Téma: Freeganismus - lidé protestují proti plýtvání potravinami
Tak jsem si přečetl zajímavý článek o mladých lidech, kteří žijí alternativním způsobem života a v ekonomicky silných zemích takto protestují proti plýtvání potravinovými zdroji... Vyhledávají v popelnicích potraviny, které by jinak skončily na skládce a snaží se je recyklovat tak, že je prostě snědí... Podobným způsobem tito vyznavači alternativy recyklují staré oblečení a další věci denní spotřeby... Nejsou bezdomovci, ale po nocích prolézají popelnice a zužitkovávají potraviny s prošlou dobou spotřeby...
Nejdříve jsem nevěřícně kroutil hlavou a záviděl jsem jim jejich přesvědčení, že se z těchto vyhozených a prošlých potravin nepos****... Ale poté jsem se více zamyslel a pochopil jsem nepříjemnou skutečnost... Oni jsou freegani a tuto cestu konzumace prošlých potravin si zvolili sami... Naše superhypermegamarkety z nás všech udělali freegany proti naší vůli... Takže kdo je tady větší hazardér se svým zdravím.. ?
Reakce čtenářů
Ačkoli jsi vyřkl jen řečnickou otázku, dovolím si reagovat.... po svém. Pořád se mluví o bídě, o krizi, ale když vidím, jak se plýtvá, pořád to asi není taková hrůza. Jsem z vesnice, nikdy se nic nevyhodilo. Všecko se nějak využilo.... až po slupky od brambor třeba... a co vidím dnes? Stačí jít s odpadky a v popelnicích vidíme, jak to s tou krizí je. A to se nebavím o dětech a vyhozených svačinkách a ovoci. A z toho mě "čerti berou".... vážně
V naší popelnici by toho také moc nepobrali...
Zbytky z našeho stolu zrecyklují slepice. Oblečení po mě dávám na charitu a synovo rozdám kamarádkám. Jak to ale dělají lidi v bytovkách si iluze nedělám, asi ty popelky, co? Njn.
Jenom bych trošku ujasnil - prošlá doba spotřeby (expirace) není totéž co minimální trvanlivost.
Pokud má něco prošlou minimální trvanlivost, v žádném případě to neznamená že by se to muselo vyhodit!
V tomto má hodně lidí nejasno.
Jinak se ale potupně přiznávám, že pojem FREEGANISMUS dnes slyším poprvé.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Avokado - jak poznam, ze je dobre? | 2 | 1936x |
19.02.2022 11:31:55 (Listicka) |
Nealkoholický přírodní kvas - účinky na zdraví, jak chutná, kdo vyrábí | 1 | 1873x |
10.03.2018 22:50:15 (Seriozní muž.) |
Ředění slivovice destilovanou vodou - proč? | 5 | 5954x |
03.01.2018 12:54:25 (JindraSlifka) |
Trvanlivost vína po otevření lahve | 7 | 2987x |
25.11.2017 00:05:16 (Rocker) |
Je pravda, že je nedostatek másla? | 15 | 2449x |
31.10.2017 21:20:46 (Barča) |
Mořské plody mražené a čerstvé - je velký rozdíl v chuti? (humr, krab, chobotnice) | 1 | 2165x |
20.08.2017 12:59:41 (Karmelaren) |
Karambola - zkušenosti, chutná vám? Kdy hrozí otrava? | 2 | 2309x |
29.04.2017 20:13:32 (Barča) |
Škraloupy na mléku - kam zmizely? | 24 | 6148x |
04.02.2016 10:38:32 (Avatárek) |
Makaróny - proč se přestaly prodávat a proč zmizely z (nejen) českých pultů? | 20 | 4754x |
02.08.2015 21:26:37 (Barča) |
Kvetoucí čaj - kolik čaje se z jednoho květu dá udělat? - zkušenosti, diskuze | 12 | 3436x |
11.10.2014 20:06:22 (Barča) |