Téma: Meloun - jíte jadérka nebo je vybíráte?
Asi jako mnoho z vás si rád pochutnám na melounu. Akorát mám problém s tím, že mladší syn vybírá z melounu jadérka. Viděl jsem to už víckrát, že lidé kuchají meloun a tvrdí, že by jej s jadérky nesnědli. Tož já nevím, ta jadérka nejsou podle mne vůbec cítit, navíc bych si takhle na melounu vůbec nepochutnal, zdržovalo by mne to a potom bych neměl co střílet do porcelánu.
Reakce čtenářů
Nacpu si s něma držtičku a hraju si na kulomet. Takže stejně jako Ty. V polykání jadérek melounu nevidím problém. Zdraví to neškodí a těm jadérkům je to taky jedno
Tak já meloun koupím, donesu domů, osprchuji, rozříznu na půl a dám chladit. Nikdo se u nás nezdržuje dalším porcováním, syn i manžel vezmou lžíci a bagrují......
Jen když příjde návštěva, tak porcuji. Ale jadérka jsem nikdy nikoho neviděla vybírat.
Jadérka vybírám, ev. dělám "kulomet", zkrátka je nepolykám, protože by mi to vadilo v bříšku.
Stejně tak jím i hroznové víno. U něj tedy ještě nejím slupku.
Tvoje břicho miluje pecky z melounu ... říkalo mi to onehdá, jak jsem ho potkal v autobuse.
U nás všichni meloun baští i se semínkama. Jen mamka vybírá. Jejda, já na něj dostala chuť
Věk: 26
Já je taky vybírám......
Kazí chuť, cítit jsou......
A já pořád kde se bere, že tento národ je opravdu schopnej sníst takřka cokoliv v hospodě na MENU. (Ale to je bokem)
Tak jsem se "polepšila" a včera jadérka nevybírala. A je to fakt jedno, nevšimla jsem si, že by to dnes cinkalo v keramice
Já si taky myslím, že ten "problém" mají lidi spíš v hlavě.
Věk: 17
Jadérka cítit nejdou pokavaď je nerozkousnete ale rozkousnuté jadérko cítit jde a kazí chuť (aspoň mě). Jinak těm co jí jadérka buď to jim nevadí ta chuť při rozkousnutí jadérek (každý máme jiné chuťě) a nebo jedí ten meloun nějak tak že jadérka nerouzkousnou což se dá dělat tak že meloun v puse nekoušete (ale já ho tedy většinou koušu), ale mělníte ho jazykem popřípadě kousáte velmi opatrně tak abys te nerouzkousli jadérko nebo prostě sousta polikáte celá bez kousání.... Jiné varianty mě momentálně nenapadají...
Já teda ty jadérka z melounu jim, dokonce je i rozkousnu a mě to chuť nekazí, ale z horznovýho vína nejím, oni jsou takový pr´tavý, tak bych se i bála o zuby
Mě taky nevadí, ani z hroznů (když je nerozkousnu). Ale pokud si chci meloun užít a mám čas, tak si naporcuju, odpeckuju a dám do ledničky a až vychlazený jim. Anebo z mrazáku v zimě na Vánoce.
Jadérka jím i z citronů i z jablek a dalších plodů, dokonce jadérka jablek a meruněk obsahují zajímavé množství vitamínu B17 (Leatrile, nebo Amygdalin), který, podle nových výzkumů ničí nádorové buňky.
http://www.ordinace.cz/clanek/vitamin-b-17-pomaha-nicit-nadorove-bunky/
http://jan1212.webgarden.cz/rakovina-leukemie/lecba-rakoviny-vitaminem-b17-2.html
Představte si, že v každém jadérku, nebo semínku je zakódována celá rostlina, je to živá síla, energie a informace.
Přesto je nutné o tom něco přečíst, nejezte rozhodně, to co neznáte.
V melounu mi pecky nevadí, spíš naopak - bez nich by to prostě nebylo ono
Ale ráda si meloun připravím dopředu, tak abych s ním měla, co nejmíň práce a hlavně jedla civilizovaně a neměla upatlanou tlamičku
Jeden kontrolní dotaz... Prosím tě, jak se inteligentně jí meloun, tlamičko.. ?
Návod pro neznalé: vezmeš meloun, rozkrájíš na čtvrtky, oddělíš zelenou kůrku, sladkou dužninu rozkrájíš na kostičky, vložíš do misky, vezmeš vidličku a jíš
Mohla bych napsat kuchařku co?
To by mě nebavilo, já se musím prokousat k zelenému skrz červené... A když si nepokapu tričko, tak nejsem frajer...
A zkoušel jsi se někdy prokousat k červenému skrz zelené? To by asi byla větší frajeřina
Věk: 17
vždy jsem si myslel že se ty semínka jst nesmí, ale jak vidím tak mužou a záleží na lidech jestli si to budou vybírat nebo jíst s jáderkama. Od teď jím meloun s peckama!
Proč jíst melounová semínka a jak ještě jinak meloun využít - TADY :
MELOUN
Oblíbenou letní tykvovou zeleninou, se kterou zacházíme jako s ovocem, je meloun. Melouny jsou doslova darem přírody. Utišují žízeň, svou sladkou chutí nahrazují cukrovinky a ještě k tomu jsou zdraví velmi prospěšné.
Šťavnatá dužina vodního melounu obsahuje velké množství vody a asi právě proto se mnoho lidí domnívá, že kromě ní již meloun nic zvláštního neobsahuje. To je ale velký omyl.
Mají velký obsah vitaminu A, dále pak skupinu vitaminů B, vitamin C. Z minerálních látek je to především draslík, pak železo, mangan.
Jsou bohaté i na cenné látky jako například alanin, cystein, glycin, lutein, lykopen, metionin, ty účinně působí proti civilizačním chorobám.
Meloun vodní má silné močopudné a žlučopudné vlastnosti, podporuje peristaltiku, mírně projímá a zvyšuje vylučování cholesterolu.
Je vhodný při zánětech žaludku a střev, chorobách jater, žlučníku, ledvin, močového měchýře, hemoroidech, problémech se srdcem a cévami.
Také se doporučuje při redukčních kúrách.
Léčivá jsou i melounová semínka
Semena melounu mají močopudné a projímavé vlastnosti.Doporučují se při horečce, zlepšují stav pleti, prospívají mozku a vlastně celému organismu.
Prášek z opražených semen je vhodný při problémech s močovými cestami a ledvinami. Užíváme ho po dobu 3 týdnů, třikrát denně na špičku kulatého nože.
Očistná a omlazující melounová kúra
Po 2 dny jíme pouze čerstvý meloun, v množství, jakém chceme, a k němu denně vypijeme 2,5 litru čisté neperlivé vody, ale nic víc. Při této kúře se tělo vyčistí a zregeneruje.Meloun v kosmetice
Melounová pleťová maska
Tato maska je vhodná na ochablou a vysušenou pokožku. Připravíme si ji tak, že rozmačkáme 3 lžíce melounu a smícháme s jednou lžící tvarohu. Směs naneseme na obličej a necháme 25 minut působit, pak dobře umyjeme.Maska z melounových semen
Semenná maska působí velmi příznivě na mastnou a pórovitou pokožku obličeje. Potřebujeme: 2 polévkové lžíce melounových semen, 1 - 2 lžíce smetany
Postup: Semena rozmixujeme a smícháme se smetanou. Vzniklou směs naneseme na očištěný obličej a necháme 30 minut působit. Poté pokožku důkladně opláchneme.Většího účinku můžeme dosáhnout, když si přidáme do této masky ještě mleté dýňové semínko v poměru 1:1.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Vysoký účet v restauraci Airest, Aviatická Praha - stydím se být Češkou | 24 | 6593x |
20.10.2012 19:25:35 (megera) |
Nekvalitní uzeniny a masné výrobky - voda, sůl, tuk a špetka masa | 10 | 4417x |
02.02.2012 14:37:11 (Innes) |
Casa mexicana Brno Vaňkovka - nedoporučuji | 5 | 4463x |
16.12.2011 01:05:26 (Avatárek) |
Koprová omáčka mi nechutná | 27 | 5687x |
21.06.2011 21:35:53 (PAVEL) |
Máslový dort babičky - děs běs | 3 | 3405x |
10.10.2010 12:25:46 (Pavla) |