Téma: Kolik vody nalít do zavařovacího hrnce - rady, tipy
Uživatel: Mili
Věk: 44
Město: Obec
Dobrý den,
mám takový dotaz. Koupila jsem si smaltovaný hrnec na zavařování a potřebovala bych vědět kolik tam mám nalít vody. Sklenice se totiž dávají na sebe a já jsem vždycky zavařovala v jedné řadě. Prodavačka mi řekla, že má být ponořena jen první řada do 2/3. Jenže teploměr se má dotýkat vody, tz. , že by sklenice byly pononořené i v druhé řadě. Jsem z toho zmatená.
Zavařuji už léta a teď si připadám jak pitomec. Nevím jestli jsem si neměla připlatit a koupit si elektrický hrnec na zavařování.
Děkuji za rady. Hezký den všem
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 15137x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
myslim ze to co zavarujes bys mela mit pod vodou
kdyby byla zalita jen prvni rada tak tu druhou bys vlastne zavarovala jen v pare, prvni ve vode - druhou v pare to by asi nebyl vysledek stejny
Věk: 44
Díky moc, taky jsem si to myslela. Akorát jsem byla zděšena, že ta první řada bude celá pod vodou.
Tak to Ti také neporadím, protože tím klasickým způsobem nezavařuji, považuji ho za zbytečný.
Co potřebuji nandám do sklenic, buď celé horké nebo obsah zaliji horkou vodu, zašroubuji víčko a otočím dnem vzhůru.
Dělám to takhle už spousty let a výsledek je vynikající. Dokonce i lepší. Je to rychlejší, jednodušší a u některých surovin i lepší kvůli jejich konzistenci - nerozblemcávají se tolik.
Věk: 44
Díky. Já jsem zavařovala i v troubě. No jo, ale co třeba okurky? Ty taky jen obrátíš dnem vzhůru? Měla bych strach, že moje práce přijde vniveč. Jinak díky za radu
Fakt úplně všechno.
Začalo to kdysi dávno, ještě s mojí maminkou. Neměli jsme čas na zavařování a museli jsme během krátkého času zpracovat v tom dni několik kilo okurek, třešní atd. , tak jsme si řekli, že to prostě zkusíme takhle. Buď to vyhodíme, že to nestihneme tak není co ztratit.
No a výsledek byl perfektní, takže od té doby to už jinak neděláme.
Věk: 44
Jé, děkuji moc!
To se mi ulevilo jako hrom. Taky jsem si říkala, že pokud se to nepovede, tak budu vyhazovat. Dobrá rada nad zlato. Hezký den
Zanařujeme jen v páře a sklenice stojí na děrované podložce, teda ne ve vodě. Voda na vyvíjení páry je pod podložkou. Podobně teploměr je ve poklici hrnce a měří teplotu v prostoru sklenic.
Věk: 44
Já jsem hrnec koupila bez toho roštu, nebyl součástí. Tak teď nevím, jestli ho mám shánět. Děkuji za odpověď
Určitě rošt koupit, protože jinak není teplota stejnoměrná v celém hrnci.
Věk: 44
Děkuji. Hezký večer
Věk: 48
Taky řeším jestli nalít vodku v klasickém zavařovacím hrnci do 2/3, nebo stačí jen voda "na dno" a zavařovat v páře? Případně dát dvě řady sklenic na sebe- jedna ve vodě, druhá v páře. Myslím, že teplá voda více ovoce prohřeje, ale zase na druhou stranu 20 minut v 80 st. C páře taky přeci musí ovoce prohřát. O zavařování stylem "horké ovoce do slenic a postavit na víčko" jsem už slyšel, ale nevím? Na přisát víčka to jistě stačí, ale teplta např. 80 st. C měla taky za úkol "sterilizovat" a to bych nerad ošidil, naví některé ovoce by mělo tím pobytem v teple i změknout. Tak kde je ta pravda?
Ja zavaruji normane v troube. Hluboky plech naplnim vodou a zavaruji 30 minut horkym vzduchem, pri zavrene troube. Zatim se mi vsechno povedlo.