Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Co používáte k jídlu? U nás se používá obojí, přesto mně někdy napadá, že máslo, jak jsme ho znali z dřívějška snad už ani neexistuje. Obal se nezměnil, máslo už ale nemá tu chuť. Z margarínů mi chutná snad jen DELAcréme.
Reakce čtenářů
No jo. Už nic není jak bejvávalo...hahaha. Ale u mě vyhrává máslo. Pořád má lepší chuť než margaríny.Avůbec nejlepší je sádlo. Tedy pokud máte v pohodě cholesterol. Všechno co je "přírodní" mi prostě připadá jaksi...přirozenější....
Byla jsem zvyklá na sádlo z domácího prasete a to kupované mi ho připomíná jen názvem. Měla jsem ho taky ráda. K tomu máslu - jaké kupuješ? Které je takové, jak jsme ho znaly? Dík...
Pokud chci sádlo - vyškvařím ho doma. A máslo jedině z Kunína. To má ještě docela chuť
Díky, to jsem nezkusila...myslím to máslo. A s tím sádlem....manžel si ho švaří, ale oni prasata nechovali a tak nepozná ten rozdíl. Naši mívali každý rok prase a tohle kupované a doma vyškvařené mi nechutná.
U nás v dědině se dá koupit máslo na farmě, je to pošušňáníčko... Ale já osobně máslo nějak moc nepoužívám, mám raději hořčici...
To se teda máš, já jsem koupila nějaké nové (obrázek), ještě nevím, jak bude chutnat. Ale jako přímo z farmy určitě ne...
Záleží na tom, jestli myslíš co je chutnější nebo zdravější.
Na to je taky těžká odpověď, protože někdy může být třeba chutné a když se dozvíš z čeho to je, tak Tě to přejde. Malým příkladem jsou sýry označené "alternativ".
Na to je docela jednoduchá odpověď Avatárku, v obojím jasně vede máslo. Tedy chutné i zdravé.
Samozřejmě máslo, tím myslím skutečné máslo, ne jeho náhražky.
Používání margarínů mi vadí, jsou nechutné a bez vyjímky je vždy poznám. Což mi dost vadí například u chlebíčků, takže je kupujeme pouze v jedné cukrárně, kde víme, že používají skutečné máslo.
Co se týče másla, souhlasím s Barčou, ani já jsem nenašla a ani nenajdu máslo, kteréhož chuť jsem měla ráda. Ale sádlo Barči, tak to si škvařím sama a není to vůbec složité. Koupíš si v řeznictví syrové sádlo, nakrájíš na kostičky a přidáš kmín celý. Fakt to je nesmírně jednoduché, sádlo voní a škvarečky jsou tak chutné.... Vůbec to nemá co dělat s kupovanou kostkou sádla. Zkus to, já dávám to sádlíčko i do buchet, nebo prostě tam, kam patří máslo, či margarín, tak dám to sádlo. Každý se ptá na recept, protože oni dávají většinou ten margarín bez chuti. Jenomže oni tam pak mrsknou sádlo kupované a to je fuj... A ještě se se mnou dohadují, že jsem jim úmyslně zamlčela nějaký fígl...
Ano, sádlo umím vyškvařit, dodávám ještě trošku mléka pro barvu, ale sádlu z domácího prasete se to opět nevyrovná.
Také jsem dříve dávala, ale pak jsem si všimla, že škvarečky nejsou tak chřupavé. Ale mohlo to být také tím, že jsem tam přidávala i trochu soli. Tak už dávám jenom kmín. Tak to budeš mít určitě pravdu, že z domácího prasete, je to o něčem úplně jiném, ale to je pro mne nedostupné. Ale než bych koupila tu kostku sádla, tak si ho raději vyškvařím sama.
To souhlasím, kostka koupeného sádla by byly vyhozené peníze. A mimochodem, to máslo (farmářské) už je vyzkoušené a nic moc.
Mě si tedy Dagmon docela překvapila tím kmínem, protože ten se při škvaření sádla nepoužívá. Samozřejmě může proč ne, ale klasické sádlo se škvaří... pro kulinářské účely se solí, pro zdravotní účely bez soli. Na kvalitu a křupavost škvarků to nemá žádný vliv.
To zda jsou škvarky křupavé či nikoliv je dáno zejména.. technologií a hlavně tím zda je použito vnitřní nebo vnější sádlo. Kvalitní škvarky jsou z vnějšího sádlo... vnitřní je tak trochu odpad.
No ono to sádlo potom voní, když je tam ten kmín. Tak to jednou zkus. A kupuji sádlo opravdu kvalitní, tam, kam pro něj chodím, ani to vnitřní nemají. A protože mne znají, tak mi vždycky vyberou pěkně vysoké. Schválně se zeptám řezníka jak se to správně jmenuje, abych tady nekecala bludy... Nezapomenu.
Já to s tím kmínem neznám. "My" děláme klasiku... naši zabíjejí dvakrát ročně a asi bych s kmínem neuspěla, když škvaříme z jednoho až dvou čuníků, tj. ve velkém "prádelním" hrnci. Doma si prakticky sádlo neškvařím, nemám důvod.
Jinak s tou kvalitnou, zrovna včera jsem měla možnost porovnat kvalitu panenek. Část z Makra, musím říct, že velmi kvalitní a pěkné maso. Další z domácího řeznictví.. naprosto bezkonkurenční jemné a mladé maso. Obojí bylo kvalitní, ale už na první pohled bylo zřejmé, že první bylo z většího.. více vykrmeného čuníka a druhé z menšího.
S tím sádlem je to také relativní, protože čuníky máme dobře krmené a "naše", krmené a celkově obsatarávané stejně atd. a někdy je čuník prostě hubeňour téměř bez sádla a jindy naopak.
My jsme ten kmín taky nikdy nedávali, ale zkusím, třeba to zase bude o trošku lepší.
Baru, my kupujeme máslo, čerstvé máslo, margarin ne. Už jsem dlouho neškvařila sádlo, budu muset zase jednou vyškvařit.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5953x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |