Téma: Zmrzlinovač Tristar - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Uživatel: Důvěřivá
Věk: 43
Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti s výrobkem zmrzlinovač TRISTAR? Chtěla bych si ho koupit a nemůžu najít žádné zkušenosti a recenze lidí. Diskuze takky nikde nejsou. Tento typ asi ještě nikdo nekoupil.
Díky moc.
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 4167x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Tak jsem koukla po recenzích a našla jsem tento výrobník zmrzliny mezi nejoblíbenějšími na 5. místě. TADY
Věk: 43
Děkuji moc!!!
Zájem o zmrzlinovače je nepochopitelně malý, proto i nabídka není nijak žhavá. Dobře nastuduj, do čeho jdeš. Ve většině domácností leží v prachu přístroje použité s nadšením jen jednou, později na ně nikdo ani nevzdechne a vyhodit je škoda. Zmrzliňák je fajn dělník, když se naplno využívá. Nejchoulostivější je míchací lopatka. Pokud se poškodí, můžeš no-name přístroj rovnou zahodit. Proto by mě zajímaly osvědčené značky, třeba Philips. Mám ho přes dvacet let a zmrzliny namíchal kýble.
Tak tedy. Přístroje na zmrzku jsou dvou druhů. Jeden aktivně zmrazuje a míchá. Jeho cena začíná na 4,5 tis. Kč, protože obsahuje chladící jednotku. Mrazící výkon musí být velký, aby proces netrval příliš dlouho. Za ty prachy nelze čekat zázrak a dlouho makat nebude. Vyhozený prašule.
Ty ovšem nejsou vyhozený za následující, jednodušší typ. Aktivně jen míchá. Nádoba je pasívní, k rozmrazení potřebuje hodně tepla, proto se jí teplo napřed musí odejmout v mrazáku, aspoň dvacet hodin při -20°C. Jedno provedení má nádobu s dvojitými stěnami, vyplněnou kapalinou s velkým měrným teplem. Druhý má obyčejnou nádobu s vyjímatelným dvojitým dnem, které se zmrazí. Druhé provedení mívá větší objem. K oběma zmrazeným vložkám se chováme nanejvýš šetrně. Nesmí upadnout, nikdy v nich brutálně neškrabeme lžící, natož ostrým předmětem. Jsou křehké a neopravitelné. Míchací lopatka je makaná. Při pomalém pohybu jedna část napatlá budoucí zmrzlinu na studenou plochu nádoby, druhá polovina již zmrzlou vrstvu seřízne z povrchu pryč. Tekutina se míchá, chladne, vznikající ledové krystalky nemohou být velké, proto je zmrzlina hladká. Lopatka se snadno poškodí při neopatrné manipulaci, náhradu lze sehnat jen obtížně. Na trhu se objevují zdvojené přístroje se dvěma malými nádobkami, kde lze připravovat dvě odlišné zmrzliny najednou. Nádobky se plní asi do poloviny, proto skutečný obsah zmrzliny je malý.
Postup není složitý, ale dodržet se musí:
- nádoba při vkládání do mrazáku musí být zcela suchá a dobře zabalená
- připraví se zmrzlinový polotovar a dobře se vychladí
- přístroj se sestaví a napřed se spustí míchání
- polotovar se pomalu nalévá
- během míchání se nesmí přístroj zastavit!
V horkých dnech, kdy je zmrzlina nejžádanější, bývá problém udělat ji tuhou. Celý přístroj v chodu zavřeme do lednice, slabý přívodní kabel se snadno vmáčkne do těsnění dveří. A je vymalováno a to docela povedeně.
Pokud se v postupu zmýlíme, lze ho napravit jen tak, že necháme vše jak stojí a válí se, všechno rozmrzne a nic se nestane. Skáknem pro hotovou zmrzlinu a cestou přemýšlíme, kdeže jsme udělali chybu
Věk: 43
Děkuji moc za vyčerpávající odpověď a skvělé rady.