- Varování
Téma: Alobal na sporáku kolem hořáků - proč se to používá
Vsiml sem si uz v par programech o vareni, nebo treba dneska na slovenskem programu hrali Geissenovci, a ti meli taky alobal na na vrchni desce kolem horaku.
Co ja pochopil tak to je asi proto aby nemuseli po kazdem vareni myt sporak, ale ono vytvarovat tam ten alobal taky neni asi otazka minuty.
Pouziva to nekdo?
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 7098x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Každopádně, po každém použití to znovu vystřihovat, to by se mi nechtělo, to si to raději umyju.
no prave ze tohle nejak nechapu, je asi rychlejsi to umyt nez se babrat s nejakym alobalem, ale nevidim jiny duvod proc by to tam davali nez aby to bylo ciste
Věk: 71
A co tak odrazivost tepla od alobalu?
Možná ten alobal má také další funkci. Zvyšuje třeba i odraz tepla na dno hrnce. Podobně se dávají odrazivé folie za radiátory ústředního topení.
no to me taky napadlo ale myslim ze kdyz spocitaji kolik daji za ten alobal a kolik casu ztrati tou praci tak to nemuze usetri na plynu ani nahodou
a navic pokud to ma poprskane tak by to menil po kazdem vareni
oni ty sporaky nebo treba varne desky maji obalene az po hranu a pekne to je zarovnane a to uz by na odraz tepla nemelo vliv
sem si vzpomnel ze to bylo i v par kuchyni z Ano sefe
podle mne mohou sporáky vypadat vvelmi opotřebovaně, takže zakrýt jedna unifikujee a druhat sporák zasraný po natáčení je asi fakt nechutný… nepředpokládám odraz tepla.
Přikláním se k názoru, že jde o odraz tepla. Ale doma to nemáme.
Trik profesionálnych kuchárov, ako udržať plynový sporák čistý: vyložte priestor okolo horákov alobalom. Ak alobal zhnedne, jednoducho ho stačí opäť vymeniť a všetko pod ním zostane príkladne čisté. (Zdroj)
Alobal na sporáku používal můj dědeček s babičkou. Nikdy jsem se na to neptal, ale myslím si, že šlo jen o to, aby byl sporák čistý. V době komunismu se moc neřešila ekologie, úspora energie a "odrážení" plamene směrem ke kastroulku. Nicméně vliv ba ten to asi může mít. Kdosi tu psal o fólii za topení (mimochodem máme taky doma), asi to funguje jen trošku, ale funguje.
Podle britského seriálu - "máte doma uklizeno":
Prostor okolo vařičů bývá ušpiněný od smažení. Zbavíte ho skvrn, když do misky s vodou rozpustíte trochu biologického pracího prášku, asi dvě lžičky, a kuchyňskou sůl, která funguje jako přírodní bruska. Na malé lokální skvrny zkuste pastu na zuby.
- ktera funguje jako prirodni bruska -
pokud to je nerezove tak nevim, ja jednou na nerezovy sporak kolem horaku taky pouzil nejakou chemii co funguje jako prirodni bruska a nasledky te brusky tam jsou videt do dnes
ale je mozne ze i u domacich spotrebicu to je jak u jidla, do CR dovezou to nejhorsi a jinde, treba v te britanii to muzou cistit necim ostrejsim a neni problem
Věk: 22
Město:Plzeň
No tak to jsem teda ještě nikdy u nás doma neviděla že by se používal alobal a sporák. To jsou zase nějaké vaše moravské vychytávky, nemám pravdu? celkem jste mě teď dostala, to si budu asi musset večer něco přečíst na internetu abych se poučila a nebo zdokonalila svoje věci.