Téma: Broušení keramických nožů
Uživatel: Jarda
Přemýšlíme nad koupí keramických nožů. Netušíte náhodou, jak se ostří? Jsem technicky založený, ale toto mi není jasné. U ocelových nožů nebo jiných slitin je to jasné, ale u kemramiky moc ne. Díky, Jarda
Reakce čtenářů
Jak jsem se dočetla na internetu tak i když se uvádí, že se keramické nože nebrousí, tak to není tak docela pravda, protože i keramický nůž je třeba časem..někdy až po letech...nabrousit.
Možnosti jsou buď, odeslání výrobci nebo zakoupení speciálního diamantového brousku přímo na keramické nože.
Ty jo .... tak to jsem ani nevěděl. Možná to bude tím, že žádný keramický nůž nemám (a ani nechci) Mám taky ocelové nože a ty řežou jako ďas, tak proč kupovat keramiku. Navíc ocel nelikviduje vitamíny, takže jsem klidný.
Avatárku ani já doma keramický nůž nemám a nechci. Pro mě je to nepotřebná zbytečnost, ale tak když tu ta otázka padla, nedalo mi to se podívat na internet.... to víš, nikdy nevím kdy se mi ta informace bude v nějaké debatě hodit.
... keramický nůž mám, zatím jen asi půl roku takže nevím jestli bude potřeba časem brousit. jinak je skvělý na ovoce a zeleninu, neničí vitamíny a třeba rajčata s jiným nožem nenakrájím na tak tenká kolečka jako s tímhle. takže za mě