Téma: Jak je velká středně velká cuketa?
Vzhledem v velké úrodě cuket hledáme pořád nějaké nové recepty, abychom je rozmanitými způsoby zpracovali. Ve většině receptů je, že vezmeme středně velkou cuketu ... Ale jak je velká podle vás středně velká cuketa. Na zahradě mají některé hmotnost přes kilogram a délku třeba půl metru...., ale v obchodě vidím, že se prodávají cukety menší než jedna okurka hadovka:))) Můžete mi říct jak je podle vás velká středně velká cuketa?
A když už jsem u těch cuket, je potřeba z nich dostat spoustu vody. Posolíme, půl hodinku počkáme a mačkáme... je to dost časově náročné, když je těch strouhaných cuket třeba 3 kila... možná by to šlo v odšťávňovači, ale ten nemáme. Máte nějakou fintu, jak efektivně dostat vodu z cuket?
Reakce čtenářů
Tak středně velká je podle mě něco mezi hadovkou a Tvým půlmetrovým výpěstkem. Ale ty menší jsou podle mě lepší než přerostlé i chuťově. S receptem moc neporadím, já je smažím v trojobalu a nebo dusím jako základ pod maso. Velkou odbornicí na cukety je herečka Jana Štěpánková, myslím, že vydala i knihu.
No, tak to je zcela konkrétní velikost... díky.
Co se týká těch velkých, tak vznikají tak, že se to nestačí spotřebovávat a tím pádem rostou a rostou až jsou tak velké. Ale do cukeťáků to nevadí, tam se i ty větší zpracují, jen ta voda té je potřeba se zbavit((
Cukety nemusíš nechat růst, ale můžeš si je přece sklidit v době kdy jsou tak akorát.
Stačí chladno, spíše šero a přiměřené sucho...vydrží velmi dlouho.
Středně velká cuketa je cca dlouhá 30cm s průměrem zhruba 5-7cm. Je to snad dost konkrétní.
Nicméně pro kuchyň jsou mnohem lepší a také chutnější menší cuketky, velikostí zhruba jako hadovky a to ty které ještě nemají "vydlabávací střed". Kromě jiného u nich odpadá ten solený nesmysl kvůli odstranění vody.
Takové cuketky jsou vhodné jak na smažení, tak i na mnohem chutnější jídla. Dají se kombinovat do špaget, do nádivek, buchet, bábovek, s vepřovým na curry apod.
S první větou nemůžu souhlasit a velmi bych o ní polemizoval (nejlépe někde u píva v hospodě, akorát já pívo nepiju, takže já džus nebo víno, ostatní debatéři pívo).
Kdy a kde, Avatárku..? Navrhuji U strašidýlek v Olmiku...
No, já už to budu hlídat, ty velké se tak hodí na sekanou, karbenátky nebo sekanou.
Dělali jste někdo cuketové zelí? jakou to má chuť. Jak hlávkové nebo spíše dýňové?
To je jasné - jestli máš doma třeba 21 cuket a seřadíš je vedle sebe do řady od největší po nejmenší, středně velká je ta uprostřed. A to je právě ta cuketa z receptu.
Jinak téma se mi moc líbí. Víc takových.
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Typ na rychlé jídlo - příprava do 20 minut | 8 | 5402x |
16.08.2015 22:15:47 (Pluto) |
Co jste měli dnes k obědu? | 34 | 8543x |
04.11.2014 18:02:12 (Pluto) |
Krokodýli Made in Czech Republic mohou na jatka | 16 | 5359x |
01.03.2013 11:39:48 (Medvěd) |
Rychlé, jednoduché a překvapivě chutné těstovinové jídlo | 4 | 5669x |
22.11.2012 22:03:10 (Avatárek) |
Jednoduchý rychlý oběd z kuřecího, slaniny, zelí a cibule - recept, postup, návod | 6 | 6600x |
22.07.2011 22:28:08 (evina-w) |
Syté levné jídlo pro hodně lidí - recept, příprava | 17 | 18035x |
09.03.2011 11:50:58 (Fík) |
Kuchařské recepty se pstruhy - tipy, nápady | 1 | 3439x |
28.11.2010 21:15:59 (Tatranka) |
Kluay buad chee - chutný kokosový moučník, ochutnejte | 6 | 3528x |
11.10.2010 08:17:22 (Viky) |
Tip na chutný oběd - katův šleh s hranolkama jemně pálivý | 5 | 7129x |
27.09.2010 10:43:26 (Laura) |
Co udělat na oběd - nápady | 29 | 66684x |
26.09.2010 13:22:35 (Ilča) |