Téma: Nekvalitní uzeniny a masné výrobky - voda, sůl, tuk a špetka masa
Vubec si nepochutnam na masnych vyrobkach - pastika, klobasky ci salamy, sem tam uzene. Bez chuti, moc slane a mastne, vodnate. I kdyz si koupim drazsi vyrobek, je sice bez vody, ale slannost zustava. A tak speji k nazoru - ze si budu muset zajit chut. Nemam stesti koupit kvalitni uzeninu ci uzene. Sice tomu moc neholduji i kdyz nekdy jsem tam mne to nuti koupit, na oslavu ci podobne, ale pozitek s toho nemam.
Reakce čtenářů
Já kupuji Ines, jenom krůtí uzené maso. Je to lahodné masíčko a není moc slané. Mňam. Určitě záleží i od výrobce. Také se dá koupit krůtí klobása, nebo krůtí prsní šunka. Když půjdu do Skotska přivezu.
To máš pravdu. Nejsem žádný zvláštní konzument uzenin, ale když už, tak je opravdu znát, že jde jen o výdělek výrobců, ne o dobré jméno. Teda většinou. To už si raději koupím sušené maso.
uzeniny a salámy z hypermarketů jsou opravdu už jen osolené a občas dobarvené "odpadky"... u nás ale čas od času stojí stánek takové malé rodinné výrobny, sice je to dražší, ale zato se to dá jíst takže to chce vyhlédnout si v okolí poctivého, malého výrobce a podporovat ho - protože dokud budeme platit i za ty sr..ky, z trhu nezmizí, a naopak zruinují ty poctivé...
Uzeniny je lepší vůbec nekupovat - nejíst, je spousta jiných způsobů jak si ubližovat.
Vodňanské kuře, kuřecí párky Natural bez éček. Sice stojí 40 Kč, ale chutné, kvalitní.
Bohužel se dají těžko sehnat Český zákazník dává přednost ceně před kvalitou a supermarkety je začaly stahovat
Došlo to tak daleko, že jsem se musel jako OSVČ zaregistrovat u firmy Vodňanské kuře a objednat je jako podnikatel
Pak jsem se ale dozvěděl, že je mají v Globusu.
To jsou ony:
Noo, koukám, že si dává Globus pořádnou marži V Globusu jsou za 40 Kč, v eshopu jsem je našel za necelých 27 Kč. Fuj, globusáci!
To je samý: nechutná mi, svinstvo, sračky, náhražky, barviva, leštidla (používají se v cukrovinkách), stabilizátory, zahušťovadla, strojně oddělené piliny... Když na mě z obalu houkla "guma-euchema", řekl jsem si, chlape, výživa začíná být vážná. I začal jsem pátrat, co je co. Náhražek a pomocných surovin při výrobě pochoutek je tolik, že ani nevěřím, jak hluboce je prozkoumán jejich dlouhodobý vliv na zdraví.
I k nám občas zavítal uzenář s autem naplněným lákavými výrobky. A jako ostatní, rychle se poučil a dnes se jeho...jak to říci slušně... masné sloučeniny už jíst nedají. Tady mě to nepřekvapuje. Řada živnostníků nemá profesionální hrdost, místo aby se ctí zavřeli krám, provozují výrobní prostituci. Překvapuje mě podobné zjištění ve Skotsku a dokonce v Júesej jsou sýry dělané z oleje zcela běžné. To ještě není vrchol. Ten nastává, když národ podobné nechutnosti kupuje. Už vás napadlo, jak nám zplechovatí huby? Dost na tom, že i náš vkus je nacpán do těsné formy, třeba když má žena přes 60cm v pase, nesmí se obnažit ani u rybníka. Takovej hnus to je! A kdyby někde vykoukl chloupek, klepeta a rovnou zavřít.
A co máme žrát?? Řvete. To samozřejmě nechám na vás. Pokud se budeme stravovat v gastronomických oázách typu ColonelBlaf, jemných chutí přírody se nedočkáme. Když je pro koho, odložím lenost a něco z masa upatlám. Nijak pracné to není. Jojo, nejni to IN. Klobásy lze dělat i v paneláku a když máte aspoň dvorek, snadno si pořídíte udírnu za dvě stovky a bez zednických prací. Jenže je snazší nadávat...
Ja myslim, ze to neni o nadavani, ale o zamysleni - kam to speje? A ne kazdy kdo bydli v sedivy krabici ma dvorek? A bez udirny to klobasky nebudou - pravda?
Přesně tak Ines. Nadáváním se ještě nikdy nic, myslím nezlepšilo, v žádné oblasti života. Spíš se nadáváním, věci posilují z toho horšího úhlu pohledu. Věřím, že nastala doba, kdy se lidé začínají vracet a navracet k starým zvykům. Já raději koupím výrobek od malého pěstitele a věř tomu, že lidi se snaží, aby byl zákazník spokojen a přišel i příště.
Klobásy budou i bez udírny Ines. Právě je vkládám
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Vysoký účet v restauraci Airest, Aviatická Praha - stydím se být Češkou | 24 | 6594x |
20.10.2012 19:25:35 (megera) |
Casa mexicana Brno Vaňkovka - nedoporučuji | 5 | 4463x |
16.12.2011 01:05:26 (Avatárek) |
Meloun - jíte jadérka nebo je vybíráte? | 21 | 7399x |
31.07.2011 10:45:06 (Medvěd) |
Koprová omáčka mi nechutná | 27 | 5688x |
21.06.2011 21:35:53 (PAVEL) |
Máslový dort babičky - děs běs | 3 | 3405x |
10.10.2010 12:25:46 (Pavla) |