Téma: Kečupy, test kvality - časopis Dtest
Před nějakou dobou jsem se tu zmínil (už ani nevím v jakém tématu to bylo), že se v časopisu D-test budou testovat kečupy. Kvalita byla hodnocena např. podle množství rajčat (proti náhražkám - škrob +paprika), zda byly použity konzervanty, dále se hodnotila např. chuť, zda jsou v kečupu závadné látky (mykotoxiny), apod.
Nejhůře mezi kečupy dopadl HAMÉ KEČUP SLADKÝ (mj. měl jen 12% rajčat!!! ).
Z důvodů autorských práv časopisu dtest byl smazán scan výsledku pořadí kečupů, pokud máte zájem o prohlédnutí výsledků kečupů, je nutné si předplatit časopis Dtest (www.dtest.cz).
(1 člověk)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 10029x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Já tedy nevím, ale asi mi chutnají spíš nekvalitní kečupy (nepříklad heinz) a třeba takový McKečup který dopadl poměrně dobře mi zas přijde hodně nic moc...
Časops Dtest jsem si koupila, když tam bylo hodnocení fotoaparátů, stejně jsem si nevybrala. S tím kečupem je to hrozný.
Věk: 27
Rozhodně souhlasím. Jiný než Kand nekupuji. Hlavně kvůli chuti. Ahoj
Věk: 34
Absolutně souhlasím,jiný nekupujeme.
Já mám Dtest předplacený a nakupuji podle něj, už se mi to vyplatilo.
Hamé kečup kupuju, nepřijde mi tak strašný, stejně jako ten ze Sparu,,, asi nejsem gurmán.
Udivilo mne ale třeba, jak je to s máslem. Tady už si dávám bacha, kupuji jen ČERSTVÉ MÁSLO.
A jak je to s máslem? Já si kupuji Floru, ale kluci raději klasickou kostku. Takže Kunín,Tatra, Dr.Halíř, Olešnici a pod.
Flora je ten největší "sajrajt"... Nejzdravější je opravdu jen čerstvé máslo, pak dlouho nic, pak ostatní másla, pak dlouho dlouho dlouho nic, a až úplně na konci jsou chemický směsi typu Flora, které jsou mimochodem naprosto nejhorší i z hlediska cholesterolu a srdce...
S tou Florou jde ovšem hoax (už dost starý a profláklý) a ne o fakta, na stránkách o hoaxech najdete více viz: http://www.hoax.cz/hoax/margariny-a-zdravotni-riziko-rama-s-nama/
Tak to jsem netušila, že je Flora takový sajrajt. Já si asi koupím krávu.
Tenhle oběžník vidím prvně - chemické složení nejrůznějších typů "másla" jsme v laborkách zkoumali už na střední. Nemyslím že by margaríny přímo zabíjely, jen že je to prostě umělý hnus, který se z hlediska zdravotního ani omylem nevyrovná obyčejnému máslu...
To je to, jsem myslela, že máslo je máslo. Ale pokud tam není napsáno na obalu ČERSTVÉ MÁSLO, jen máslo, tak to mohou skladovat v mražácích měsíce, výrobci, tudíž od doby ,kdy opustilo vemeno uplyne hodně vody. ČERSTVÉ MÁSLO má trvanlivost pár dní, je to poctivé máslo, které jde hned do prodeje, což se projeví na kvalitě. Ty ostatní mají trvanlivost víc měsíců a proč asi. Ale fakt je, že koupit to ČM v obchodě je kumšt. Za totáče jiné nebylo a teď abych hledala.
Mimochodem včera jsem četl celý článek o těch kečupech na dtest a pozor na kečup COOP KLASIK - vysoký obsah mykotoxinů = použili na výrobu kečupu plesnivá nebo shnilá rajčata!!!
Mykotoxiny jsou jedy plísní, které jsou toxické (hlavně pro játra).
Nekupovat, nebrat, COOP výrobky raději zavrhnout (nebo vyvrhnout ). Hláška "všechno dobré" je brutálně zavádějící.
A já mám nejraději kečup od tchýně Maruny, dělá fakt dobrý, ale jinak sežeru všechno...
Tak ten snad mykotoxiny nemá I když ....
Já nemám tchýni Marunu, musím se spokojit s kupovaným
Se máš, já tchýni mám, ale jmenuje se jinak. A kečup nedělá, akorát drby.
Tak jsem přemýšlela jaký to vlastně kupujeme kečup...musela jsem to jít očíhnout do ledničky a je to Metro.
Kečup kupujeme vlastně jenom kvůli toustům, které děláme jednou za "uherák". Bože to je nehospodárnost, většinu ho vyhodím.
Taky jsem koukla, mám z Liedlu. A ten dopadl dobře. A dokonce i dobře chutná.
Dobrou chuť... http://www.novinky.cz/ekonomika/248059-test-kecupu-dopadl-katastrofalne-vsechny-jsou-z-nahnilych-ci-plesnivych-rajcat.html ...
Děkuji za tento článek. My kupujeme od Hamé, ale ve skle- pozor, mám vyzkoušeno, že v balení, které je na fotografii má kečup zcela jinou chuť, jednak sklo je sklo a v plastovém obalu je větší gramáž>>zdá se nám jakoby tento byl ředěný a nějak ošizený, chutná jinak.
V článku viz Medvěd je v komentářích zmínka o šunce, kupř. v dětské šunce je velké množství soli, někdy se to ani nedá jíst, ale velice nám chutná šunka Pršuto- píši, jak se vyslovuje, neplést se sušeným pršutem. Je to italská šunka, má největší podíl masa, v chuti je jemně cítit jalovec a je naprosto bezkonkurenční. Když jsme ji okusili, jinou už ani nekupujeme.
Hezký večer všem
Po včerejším výsledku v TV už kečup asi kupovat nebudu. Navíc ho zase tak moc nejíme, takže to nebude až tak bolet.
Věk: 31
To je hrozne dnes ta cenzura!
To je mazec.
Věk: 36
.....ZLATÉ DĚDICTVÍ .... Otma Gurmán, to již není pravda to byla kvalita ... jenže nyní, vlivem "globalizace" - HAMÉ, HAMÉ mají tam nas...é