Téma: Co vařit na dovolené (Itálie) - tipy
Ahoj,
zajímaly by mě vaše nápady, co vařit na dovolené. Jedeme do Itálie do apartmánu. Občas půjdeme na jídlo do restaurace, jinak ale využijeme kuchyňku v našem apartmánu. Ceny surovin jsou prý v dané lokalitě jako v ČR, tak vezu jen nějaké základní suroviny.
Co byste poradili, co nezapomenout dovézt z ČR a co vařit tam? Nějaké nápady mám, ale třeba se zde dozvím i něco dalšího
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 7818x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
A ještě bych k tomu přidružila dotaz, kolik byste si s sebou rozměnili Euro. Bavili jsme se s přítelem a docela se naše představa lišila Já byla ta, která měla pocit, že potřebujeme vézt méně peněz, než myslí on. Představte si, že jedete ve dvou, máte pobyt bez jídla, vezete pár základních surovin (něco málo těstovin, ráže, pár plechovek tuňáka, nějaké koření, káva, čaj, cukr, sůl… A to je zhruba vše). Ceny potravin tam údajně jsou podobné jako u nás.
pokud mate bez stravy tak bych pocital na jidlo pro 2 osoby aspon 1 000, -/den ale tak ono zalezi jestli chcete jist at neumrete hlady nebo chcete vyzkouset i jejich speciality
jinak se k tomu moc vyjadrit nemohu protoze dovolena kde si vezu jidlo a budu varit neni dovolena, kdyz si predstavim ze rano vstanu a manzelka zacne varit, pak pomyt, pripravovat obed, pomyt, pripravovat veceri a pomyt tak muzem rovnou sedet doma
za me na dovolenou zakladni obleceni a penize do kapsy, co potrebuju to si tam koupime
Jo jo, no my tam jedeme, páč chceme být poblíž příbuzným. Ta cena nijak extra nízká není, skoro jako jinde s polopenzí či plnou penzí. A to mně zase nevadí uvařit, v kuchyni jsem jako ďas a samozřejmě tam nebudu kuchtit svíčkovou, ale jednoduché a rychlé věci - rizoto, špagety, saláty, steaky apod. A také budem chodit občas do restaurace. Dotaz asi byl spíše směřován na ženy, jak koukám
i kdyz rychle veci porad mi to k dovolence nesedi
Chápu Tě, no…No plnou penzi bych nechtěla, to člověka svazujei uprostřed dne. Polopenze enní špatná, to jsme teď měli v Krkonoších. No počítám, že každý den dáme vždy oběd či večeři někde, snídaně sjou rychlovka s tamním čerstvým pečivem. Že já to vlastně řeším, jsem asi až moc velká hospodyňka
jj plna penze to je na prd, si pamatuju kdyz jsme byli mali a nekde na dovolence tak vzdycky kdyz mela byt vecere v 18 tak uz od 16 se clovek nesmel ani pohnout
my vzdycky kdyz jedem tak berem se snidani a tam kde jsme ubytovani musi byt restaurace a nekde v okoli taky, jdem jist kdy se nam zachce a zadne omezovani
Ahoj veverko,
my taky na dovolené vaříme. Mně to i baví a nevadí mi to. Jsme takoví akční a hlavně nízkorozpočtoví
Já nevím, jak to mají ostatní, ale my máme odložených 15 000, - dva dospělí, dvě děti a je v tom úplně všechno. Cesta, jídlo, ubytování a veškeré další výdaje. Jedeme na týden na Šumavu. To píšu jen proto, že bychom fakt na jídlo v restauracích neměli Loni jsme ušetřili ještě na naši soukromou dovolenou jen ve dvou letos bohužel. Šetříme na mrňouse, takže bude mít místo naší dovolené něco málo do výbavičky.
A teď to jídlo. Vaříme asi klasicky to, co se chystáš taky. Rizoto, sýrová omáčka s masem a těstoviny, pak smaženou cuketu, palačinky (ty bereme na pikniky na celodeňáky do přírody), omáčku z fazolek, restovaná játra, no a ještě se jako možnost nabízí bramoborový guláš
Předpokládám, že v Itálie bude spousta čerstvé a dobré zeleniny. Tak to bych určitě udělala nějakou restovanou s dobrým pečivem. Jo a nebo co taková minstrone?
Že chci letos dělat borůvkové knedlíky, jestli najdem borůvky, tak to raději před párkem ani nebudu říkat nahlas
omacku z fazolek? to mate celkem vetrnou dovolenku ne
To jsou zelený fazolky, z těch se neprdí!
Veverko, kdyz rada varis, tak si doma zavar do sklenice treba rajskou nebo spagetovou omacku s masem, nebo i gulas. Doma na to mas cas a na dovce se hodi.
Jinak ja delam rychlovku - spagety s bilou omackou. Na oleji orestovat cibulku s pokrajenou sunkou, zalit smetanou nebo mlekem a omacka je hotova.
Ted maji v Lidlu americke pancakes v plastove lahvi - jen doplnis mlekem, zatrepes a mas testo. Jsou vyborne s javorovym sirupem ale i s marmeladou.
A detem staci i spagety s kecupem.
Preji hezkou dovolenou.
Věk: 35
My jedeme letos na stejné místo jako loni, do Bibione: http://www.a-hotel.com/cs/italie/bibione/344505-residence-brenta/
Je nás celkem šest, takže vařit musím, tak vybírám podle kuchyně. Málokde mají pořádně zařízenou kuchyni, hlavní je, aby tam byl velký sporák a ne nějaká dvouplotýnka nebo nedejbůh jen mikrovlnka.
Věk: 22
Město:Plzeň
Já cestuji docela dost a teda na co jsem si zvykla tak jsou obyčejné české paštiky. A pak je fajn mít také hlavně nějaký rendlík, abyste si mohli případně ohřát třeba čaj a nebo právě maso či polévku. ALe nemějte strach, české zařízení jako je třeba půjčovna lodí Lužnice Tábor je tak dobře vybavená pro rodiny, že tam si skoro nic s sebou ani brát nemusíte.