Souhlas s Jackem, podle mého laického úsudku je v chlebu více vody (možná i díky jistému podílu žitné mouky) a probíhá tam jiný způsob kvašení. Kdysi se dělával chleba klasicky pomocí kvásku, dnes už ale je spousta polotovarů tedy předpřipravených směsí a kvásek už se často nedělá.. i tohle na to může mít vliv.
Ale přesto, pokud necháš chleba uschnout někde v teplém a suchém prostředí, neměl by Ti zplesnivět. Určitě to ale souvisí s tou vodou a vlhkostí.
 
24.09.2010 20:37 Uživatel: Medvěd
Věk:  54

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Text uživatele: Ptal jsem se i manželky, taky spekulovala nad typem těsta, místem uložení apod... Stejně jsme nic nevyřešili, není tady mezi námi náhodou nějaký pekař, mne by to asi zajímalo, jak je to doopravdy...

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Proč plesniví chleba a rohlíky ne
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny