Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?

05.02.2012 08:51
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 19
Text: 

Co používáte k jídlu? U nás se používá obojí, přesto mně někdy napadá, že máslo, jak jsme ho znali z dřívějška snad už ani neexistuje. Obal se nezměnil, máslo už ale nemá tu chuť. Z  margarínů mi chutná snad jen DELAcréme.

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
05.02.2012 10:05 Uživatel: Niky
0-100
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

No jo. Už nic není jak bejvávalo...hahaha. Ale u mě vyhrává máslo. Pořád má lepší chuť než margaríny.Avůbec nejlepší je sádloMrkající. Tedy pokud máte v pohodě cholesterol. Všechno co je "přírodní" mi prostě připadá jaksi...přirozenější.... Usmívající se

 
05.02.2012 10:08 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Byla jsem zvyklá na sádlo z domácího prasete a to kupované mi ho připomíná jen názvem. Měla jsem ho taky ráda. K tomu máslu - jaké kupuješ? Které je takové, jak jsme ho znaly? Dík...

 
05.02.2012 10:12 Uživatel: Niky
0-100
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Pokud chci sádlo - vyškvařím ho doma. A máslo jedině z Kunína. To má ještě docela chuť

 
05.02.2012 10:15 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Díky, to jsem nezkusila...myslím to máslo. A s tím sádlem....manžel si ho švaří, ale oni prasata nechovali a tak nepozná ten rozdíl. Naši mívali každý rok prase a tohle kupované a doma vyškvařené mi nechutná.

 
05.02.2012 12:16 Uživatel: Medvěd
Věk:  54

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

U nás v dědině se dá koupit máslo na farmě, je to pošušňáníčko... Ale já osobně máslo nějak moc nepoužívám, mám raději hořčici...

 
05.02.2012 12:23 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

To se teda máš, já jsem koupila nějaké nové (obrázek), ještě nevím, jak bude chutnat. Ale jako přímo z farmy určitě ne...

 
05.02.2012 14:46 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Záleží na tom, jestli myslíš co je chutnější nebo zdravější.

 
05.02.2012 14:51 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Na to je taky těžká odpověď, protože někdy může být třeba chutné a když se dozvíš z čeho to je, tak Tě to přejde. Malým příkladem jsou sýry označené "alternativ".

 
05.02.2012 21:00 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Na to je docela jednoduchá odpověď Avatárku, v obojím jasně vede máslosmile. Tedy chutné i zdravé.

 
05.02.2012 20:57 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Samozřejmě máslo, tím myslím skutečné máslo, ne jeho náhražky.

Používání margarínů mi vadí, jsou nechutné a bez vyjímky je vždy poznám. Což mi dost vadí například u chlebíčků, takže je kupujeme pouze v jedné cukrárně, kde víme, že používají skutečné máslo.

 
22.02.2012 22:22 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Co se týče másla, souhlasím s Barčou, ani já jsem nenašla a ani nenajdu máslo, kteréhož chuť jsem měla ráda. Ale sádlo Barči, tak to si škvařím sama a není to vůbec složité. Koupíš si v řeznictví syrové sádlo, nakrájíš na kostičky a přidáš kmín celý. Fakt to je nesmírně jednoduché, sádlo voní a škvarečky jsou tak chutné.... Vůbec to nemá co dělat s kupovanou kostkou sádla. Zkus to, já dávám to sádlíčko i do buchet, nebo prostě tam, kam patří máslo, či margarín, tak dám to sádlo. Každý se ptá na recept, protože oni dávají většinou ten margarín bez chuti. Jenomže oni tam pak mrsknou sádlo kupované a to je fuj... A ještě se se mnou dohadují, že jsem jim úmyslně zamlčela nějaký fígl...

 
22.02.2012 22:28 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Ano, sádlo umím vyškvařit, dodávám ještě trošku mléka pro barvu, ale sádlu z domácího prasete se to opět nevyrovná.

 
23.02.2012 10:53 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Také jsem dříve dávala, ale pak jsem si všimla, že škvarečky nejsou tak chřupavé. Ale mohlo to být také tím, že jsem tam přidávala i trochu soli. Tak už dávám jenom kmín. Tak to budeš mít určitě pravdu, že z domácího prasete, je to o něčem úplně jiném, ale to je pro mne nedostupné. Ale než bych koupila tu kostku sádla, tak si ho raději vyškvařím sama.

 
23.02.2012 10:57 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

To souhlasím, kostka koupeného sádla by byly vyhozené peníze. A mimochodem, to máslo (farmářské) už je vyzkoušené a nic moc.

 
24.02.2012 01:25 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Mě si tedy Dagmon docela překvapila tím kmínem, protože ten se při škvaření sádla nepoužívá. Samozřejmě může proč ne, ale klasické sádlo se škvaří... pro kulinářské účely se solí, pro zdravotní účely bez soli. Na kvalitu a křupavost škvarků to nemá žádný vliv.

To zda jsou škvarky křupavé či nikoliv je dáno zejména.. technologií a hlavně tím zda je použito vnitřní nebo vnější sádlo. Kvalitní škvarky jsou z vnějšího sádlo... vnitřní je tak trochu odpad.

 
25.02.2012 21:45 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

No ono to sádlo potom voní, když je tam ten kmín. Tak to jednou zkus. A kupuji sádlo opravdu kvalitní, tam, kam pro něj chodím, ani to vnitřní nemají. A protože mne znají, tak mi vždycky vyberou pěkně vysoké. Schválně se zeptám řezníka jak se to správně jmenuje, abych tady nekecala bludy... Nezapomenu.

 
26.02.2012 04:28 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Já to s tím kmínem neznám. "My" děláme klasiku... naši zabíjejí dvakrát ročně a asi bych s kmínem neuspěla, když škvaříme z jednoho až dvou čuníků, tj. ve velkém "prádelním" hrnci. Doma si prakticky sádlo neškvařím, nemám důvod.

Jinak s tou kvalitnou, zrovna včera jsem měla možnost porovnat kvalitu panenek. Část z Makra, musím říct, že velmi kvalitní a pěkné maso. Další z domácího řeznictví.. naprosto bezkonkurenční jemné a mladé maso. Obojí bylo kvalitní, ale už na první pohled bylo zřejmé, že první bylo z většího.. více vykrmeného čuníka a druhé z menšího.

S tím sádlem je to také relativní, protože čuníky máme dobře krmené a "naše", krmené a celkově obsatarávané stejně atd. a někdy je čuník prostě hubeňour téměř bez sádla a jindy naopak.

 
26.02.2012 13:11 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

My jsme ten kmín taky nikdy nedávali, ale zkusím, třeba to zase bude o trošku lepší.

 
25.02.2012 22:37 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Text uživatele: 

Baru, my kupujeme máslo, čerstvé máslo, margarin ne. Už jsem dlouho neškvařila sádlo, budu muset zase jednou vyškvařit.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Máslo nebo margarín - co je lepší?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny