Téma: Jaký je rozdíl mezi palačinkami a lívanci
Uživatel: Anka
Věk: 20
Ahoj, jaký je přesný rozdíl mezi palačinkami a lívanci?
Reakce čtenářů
Vážená a milá Anka! Zajímavé téma. Směs na palačinky se liší od směsi na lívance nebo amolety se liší tím, že do směsi na lívance nebo amolety se přidává našlehaný sníh z vaječných bílků. Žloutek se zamíchá do směsi. Amolety jsou velké z celé pánvice a lívance jsou malá kolečka a dělají se na lívanečníku. Kvasnice bych určitě nedával, protože zhoršují chuť (jsou cítit) i kvalitu. Pan Sova
Věk: 56
Palačinka je velmi tenká placka někdy nasladko nebo na slano. Podle použití a náplně. Lívanec se dělá z kynutého těsta a je o poznání tlusčí. Někdy se dělá na tvz. lívanečníku. Kde se může dělat i několik lívanečků najednou
krom toho, že se lívance liší od palačinek právě složením těsta, tím že lívance jsou z těsta kynutého a že jsou "nasladko" zatímco palačinka je na oba způsoby sladko i slano, že se liší velikostí... by mne zajímalo i proč 46 lidem tohle téma vadí... a komu vlastně vadí... pořád a pořád mě tenhle web dokáže překvapovat.... Opravdu bych přivítala adresné udílení plusů a minusů a návrhů na smazání, neregistrovaným bych tuto možnost nedávala vůbec. a k návrhu na zrušení by tam měl být i důvod, jinak to postrádá smysl... jistě, uživatele tvoří z velké části web a mají vliv na jeho kvalitu a atraktivitu, ale musí to přece mít hlavu a patu...
Aby měli tyhle možnosti jen registrovaní, po tom se tu volalo už několikrát, ovšem bez výsledku. No... na rozdílu mezi palačinkami a lívanci to nic nemění a to je hlavní.