Téma: Domácí trdelníky - tipy, rady, návod jak na ně?
Uživatel: Lucy
Věk: 23
Město: Město, Tobě sto, kapitánovi dvě stě
Ahojte,
dnešní krásný den mě tak trošku naladil velikonočně a přemýšlela jsem, co bych mohla udělat za dobrotu. A napadly mě trdelníky. Mám je strašně ráda, ale na trzích nejsou zrovna nejlevnější a jinak na ně člověk nenarazí.
Tak jsem mrkla na internet a shledala, že stačí 500 g polohrubé mouky, 80g tuku, 2 vejce, 250ml mléka, 3 lžičky cukru a půlku droždí. Tak jsem se do toho před chvílí dala a teď čekám, až vykyne těsto a pustím se do motání.
Nemám úzké zavařovací sklenky, tak je namotám na normální skleničky na pití a budu doufat, že mi v troubě neprasknou Píší 8 min na 180° a trdelníky budou na světě. Už se nemůžu dočkat, jak se povedou.
Už jste pekli trdelníky doma? Nemáte někdo nějaké rodinné know-how, jak na ně?
Moje ambice:
(1 člověk)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 4170x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Tak a je hotovo Krása, jako by z oka vypadli těm na fotce
8 minut pečení je málo, nechala jsem je 10 a ještě to není úplně ono. A možná pro příště zkusím péct na 200°-dávala jsem do rozpálené trouby a ještě tahle mohutně nakynuli.
Ale moc nechutnají jako ty od stánku
Lucy, učenej z nebe nespadl a moc se mi líbí Tvoje chuť zkusit něco nového. Poprvé, podruhé, se to povést nemusí podle představ, ale časem vypiluješ. Připomněla jsi mi moje začátky s pečením, kdy jsem hltala každou radu, internet tehdy nebyl a tak nezbylo, než se ptát a ptát zkušenějších. Snad se i tady najde někdo, kdo s tím má zkušenost, něco vychytáš sama a uvidíš … příště bude i ta chuť http://url.googluj.cz/5pm
Díky moc Baru ) Snažím se naučit co to dá, dokud mám relativně dost času. Je mi jasné, že po škole ho tolik nebude a až budou děti tak vůbec. A my jsme vyrůstali na doma pečených a vařených dobrotách, tak chci svým mrňousám pak dopřát to samé A zatím budu experimentovat na sobě a co přežiju bez obtíží se pokusím posunout na další level a jednou to zařadit do svého repertoáru (ke krupicové kaši, špagetám se sýrem a jednomu perníku)
Já právě po netu koukala. Tam jsem se dočetla, že je lepší dávat míň droždí - a i tak je trochu cítit. Hlavně mi málem nestačila trouba
Tak snad příště. Přecejen budu muset vyrazit na trhy a jednoho motivačního trdelníka si koupit
Na tu troubu jsem taky koukala, ještě že jsi to vyfotila … jinak by tomu nikdo neuvěřil
Malinko jsem modifikovala hrnečku vař
Teď zavžuju, jestli tu fotku mám také přidat na stránky, jako ostatní, kdo se pokoušeli. Radši asi ne, abych neodradila další zájemce