Téma: Která sladkovodní ryba má nejméně kostí?
Reakce čtenářů
No přece vykuchaná a vykostěná!
Ale já má dobré zkušenosti se Pstruhem - ovšem přímo z rybníka, z chovu. Ne ze supermarketu apod...
Stačí dát pryč hlavu, ocas, ploutve a pak jen opatrně střední kost, která drží ostatní a krásně se sejme.
Já si myslela, že pstruzi jsou v potoku... ?
Barčo, já jsem z ryb měla nejraději Hejka- byl strašně levný -kg za 8. , Kč. a výborný skoro bez kostí. A tady máš jeden recept, jak jsem ho také dělala-je to z internetu.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 750 g hejka (mořská štika)
- 1-2 bílky
- olej na smažení
- Omáčka:
- nať ze dvou cibulek nebo z pórku
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička Vegety
- špetka pálivé papriky
- 5-6 lžic sojové omáčky
- asi sběračka vody.
Ryby nechte rozmrazit, vymačkejte z nich vodu, ostřihejte ploutve a rozkrájejte je napříč na menší kousky, na půlky a na čtvrtky.
Porce omočte v bílku (to proto, aby tuk při smažení nevystřikoval) a smažte je v kastrolu nebo v pekáči na větším množství horkého oleje. Porce by měly být v oleji zpola ponořené. Smažte zvolna na mírném ohni asi 20 minut.
Ke konci smažení si připravte omáčku: V pánvi ohřejte asi 3 lžíce oleje, přidejte nať nakrájenou na kolečka, všechno koření a sběračku vody. Omáčku krátce povařte a ke konci varu přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Do hotové omáčky vložte osmaženou a okapanou rybu, obsah pánve protřepte a hned podávejte.
Je to levné a chutné jídlo. Doplněné chlebem se hodí k večeři.
- mňam!
Věk: 25
nejmin kosti nevim, ale Líny jsme si koupili na výlovu asi za trest, sama kost, nez se dostanete k masu tak je to studeny a ja nesnasim studeny jidla obecne…
Věk: 33
Řekla bych, že úhoř a je děsně dobrej
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5954x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |