Téma: Vejce v krabici - zkušenosti, názory, diskuze, jak se vám líbí?
tak se ted nasel zajimavy clanek
Vejce v krabici
je tam sice psane ze ve svete bezna vec, ja to vidim poprve v zivote a prvni co me napada je to ze dalsi vec s ktere se vari bude plna chemie a niceho poctiveho
jeste ze mame domaci vajicka
rozesmalo me to ze tam je psane ze hospodyne budou rady ze uz se jim vejce nebudou rozbijet nez je dovezou domu, myslim ze hospodyne ktera to ma v hlave v poradku neda karton vajec do nakupni tasky ale polozi ho treba na sedadlo tak aby se nemohlo rozbit ani pri vetsim brzdeni
(4 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 5292x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Šmankote, to je ale kravina, nebo spíše drůbežovina. Teď jsem dvakrát po sobě vezl skorošvagrové domácí vejce vlakem až z Moravy do Prahy a přežila. Vejce i skorošvagrová. Za chvíli bude v prodeji i instantní řízek.
taky cekam kdy do mikrovlnky nasypes na talir prasek, zalejes to vodou a za 5 minut kdyz otevres tak tam bude komplet obed i se salatem
Jj, máš recht, v budoucnu nás zřejmě skutečně čekají amarouny.
Taky jsem to viděl a nevěřil vlastním očím. Volovina na n-tou. Furt aby člověk cpal do sebe chemii. Ale možná je to účel, jak eliminovat nárust populace celé zeměgule.
Taky to vidím poprvý a snad mně vypadnou oči, to snad není možný, jakou kravinu ještě nevymyslí, Párku my taky máme domácí vajíčka, jednou nám slépky nenesly a tak jsme si koupily v obchodě, no děs, to se nedá porovnávat s těma domácíma a tyhle vejce v krabici, no zase samá chemie, nic jinýho.
Mojí sestře, když dají rodiče domácí vejce a veze je autobusem, tak se ji nestalo, aby se ji nějaké rozkřáplo.
my mame domaci vajicka ale ne domaci slepice
mame tri "dodavatele" a kdyz nenesou u jednoho tak nesou u tech dalsich
No a když už bude mezi touto hmotou /jinak se to nazvat nedá/ nedej bože ještě pukavec, tak to potom bude opravdu v Česku ta pravá "revoluce".
Trávím dlouhé hodiny
na veřejném wécé,
jed jsem vejce z krabice
průjem přestat néchcé.
Mně se nápad nelíbí. Podle mě je to další krabicový odpad a zbytečnost navíc. Argument, že je to zdravější, mi připadá postavený na hlavu, protože když jsem uživatel vajec s mozkem, tak si přece sám umím ohlídat to, abych salmonele předešel. A jak se ohlídá případný další binec, co se do té krabice dá zatáhnout? Navíc na domácí vejce nic nemá, stejně tak jako na domácí cokoli jiného.
Jedla jsem tahle míchaná vajíčka na lodi, ale to jsem nevěděla, že jsou z té melanže. Dozvěděla jsem se to až poté. Nic jsem nepoznala. Ale kupovat to určitě nebudu.
ono chutove to asi bude dobre ale ta chemie v tom to je ten hnus
to je tak jak koupis salam, 40% masa a zbytek chemicke sracky ale ta konecna chut je dobra
Ono je někdy asi fakt lepší nevědět …
Co je to melanž?
Počti si ... i tatarská omáčka (majonézy atd. ) se vyrábí z melanže. Jen se namíchají sušené ingredience a uvedou do mokrého stavu.
Je nanejvýš chvályhodné, že tento produkt, dlouhé vejce zvaný, nebyl opomenut, neb je vyráběn z nejjemnějších substancí průmyslu petrochemického, rafinovaně doplněn o finesy firmy Barvy-laky, národní podnik, pod vědeckým dohledem s tajnými přísadami míchán a jen ctihodným zákazníkům pod pultem prodáván známým lahůdkářstvím Makro. Samozřejmo jest, že výrobek tento na žádné tabuli nesmí chyběti a každým gurmánem bude navždy veleben.
Pokud předchozí sentence nejsou zcela jasné, vězte, že výrobek chutná, a zde si pomohu postřehem pana Švandrlíka, „jako rozmixované borůvky s půl roku starou majonézou“. Jeho použití pak směle soupeří s molitanovým vibrátorem bez baterek.
Prosím, ať se vrátí zpět doba, kdy na zadních oknech škodovenky bylo plato vajec od babičky z Dolní horní.
Co na tom, že výletní řidič zavinil bouračku sedě si smutně v kloboučku za volantem, ale v té době mléko bylo od krávy a vejce od slepice a v krámě jsme koupili kváskový chléb.
Nedávno jsem se dověděl, že nemohou bramborovou kaši ve školní jídelně dělat z brambor, ale z bramborového prášku. Vychází to samozřejmě dráže. Který lobista se na tom zase napakoval?
Bramborová kaše v prášku bývala ve školních jídelnách už za totáče.
Tak pardon, já jsem totiž chodil do školy v dobách, za hlubokého totáče, v padesátých letech. V té době ještě jsme měli kuchařky a ty opravdu vařily.
To i já, ale můj syn už ne.
jo jo ja ji taky mel ve skole
myslim ze se ten prasek zalivalo bud vodou nebo mlekem
To je zase blbina! Narvaná chemií a stvořená pro šizení spotřebitele, fuj
Také to vidím poprvé v životě, ale moc s důvěrou k tomu nepřistupuju. Vajíčka jsou chráněná skořápkou, která má velmi specifické vlastnosti (specifická permeabilita ad. ) a díky tomu se vejce nezkazí. Sasmozřejmě pokud skořápku rozklepneme, specifické ochranné vlasnosti skořápky zaniknou a vejce má tendenci se zkazit - a pak přichází Tebou zmíněná chemie, různé konzervanty, které zamezí, aby se v roztoku v krabici pomnožily bakterie, které obsah zničí.
Vajíčka se používají co žiju a jestli je vejce v krabici v zahraničí běžná věc, tak určitě není nutné, abychom zahraničí automaticky kopírovali, protože to nemusí být vždy to nejlepší. Spíš se mi to zdá jako marketingový tah, že je to jako jednodušší, že se nemusí rozbíjet skořápka a vajíčko se rozvou vylije do toho, co vaříte.
Kdybyste náhodou zjistili jaké složení má vejce v krabici, určitě ho sem dejte, rád se mrknu.
Aha, je to pasterované, takže zahřáté, asi bez chemie.
Ekonomicky se to ale moc nevyplatí. 1 rozbité vajíčko v kartonové krabici vás přijde kolem 5 Kč.
Takže záleží, jestli zvítězí pohodlnost nebo cena. Každý to asi máme různé.
Už se dají koupit i vařená vejce? To jsou vůbec nevěděl. Ale opět se to ekonomicky nevyplatí. Každé vajíčko o 2 Kč (+/-) dražší, než když si ho uvaříte doma. Když si vezmete náklady na vodu a plyn, jste samozřejmě v plusu. A pokud si vajíčka koupíte v papírovém kartonu, tak ještě ušetříte přírodu od "nestravitlených" plastů
Ono je to spíš o lenosti lidí. A to je děs. Lidi jsou líní jak vši. A to urážím vši.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5953x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |