Téma: Oblíbená značka piva - jaká je ta vaše?
Léto klepe na dveře a chci se Vás zeptat, jaké pivo upřednostňujete? Že točené, tomu rozumím, ale určitě máte svou oblíbenou značku.
Nejvytrvalejší pomluvy a lží o pivu
Pivo je zdravé, shodli se experti pří nejnovějších průzkumech. Jeho příznivé účinky na kardiovaskulární systém, schopnost působit preventivně proti rakovině a dodávat životně důležité látky jsou nesporné.
1. Po pivu se tloustne. Nesmysl. Čtvrt litru piva má stejně malé množství kalorií jako kelímek jogurtu.
2. Po pivu roste "pivní břicho". Ani to není pravda. Neexistuje žádné speciální "pivní břicho", nanejvýš tak břicho pořádného jedlíka.
3. Pivo snižuje chuť na sex. Hloupá pomluva, kterou pravděpodobně rozšířili impotenti, kteří potřebují Viagru.
4. Kdo pije pivo, dřív umře. Pravda jen napůl: Platí v případě, kdy sedneme opilí za volant. Pokud ale pijeme pivo v rozumné míře, budeme žít déle. Abatyše, zabývající se lékařskou vědou, Hildegarda von Bingen všem radila: "Pijte pivo! " Ona sama ho také pila. Zemřela v roce 1179 v 81 letech.
5. Z piva se hloupne. Pivo vždycky bylo, je a zůstane elixírem mnoha básníků a myslitelů - od Goetheho až po Havla. Pivo dělá moudré lidi ještě moudřejšími.
6. Pivaři nemají úroveň. Ale kdepak! Vždyť pivo vlastně tvořilo naši civilizaci! Už v Gilgamešově eposu, který je starý 4000 let, se píše: "... vypil 7 džbánků piva. Uvolnil se, jeho srdce plesalo radostí a jeho tvář se rozjasnila. Omyl své chlupaté tělo vodou, natřel se olejem a stal se člověkem. "
7. Piva je nápojem proletářů. Sorry, ale princ Charles a královna Alžběta mají jiný názor.
8. Světlé je prostě světlé. To také není pravda, vždyť v pivovarech po celém světě se vyrábějí tisíce různých druhů piva - od nasládlého až po hořké, od "bílého" až po černý ležák.
9. Pivaři jsou agresivní. Taková hloupost! Pivaři jsou většinou společenští, klidní a příjemní lidé, kteří mají stále dobrou náladu (a to je vědecky dokázáno)!
(5 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 9710x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Svijany A pak asi staráček... plzeň je na mě už moc hořká.
Já si dám pivo příležitostně, když jsme třeba šli do hospody, ale když jsem doma tak piju vodu a ono se přece člověku pije líp s někým než sám.
Ze značek mám ráda Poličku a nebo Gambrinus.
Já piju Radegast Birell a nejraději mám ten polotmavej - alkoholické pivo kvůli práškům nemůžu.
Kdyz si dam pivo, tak je to maly zazrak, ja radsi tvrde. Ale kdyz, tak Radegast samozrejme, coz v Cechach je maaaalo, tak pak Plzen nebo Budvar.
Kdyz byla vyse rec o Svijanech, tak ty jsem nemel, ale vsichni o nich mluvi a pozitivne, tak to musim zkusit.
Já černého Kozla
Ne jen mám radši černé pivo, i Gambáč se dá
Hlavně studené... Pivo mi musí chutnat a i to nejlepší pivo umí špatný hospodský pokazit... Takže mi na značce nezáleží, když šmakuje, není co řešit... U nás v hospůdce máme 11° Zubr a je výborný...
No právě.... všude studené a kdyby mi to nebylo blbý, koupila bych si ohřívátko. Je vůbec někde ke koupi?
Dá se koupit úplně v pohodě a vypadá elegantně... Zadej si ohříváček na pivo a vyjedou ti nabídky jedna radost...
To by asi byl dobrej trapas, s tím někam přijít
Prodává se to normálně jako potřeba pro barmany...
Kdysi jsem to viděla u dědků v hospodě, ale od té doby ne. To jsem se ještě ptala, co to v těch kryglech mají Kdybych byla pivař, určitě bych si pořídila, jenže na to jedno, dvě.... a to nemluvím, jak by se mi smáli
Ale nesmáli... Oni by spíše přemýšleli, proč si strkáš vibrátor do piva...
BArčo, proč... Proti gustu...
Jasně že pivečko musí bejt pěkně vychlazené na letní zahrádce načepované, to je super, hospodu nemusím ale na terase u hospudky neznám nic lepšejšího a jasně že plzen, a dneska ať vyhrajem nebo prohrajem tak na dvě zaskočím
Já sama žádný pivař nejsem, ale když už si dám, pak je to Holba - Šerák. Přes léto, někde v zahrádce, nebo u grilování... jo.. a dokonce jsem kdysi vyhrála tričko s logem.
Nikdy jsem pivo nepila, ale ted jsem propadla těm " ovocným " pivům jako je Staropramen a Gambrinus.
A s tím ruku v ruce jsem přišla na chu´t i klasickému pivu. Takže pokud si ho dám, tak nejraději Radegast.
Myslíš to citrónové? Měla jsem ho doma, ale vůbec nevím značku.
Přesně tak. Staropramen citron nebo grep.
A ted jsem měla bezinku Gambrinus. Taky lahoda.
Sorbo, tohle jsem si včera sama koupila.
Na pivo já moc nejsem-jako vůbec na alko, ale teď jsem i pivu v posled. době přišla na chuť, i když nemám ráda hořké-a pivo pro mne je hořké každé. ;. )Ale jistě zažene žízeň víc, než sladké limonády. A ty ovocné(2%)přítel teď na víkend koupil taky-fakt dobrý, napůl nahořklé jako pivo a napůl sladké, fakt mi to chutnalo. Jinak co se značek týče... já to vůbec nerozeznám!
No po těch sladkých limonádách má člověk akorát ještě větší žízeňa ještě celou olepenou.
Já hořký ráda mám.... ale fernet
Co se týká ovocných piv, to už si zase radši dám frisco...
Miluju pivo!!!!!!!!!!
Braník, Gambrinus... I jiná.
Ono taky záleží, jak která hospoda pivo uchovává, už jsem zažila, že byl Gambrinus na blití, či nedávno zase jindy úžasný, to jsme se se všemi u stolu shodli.
A pivo nesnižuje chut na sex, aspoň u mě ne, naopak
Leda možná sníží chut mého potenciálního partnera jednou, kdyby mi narostl pivní pupek, ale snad k tomu nedojde
Pivo mi se sexem teda vůbec nejde dohromady. Když můj chlap jde na pivo, máme jasno. Pivní výpary mi strašně smrdí. A když jdu taky, tak to není o nic lepší, protože jsem jak průtokáč
U mě chuť k sexu stoupá i třeba po jedné dvou deci
Takže třeba i po malém pivku.
Ne, nepiju, nikdy jsem ho nepila a ani nikdy pít nebudu, nepolkla bych to.
Aspoň neubyde
S Tebou bych chtěla bydlet
Ale tak vážně, však každý máme jiné chutě, byla by nuda, kdyby všem chutnalo totéž.
Veverko, náhodou, to by bylo prima, kdybysme bydleli spolu, já bych alespoň nechodila pít tvoje pivo a třeba bys mi nechodila pít moje podmáslí. To je lahoda, takové studené, nebo kyška, či kefír, mňam...
Pavlo, já to nemyslela ironicky, ale přesně tak, jak píšeš Ty
Právě proto, že bys mi neupíjela a neubylo by.
Nápoje, co píšeš, bych Ti skutečně neupíjela zase já
Mimochodem, zrovna jsem si k učení donesla trochu bílého vínka Udělej mi radost a řekni, že u toho bychom poseděly společně
Veverko, nechtěj znát moji odpověď. Já za to nemůžu, mám alergii na penicilín a na alkohol. Ale dej si na moje zdraví.
Krásné téma, takový půllitříček zlatavého moku, popřípadě i lahváček ze sedmého schodu, co více po prima obědě, či popít v hospůdce s kamarády - bezva.
Věk: 39
... jéé, krásné téma.. pivečko mám ráda, ale doma ho zásadně nepiju, mám ráda tu atmosféru letní zahrádky nebo hospůdky... na značce mi tak nezáleží, hlavně když je dobře ošetřené(čisté trubky, atd. )a vychlazené... mám takové život. etapy, nejdřív to byl Radegast, Gambrinus, Krušovice, Velvet, v mezidobí i pivo se spritem... btw. moc dobré po kocovině na vyrovnání hladinky. momentálně je můj favorit Zlínský švec... jeden nejmenovaný hokejista se chystá u nás vařit taky své pivo, tak jsem zvědavá jakou novou chut zase objevím... PIVU ZDAR!
Já teda pivko nemusím, ale občas si jako správný patriot dám Zubra- zlatého. A Birela. V lednici mám na zkoušku jedno ovocné, tak jsem zvědavá.
Když si mám dát pivo, tak nejraději Kozel. Pivo nepiju, a když, tak málo. K bodu č: 3. z tématu, pivo ve velkém množství škodí pánskému libidu. Mnoho mužů mají problém s potencí při nadměrném požívání piva. Jinak pivo v malém množství nám prospívá. Pivo je v podstatě izotonický nápoj. K bodu č. 5 z piva se opravdu hloupne. Tam, kde se pije pivo, je slyšet mručení a řev. Tam kde se pije vino, odtud se line zpěv.
Ahoj,
když pivo, tak zásedně 12tku, jinak nemá cenu vytahovat otvírák.
Nejradši mám Bernard, --Nefiltrovaný ležák BERNARD je nepasterizované pivo s příjemnou kvasnicovou chutí a vůní. Pivo může obsahovat kvasnicovou sedlinu a být tak při konzumaci lehce zakaleno.
ale i litovelský Žejdlík, není špatný...
Zajimavý link, co které pivo obsahuje
http://www.chemievjidle.cz/pivo/
Já mám ráda černé a pivo a Starobrno, ovocné jsem zatím nechutnala, nevím zda je vůbec k pití
Není o co stát. Je to pivo smíchané s limonádou
No tak to tedy nemusím, raději volím klasiku
Když řeknete pivo, tak co si pod tím představit? Naklíčený, usušený ječmen s pírkem do poloviny obilky? Rozvařit s vodou z artézské studny v měděném kotli, přidat chmel ze žatecka? Ochladit, zakvasit spodními či horními kvasnicemi. Stočit do dubových, vysmolených ležáků? Chladit ještě loňským ledem z řeky a ochutnávat přímo ve sklepě. Takhle nějak to bylo ještě když jsem dělával víkendy v pivovaru. Přidávala se křemelina pro jiskru a rýžová mouka vytvořila hustou pěnu. Gambrinus se odbýval. Chmel byl z Virginie, slady z Přerova, přidával se surový třtinový cukr z Kuby, co po něm dnešní lidi šílí a tenkrát ho nikdo ani nekradl. Jo Prazdoj, ten se hlídal, aby mohl na export. Cukr pouze rafinovaný a nejlepší chmel jen z určitých oblastí. Když to všechno zamíchali, uvařili, měli jste na jazyku správnou hořkost, chlebovou chuť s tóny dobrého obilí, jak postup vymákli dlouho před rokem 1842, co pivovar vznikl. A co teprve černá osmnáctka z praženého sladu… škoda mluvit.
Tak dnes je pivo něco jiného. Sladové a jiné výtažky, Žádný chmel, jen extrakt, místo cukru aspartam, armatury z nerezu, filtry, barviva prý pro zdání plné chuti, laminátové tanky, žádné spilky, sklepy, zato pasterizace, ochranné atmosféry. K čemu se na flašky podepisuje vrchní sládek, neví ani on sám. A čepování? Žádná pumpička! Biogon a ne ledajaký. Úplná věda, tyhle hnací plyny, co o nich dědové ani nevěděli. Teď se podržte, slabší pivo se dělá ze silného ředěním vodou. A prý: chutná jako tenkrát… Ten slogan vymyslel chytrej člověk, ale věří tomu jen vůl … aby jim ta plechová huba upadla.
Nenadávám, jen se obávám, že zplechovatělé jazyky máme všichni a chybí skutečné srovnání. Pít stále ještě lze. Pochutnat si, už méně.
Plzeň pod afrikánskou taktovkou ne! Krušovice ano
Jsou ještě pivovary, kde se vaří klasicky. Např. Broumovský pivovar v Olivětíně. A to je to správný pivo. Žádný rychlo kvašky podle EU. Starý poctivý pivo. I slad si připravují sami, doma v pivovaru. Na tomhle pivu by sis pochutnal. A pokud dělají třeba 11. tak poctivě vaří 11. a neředějí 12. A votom to je.
Opata jsem pil na pivních slavnostech a byl dobrý.
Věk: 24
Město:Brno
Staropramen a Budvar
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5953x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |